Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Promovarea produselor locale, tradiționale și secuiești

Scopul programului constă în cunoașterea și conștientizarea în rândul populației a valorilor tradiționale specifice din diferite zone ale județului, ocrotirea și perpetuarea conștientă a tradițiilor culturale, gastronomice și a celor meșteșugărești, stimularea prin măsuri de promovare a utilizării produselor și serviciilor autohtone.

Data evenimentului: 
Miercuri, Iulie 24, 2019 - 13:00
Adresă: 
Băile Tușnad

Universității de Vară „Tusványos”, ajunsă la a 30-a ediție, se va desfășura între 23 şi 28 iulie, la Băile Tuşnad. Cu ocazia evenimentului la cortul agro-cultural, în perioada 24-27 iulie Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita va organiza prezentarea și degustarea produselor secuiești. Prin prezentarea brand-ului dorim să promovăm produsele secuiești, și să contribuim la o schimbare al mentalității ceea ce constă în alimentația sănătoasă și totodată sprijină producătorii în valorificarea produselor.

Vă așteptăm cu drag cu între orele 13.00-15.00!

În perioada 12-14 iulie 2019 a avut loc Ceaun Borsec Festival. La eveniment au participat șase producători și au expus produsele lor cu marca Produs Secuiesc: siropuri, o mare varietate de turtă dulce, pălincă și produse artizanale. În cele trei zile evenimentul a avut sute de vizitatori.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Duminică, Iulie 14, 2019 - 11:00
Adresă: 
Pârtia de schi Borsec

În perioada 12-14 iulie 2019 va avea loc Ceaun Borsec Festival, unde vor fi expuse și prodese tradițional și locale.

În data de 18 mai, sâmbătă de sub arcadele Consiliului Județean Harghita a avut loc Expoziția cu vânzare a produselor tradiționale și locale din luna mai. Printre produsele expuse au fost: produse de patiserie, sucuri naturale, diferite produse apicole, zarzavaturi, fructe, turtă dulce și acadele. Vizitatorii au avut ocazia să aleagă dintre produse făcute din răchită. Dintre produse tradiționale, cei interesați vor avea ocazia să cumpere la Expoziția de rusalii al produselor tradiționale și locale, care va avea loc în perioada 30 mai-7 iunie 2019.

Imagine: 

De a treia oară suntem prezenți aici, în Marea Britanie, cu produsele noastre secuiești de înaltă calitate. Pe parcursul a celor trei zile, ne contăm pe prezența a 20.000 de persoane interesate. Mâncăruri gustoase și partea adevărată a culturii secuiești așteaptă oaspeții englezi.

Prin acest eveniment, ne dorim să facem cunoștiința între cultura și gastronomia bogată a Bazinului Panonic și locuitorii Regatului Unit. Nu numai că vorbim despre faptul că produsele secuiești trebuie răspândite în toată Europa, ci și facem pasuri înspre acest scop!

Imagine: 
Data evenimentului: 
Joi, Mai 23, 2019 - 08:51
Adresă: 
Erőss Zsolt Aréna

La Miercurea-Ciuc, în Arena ' Erőss Zsolt` va fi organizată târgul național al articolelor de consum, numit Ciuc-Expo, între 23-26 mai 2019. Cu suportul Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita vor participa la eveniment antreprenori tineri și producători locali cu produse tradiționale pentru expunere.

Pagini