Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Promovarea produselor locale, tradiționale și secuiești

Scopul programului constă în cunoașterea și conștientizarea în rândul populației a valorilor tradiționale specifice din diferite zone ale județului, ocrotirea și perpetuarea conștientă a tradițiilor culturale, gastronomice și a celor meșteșugărești, stimularea prin măsuri de promovare a utilizării produselor și serviciilor autohtone.

Reprezentanții Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita au promovat Produsele Secuiești. Au fost expuse următoarele produse: gem, miere, turtă dulce, mezeluri, și brânzeturi. Faptul că produsele expuse s-au terminat foarte repede, confirmă popularitatea crescută a Produselor Secuiești – a precizat conducătorul agenției, domnul Cilip Árpád.

Imagine: 

A fost vreme bună și mulțime mare la Expoziția cu vânzare din septembrie. Printre produsele expuse au fost: pâine de casă, mezeluri, obiecte făcute din lemn, diferite delicatese preparate din lapte, cașcavaluri, respectiv legume și fructe proaspete din grădină.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Duminică, Septembrie 16, 2018 - 12:00
Adresă: 
Siculeni

În perioada 8-16 septembrie va avea loc Festivalul Cepei de la Siculeni, ediția X. Duminică, 16 septembrie cei interesați vor avea posibilitatea de a alege dintre produsele locale, atunci va avea loc Expoziția cu vânzare al produselor tradiționale și locale.

Data evenimentului: 
Vineri, Octombrie 12, 2018 - 09:00
Adresă: 
Piața Libertății nr. 5.

În perioada 12-13 octombrie 2018 va avea loc în Miercurea Ciuc Expoziția cu vânzare de toamnă a produselor tradiționale și locale și Festivalul Mierii. Vă așteptăm cu drag să alegeți dintre produsele tradiționale și din gama largă al produsele apicole.

Data evenimentului: 
Joi, Octombrie 4, 2018 - 10:00
Adresă: 
Sala de sport al orașului

În perioada 4-7 octombrie 2018, la Odorheiu Secuiesc va avea loc Târgul de toamnă, ediția XXVI. În cadrul acestui eveniment de succes, organizatorii oferă un program colorat, de exp.: Festivalul produselor Secuiești, expoziția cu vânzare al produselor locale și concerte.

Data evenimentului: 
Sâmbătă, Septembrie 22, 2018 - 10:00
Adresă: 
Miercurea Ciuc

În perioada 22-23 septembrie 2018 va avea loc pentru al șaselea oară evenimentul intitulat „Satul s-a mutat la oraș”. Conform programului vizitatorii vor putea achiziționa produse locale, și într-o atmosferă bună cei mici se pot întâlni cu îndrăgitele animale domestice.

Pagini