Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Promovarea produselor locale, tradiționale și secuiești

Scopul programului constă în cunoașterea și conștientizarea în rândul populației a valorilor tradiționale specifice din diferite zone ale județului, ocrotirea și perpetuarea conștientă a tradițiilor culturale, gastronomice și a celor meșteșugărești, stimularea prin măsuri de promovare a utilizării produselor și serviciilor autohtone.

În data de 17 noiembrie a avut loc Expoziția cu vânzare din noiembrie al produselor tradiționale și locale organizat de către Consiliul Județean Harghita și Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita. Deși a fost rece, la eveniment vizitatorii au participat într-un număr mare. Printre produsele expuse au fost: miere, mezeluri, cașcavaluri, zarzavaturi și fructe.

Următoarea expoziție al produselor locale va fi cea de Crăciun, în perioada 14-15. decembrie 2018.

Imagine: 

Asociația Economiștilor Maghiari din România și Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita a organizat în perioada 10-11 noiembrie 2018 - în grădina Verona din București - Expoziția cu vânzare a produselor tradiționale și locale „Ozosep”. La evenimentul de două zile au participat 25 de producători cu produse cu maca Produs Secuiesc: miere, jucării din lemn, pălincă, respectiv costume și vestimentație populară.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Sâmbătă, Noiembrie 10, 2018 - 10:00
Adresă: 
Verona kert

În perioada 10-11 noiembrie 2018 va avea loc târgul gastro-cultural Ozosep la București (Str. Pictor Arthur Verona). Vă așteptăm cu drag să alegeți dintre produsele tradiționale expuse!

Data evenimentului: 
Sâmbătă, Noiembrie 17, 2018 - 08:00
Adresă: 
Piața Libertății nr. 5.

În mod obișnuit, și în noiembrie va avea loc Expoziția lunară al produselor tradiționale și locale de sub arcadele clădirii Consiliului Județean Harghita.

Vă așteptăm cu drag în data de 17 noiembrie (8.00-14.00) să alegeți dintre bunătățile expuse!

În octombrie au avut loc două târguri, astfel în zilele de 12-13 octombrie Expoziția de toamnă cu vânzare al produselor tradiționale și locale, respectiv Festivalul Mierii, iar în data de 20 octombrie Expoziția lunară cu vânzare al produselor tradiționale și locale.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Sâmbătă, Octombrie 20, 2018 - 09:00
Adresă: 
Piața Libertății nr. 5.

După Expoziția de toamnă cu vânzare a produselor tradiționale și locale, în data de 20 octombrie 2018 va avea loc Expoziția cu vânzare al produselor tradiționale și locale de sub arcadele Consiliului Județean Harghita.

Ediția a XXVI-a al Târgului de toamnă a avut loc în perioada 4-7 octombrie 2018, locația fiind sala de sport al orașului Odorheiu Secuiesc. În program au participat: festivalul Produselor Secuiești, expoziție cu vânzare al produselor tradiționale și locale, respectiv concerte.

Imagine: 

Pagini