Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Promovarea produselor locale, tradiționale și secuiești

Scopul programului constă în cunoașterea și conștientizarea în rândul populației a valorilor tradiționale specifice din diferite zone ale județului, ocrotirea și perpetuarea conștientă a tradițiilor culturale, gastronomice și a celor meșteșugărești, stimularea prin măsuri de promovare a utilizării produselor și serviciilor autohtone.

Expoziția cu vânzare organizat de către Consiliul Județean Harghita și Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita a avut loc în data de 14 iulie 2018 sub arcadele clădirii Consiliului Județean Harghita.

Imagine: 

Pe lângă porturile și dansurile populare care mai care frumoase, cei prezenți au avut ocazia de a alege dintre produsele expuse într-o mare varietate: sculpturi din lemn, bijuterii artizanale, articole țesute, coșuri de răchită și alte produse tradiționale.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Sâmbătă, Iulie 7, 2018 - 10:00
Adresă: 
Șumuleu Ciuc

Sâmbătă, 7 iulie 2018 va avea loc evenimentul intitulat O Mie de Fete Secuience la Șumuleu Ciuc. Lângă prezentarea dansurilor și porturilor populare, va avea loc și o expoziție al produselor tradiționale și locale în co-organizarea Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita împreună cu Primăria Municipiului Miercurea Ciuc.

 

Vă așteptăm cu drag!

Data evenimentului: 
Sâmbătă, Iulie 14, 2018 - 09:00
Adresă: 
Piața Libertății nr. 5.

Consiliul Județean Harghita, împreună cu instituția subordonată – Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, organizează târgul produselor tradiționale locale, în spațiul dintre coloanele sediului consiliului județean din Miercurea-Ciuc. Celor interesați de achiziționarea produselor tradiționale li se oferă posibilitatea de a se aproviziona sâmbătă, 14 iulie, între orele 8,00 și 14,00.

Producătorii din județul Harghita au fost prezenți cu o gamă largă de Produse Secuiești la evenimentul Góbéfest organizat în Manchester. La evenimentul din Piața Albert Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita a promovat Produsele Secuiești prin distribuirea de materiale promoționale și pliante.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Vineri, Iunie 22, 2018 - 10:00
Adresă: 
Piața Albert

În perioada 22-24 iunie 2018, pe Piața Albert din Manchester va avea loc festivalul intitulat: Góbéfest. La evenimentul de trei zile vor fii participanți din Ungaria, Slovacia, și din Europa Centrală și de Est, respectiv cu produsele lor locale și tradiționale vor participa și producători din județul Harghita.

 

Vă așteptăm cu drag la Góbéfest!

Pagini