Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Promovarea produselor locale, tradiționale și secuiești

Scopul programului constă în cunoașterea și conștientizarea în rândul populației a valorilor tradiționale specifice din diferite zone ale județului, ocrotirea și perpetuarea conștientă a tradițiilor culturale, gastronomice și a celor meșteșugărești, stimularea prin măsuri de promovare a utilizării produselor și serviciilor autohtone.

Data evenimentului: 
Sâmbătă, Septembrie 21, 2019 - 09:00
Adresă: 
Temesvári sugárút

În perioada 21-22 septembrie 2019 va avea loc pentru al șaptelea oară evenimentul intitulat „Satul s-a mutat la oraș”, co-organizat de Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita. Conform programului vizitatorii vor putea achiziționa produse locale, și într-o atmosferă bună cei mici se pot întâlni cu îndrăgitele animale domestice.

Data evenimentului: 
Sâmbătă, Septembrie 21, 2019 - 08:00
Adresă: 
Piața Libertății

În data de 21 septembrie 2019, între orele 8-14 va avea loc Expoziția cu vânzare a produselor tradiționale și locale de sub arcadele Consiliului Județean Harghita, organizat de Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita. Vă așteptăm cu drag să alegeți din bunătățile expuse!

La Universitatea de Vară „Tusványos", organizată pentru a 30-lea oară în perioada 23-28 iulie a avut loc degustarea produselor Secuiești. Cu ocazia evenimentului, cei interesați au avut ocazia să deguste diferite cașcavaluri, mezeluri, gemuri și siropuri din gama Produs Secuiesc, respectiv au primit informații despre proveniența acestora și chiar despre producători. Conform părerilor, produsele din gama Produs Secuiesc sunt căutate și îndrăgite nu numai în țară, ci și în străinătate. Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita dorește să-l ajute producătorii în valorificarea produselor acestora, astfel contribuind la dezvoltarea economiei județului Harghita, respectiv sprijinirea producătorilor în asigurarea unui trai mai bun!

Imagine: 
Data evenimentului: 
Miercuri, Iulie 24, 2019 - 13:00
Adresă: 
Băile Tușnad

Universitatea de Vară „Tusványos”, ajunsă la a 30-a ediție, se va desfășura între 23 şi 28 iulie, la Băile Tuşnad. Cu ocazia evenimentului la cortul agro-cultural, în perioada 24-27 iulie Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita va organiza prezentarea și degustarea produselor secuiești. Prin prezentarea brand-ului dorim să promovăm produsele secuiești, și să contribuim la o schimbare al mentalității ceea ce constă în alimentația sănătoasă și totodată sprijină producătorii în valorificarea produselor.

Vă așteptăm cu drag cu între orele 13.00-15.00!

În perioada 12-14 iulie 2019 a avut loc Ceaun Borsec Festival. La eveniment au participat șase producători și au expus produsele lor cu marca Produs Secuiesc: siropuri, o mare varietate de turtă dulce, pălincă și produse artizanale. În cele trei zile evenimentul a avut sute de vizitatori.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Duminică, Iulie 14, 2019 - 11:00
Adresă: 
Pârtia de schi Borsec

În perioada 12-14 iulie 2019 va avea loc Ceaun Borsec Festival, unde vor fi expuse și prodese tradițional și locale.

În data de 18 mai, sâmbătă de sub arcadele Consiliului Județean Harghita a avut loc Expoziția cu vânzare a produselor tradiționale și locale din luna mai. Printre produsele expuse au fost: produse de patiserie, sucuri naturale, diferite produse apicole, zarzavaturi, fructe, turtă dulce și acadele. Vizitatorii au avut ocazia să aleagă dintre produse făcute din răchită. Dintre produse tradiționale, cei interesați vor avea ocazia să cumpere la Expoziția de rusalii al produselor tradiționale și locale, care va avea loc în perioada 30 mai-7 iunie 2019.

Imagine: 

Pagini