Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Promovarea produselor locale, tradiționale și secuiești

Scopul programului constă în cunoașterea și conștientizarea în rândul populației a valorilor tradiționale specifice din diferite zone ale județului, ocrotirea și perpetuarea conștientă a tradițiilor culturale, gastronomice și a celor meșteșugărești, stimularea prin măsuri de promovare a utilizării produselor și serviciilor autohtone.

Data evenimentului: 
Sâmbătă, Ianuarie 16, 2021 - 08:00
Adresă: 
P-ţa Libertății nr. 5

Expoziția cu vânzare a produselor tradiționale și locale va fi organizată de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, în data de 16 ianuarie 2021, unde produsele a peste 60 de producători vor fi disponibile pentru cumpărare. Producătorii își vor prezenta produsele sub arcada Consiliului Județean Harghita.

În perioada 18-19 decembrie 2020 a avut loc Expoziția cu vânzare a produselor tradiționale și locale, organizată de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita. Cei interesați au putut alege din gama largă a produselor expuse în Piața Libertății din Miercurea Ciuc: produse apicole, mezeluri, produse de patiserii, legume etc., iar pe Promenadă au fost expuse numeroase produse artizanale.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Vineri, Decembrie 18, 2020 - 08:00
Adresă: 
Piața Libertății nr. 5

Expoziția cu vânzare a produselor tradiționale și locale va fi organizată, de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, vineri-sâmbătă (18-19 decembrie), unde produsele a peste 110 de producători vor fi disponibile pentru cumpărare.

În data de 21 noiembrie 2020 - după un timp îndelungat - a avut loc Târgul lunar al produselor tradiționale și locale, organizat de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita. Cei interesați au putut alege din gama largă a produselor expuse în Piața Libertății din Miercurea Ciuc: produse apicole, mezeluri, produse de patiserii, legume etc., iar pe Promenadă au fost expuse numeroase produse artizanale.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Sâmbătă, Noiembrie 21, 2020 - 08:00
Adresă: 
Piața Libertății nr. 5

• Târgul lunar de produse locale și tradiționale va fi din nou organizat, de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, sâmbată - 21.noiembrie 2020, unde produsele a peste 50 de producători vor fi disponibile pentru cumpărare.

Consider că apicultura este o sursă de valoare pentru județ. Această ramură trebuie susținută ca produs local, produs secuiesc și beneficiu în sănătatea publică, a declarat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, la un eveniment desfășurat pe 10 septembrie la Pensiunea Moara Zsigmod din Mădăraș, unde a vorbit cu membrii asociațiilor apicultorilor din Ținutul Secuiesc.
La ședință, reprezentanții asociației au vorbit despre problemele pe care le întâmpină. În același timp, au făcut și sugestii pentru a-și rezolva dificultățile.
Agenția de     Dezvoltare Județeană Harghita, împreună cu Consiliul Județean Harghita, avem scopul de a onora cererile apicultorilor astfel:
- să protejăm albinele și astfel să asigurăm calitatea mierii;
- să putem asigura apiculturii o poziție competitivă pe piată,
- și micii producători să își poată valorifica marfa,
- să existe posibilități de finanțare,
- să fie pășuni și plante medicinale,
- să reducem substanțele chimice nesănătoase, nu numai în beneficiul apiculturii, ci și în beneficiul industriei alimentare în ansamblu.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Joi, Septembrie 10, 2020 - 10:00
Adresă: 
Mădăraș, Pensiunea Moara Zsigmod

O întâlnire apicolă va avea loc la Mădăraș la Pensiunea Moara Zsigmod în data de 10 septembrie 2020, organizată de Consiliul Județean Harghita și Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita.

Ținutul Secuiesc și județul Harghita prin valorile, producătorii locali și meleagurile sale este unic pe lume. ADI Harghita, instituție subordonată Consiliului Județean Harghita, prin proiectul său intitulat „Family Friendly” dorește să-l sprijine întreprinderile turistice, care în ultimii șase luni nu au putut funcționa, sau pot să-și desfășoare activitatea în mod parțial. În cadrul proiectului Răzvan Pașcu, specialist în marketing și turism, alături de mai mulți jurnaliști și blogeri a participat la un tur cu scopul promovării județului Harghita din punct de vedere turistic. Ultima destinație al turului, din data de 6 august 2020, a fost Pensiunea „Sóvidék”, unde cei prezenți au avut ocazia să deguste produsele tradiționale și locale: cașcavaluri, mezeluri, pâine tradițională, siropuri și miere. Pe parcursul degustării ei au putut afla mai multe despre brandul Produs Secuiesc.

Imagine: 

Pagini