Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Promovarea produselor locale, tradiționale și secuiești

Scopul programului constă în cunoașterea și conștientizarea în rândul populației a valorilor tradiționale specifice din diferite zone ale județului, ocrotirea și perpetuarea conștientă a tradițiilor culturale, gastronomice și a celor meșteșugărești, stimularea prin măsuri de promovare a utilizării produselor și serviciilor autohtone.

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita a organizat Expoziția cu vânzare - de două zile - a produselor tradiționale și locale de Rusalii. Programele erau legate între ele, astfel joi în cadrul spectacolului de dans popular „Csűrdöngölő” au dansat grupuri de copii și de adulți.

Imagine: 

Au început pregătirile, respectiv asamblarea corturilor pe piața Libertății din Miercurea Ciuc pentru Expoziția cu vânzare de Rusalii a produselor tradiționale și locale. În fiecare lună se organizează sub arcadele clădirii Consiliului Județean Harghita Expoziția cu vânzare a produselor tradiționale și locale.

Imagine: 

A început la Budapesta (Millenáris) festivalul Secuiesc. La evenimentul de trei zile, s-au dus peste șaizeci de producători din județul Harghita, ca să ofere celor interesați produsele lor tradiționale. Oferta este colorată, fiindcă începând de la plante medicinale, până la produse artizanale, se pot găsi cașcavaluri, siropuri și multe alte bunătăți.

Imagine: 

În perioada 4-6 mai la evenimentul intitulat "Csíki majális" din Miercurea Ciuc, au participat douăzeci de mii de vizitatori. Spre deosebire de anii anteriori, când evenimentul dura o singură zi, de data aceasta vizitatorii au fost așteptați concomitent trei zile.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Vineri, Mai 11, 2018 - 10:00
Adresă: 
Millenáris

La festivalul Secuiesc vor fi prezenți și producători care dețin una dintre cea mai valoroasă marcă din Ținutul Secuiesc: marca Produs Secuiesc. Pregătirile sunt în desfășurare pentru acest eveniment special, cei interesați vor putea alege dintre produse - alimentare și artizanale – ale celor 60 de producători.

Data evenimentului: 
Joi, Mai 17, 2018 - 10:00
Adresă: 
Piața Libertății nr. 5.

Spre deosebire de anul trecut, anul acesta la Expoziția cu vânzare de Rusalii a produselor tradiționale și locale vor fi și alimente. Astfel, între 17-18 mai 2018 cei interesați vor avea ocazia să aleagă dintre produse meșteșugărești expuse pe Piața Libertății, și în ziua de 18 mai, vineri dintre produsele de alimentație înșirate sub arcadele Consiliului Județean Harghita.

Data evenimentului: 
Vineri, Mai 4, 2018 - 09:00
Adresă: 
Piața Libertății nr. 5.

În cadrul programului „Csíki majális” - weekend-ul familiilor (4-6 mai 2018), în organizarea Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita, în municipiul Miercurea Ciuc va avea loc expoziția cu vânzare a produselor tradiționale și locale.

Pagini