Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Promovarea produselor locale, tradiționale și secuiești

Scopul programului constă în cunoașterea și conștientizarea în rândul populației a valorilor tradiționale specifice din diferite zone ale județului, ocrotirea și perpetuarea conștientă a tradițiilor culturale, gastronomice și a celor meșteșugărești, stimularea prin măsuri de promovare a utilizării produselor și serviciilor autohtone.

Ținutul Secuiesc și județul Harghita prin valorile, producătorii locali și meleagurile sale este unic pe lume. ADI Harghita, instituție subordonată Consiliului Județean Harghita, prin proiectul său intitulat „Family Friendly” dorește să-l sprijine întreprinderile turistice, care în ultimii șase luni nu au putut funcționa, sau pot să-și desfășoare activitatea în mod parțial. În cadrul proiectului Răzvan Pașcu, specialist în marketing și turism, alături de mai mulți jurnaliști și blogeri a participat la un tur cu scopul promovării județului Harghita din punct de vedere turistic. Ultima destinație al turului, din data de 6 august 2020, a fost Pensiunea „Sóvidék”, unde cei prezenți au avut ocazia să deguste produsele tradiționale și locale: cașcavaluri, mezeluri, pâine tradițională, siropuri și miere. Pe parcursul degustării ei au putut afla mai multe despre brandul Produs Secuiesc.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Sâmbătă, Mai 16, 2020 - 09:00
Adresă: 
Parcare Arenă "Erőss Zsolt"

Din cauza ridicării numărului de cazuri infectate cu Covid19 din județul Harghita, expoziția cu vânzare din 16 mai, din păcate se anulează.

Ne cerem scuze, și vă mulțumim pentru cuvintele încurajatoare!

Lista producătorilor care ar fi fost prezenți la evenimentul de azi se poate vizualiza mai jos. Produsele lor de calitate, prin site-ul http://szekelytermek.ro/ se pot comanda, și la cerere acestea se livrează la domiciliu.

Să avem grijă unii de alții!

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita

Mai multe informații la: office@adehar.ro

http://szekelytermek.ro/?SID=q3gdvdrpl8ulsa3c1cr2e3djv0

Delegația Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita și ADI Harghita au reprezentat județul Harghita la Expoziția ofertelor turistice – Hungexpo, ediția 43. În vederea sprijinirii producătorilor din județul Harghita, la eveniment colegii agenției au promovat brandul Produs Secuiesc. La standul agenției vizitatorii au avut ocazia a degusta produsele expuse: cașcavaluri, mezeluri, gemuri și pâine de casă. Cei interesați au avut ocazia să primească informații nu numai despre produse, dar și despre producerea și proveniența acestora. Este important recunoașterea unei alimentații sănătoase și totodată să devenim consumatori conștienți! În acest sens, agenția promovează produsele cu brandul Produs Secuiesc la expozițiile cu vânzare organizate în Miercurea Ciuc, și mai mult, dorim să fim prezenți la evenimente organizate în străinătate. Ne bucură faptul că, interesul față de acestă gamă de produse este în creștere continuă: brandul Produs Secuiesc a devenit unul dintre principalele atracții turistice!

Imagine: 
Data evenimentului: 
Duminică, Martie 1, 2020 - 15:56
Adresă: 
Hungexpo

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita pentru sprijinirea producătorilor din județul Harghita, va prezenta produsele Secuiești la HUNGEXPO, care va avea loc la Budapesta în perioada 27 februarie - 1 martie 2020.

Data evenimentului: 
Sâmbătă, Februarie 8, 2020 - 09:28
Adresă: 
Verona kert

În perioada 8-9 februarie va avea loc expoziția cu vânzare Ozosep. La eveniment vor fi găsite produse tradiționale și locale din județul Harghita. Târgul va fi deschis între orele: 10-18. Cei interesați vor avea posibilitatea de a alege dintre: mezeluri, cașcavaluri, miere, gemuri și siropuri.

Organizatorii vă așteaptă cu drag!

Data evenimentului: 
Sâmbătă, Februarie 15, 2020 - 09:44
Adresă: 
Piața Libertății nr. 5

În data de 15 februarie 2020 va avea loc Expoziția lunară cu vânzare al produselor tradiționale și locale de sub arcadele Consiliului Județean Harghita. În mod obișnuit, vizitatorii vor avea posibilitatea de a alege dintre gama largă al produselor tradiționale: produsele de patiserii, mezeluri, gemuri, siropuri și zarzavaturi.

 

Vă așteptăm cu drag!

Pagini