Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Promovarea produselor locale, tradiționale și secuiești

Scopul programului constă în cunoașterea și conștientizarea în rândul populației a valorilor tradiționale specifice din diferite zone ale județului, ocrotirea și perpetuarea conștientă a tradițiilor culturale, gastronomice și a celor meșteșugărești, stimularea prin măsuri de promovare a utilizării produselor și serviciilor autohtone.

Data evenimentului: 
Sâmbătă, Noiembrie 18, 2017 - 09:00
Adresă: 
Piața Libertății nr. 5.

În fiecare a treia sâmbătă din lună, Consiliul Județean Harghita, împreună cu instituția subordonată – Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, organizează târgul produselor tradiționale locale, în spațiul dintre coloanele sediului consiliului județean din Miercurea-Ciuc. Celor interesați de achiziționarea produselor tradiționale li se oferă posibilitatea de a se aproviziona sâmbătă, 18 noiembrie, între orele 8,00 și 14,00.

Data evenimentului: 
Sâmbătă, Septembrie 2, 2017 - 09:00
Adresă: 
Piața Libertății nr. 5.

Pe data de 2 septembrie, de la ora 9.00 în sala de Marmură a Consiliului Județean Harghita va avea loc prezentarea produselor secuiești. La eveniment vor participa și reprezentanții Union Coop.

Data evenimentului: 
Luni, August 21, 2017 - 08:00
Adresă: 
Kecskemét

În perioada 21-27 august are loc festivalul Hírös 7 la Kecskemét la care participă și producători din județul Harghita.

În fiecare a treia sâmbăta din lună, și în august a avut loc în spațiul dintre coloanele sediului consiliului județean din Miercurea Ciuc târgul produselor tradiționale și locale organizat de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, instituție subordonată Consiliului Județean Harghita.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Sâmbătă, August 19, 2017 - 08:00
Adresă: 
Szabadság tér, 5 sz.

Consiliul Județean Harghita și Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita organizează sâmbătă 19 august, între orele 8,00 – 14,00 târgul produselor locale tradiționale, în spațiul dintre coloanele sediului consiliului județean

Data evenimentului: 
Sâmbătă, August 5, 2017 - 09:00
Adresă: 
Șumuleu Ciuc

Anul acesta, va fi organizat la Șumuleu Ciuc primul Sekler Race, o cursă de alergare cu obstacole. În același timp va avea loc și Expoziția cu vânzare a produselor tradiționale și/sau locale. Vă așteptăm cu drag în data de 5 august 2017 (sâmbătă), începând de la ora 9.00, la Șumuleu Ciuc să susțineți echipa preferată, și să alegeți dintre produsele tradiționale și/sau locale preparate din ingrediente sănătoase!

 

Data evenimentului: 
Sâmbătă, Iulie 15, 2017 - 08:00
Adresă: 
Szabadság tér, 5 sz.

La evenimentul de încheiere al proiectului CAPacity vor avea loc mese rotunde pe proiecte, va fi prezentat prezentul și viitorul produselor secuiești – precum și oportunitățile de promovare a produselor secuiești – totodată va fi inițiată o colaborare între producători și reprezentanții pensiunilor locali.

În același timp cu conferința denumită „Încotro cu Politica Agrară Comună? Încotro cu marca Produs Secuiesc?” va avea loc târgul lunar al produselor locale și/sau secuiești sub arcadele clădirii Consiliului Județean Harghita.

În perioada 24-25 iunie 2017 a avut loc primul festival al manufacturilor de kürtőskalács - KurtosFest și Picnic OZOSEP 2017 – târg la iarbă verde la Mogoșoaia. Conform estimărilor la eveniment au participat aproximatic 10 000 de persoane.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Sâmbătă, Iunie 24, 2017 - 10:00
Adresă: 
Parc Mogoșoaia

Între 24-25 iunie va avea loc în București parcul Mogoșoaia târgul gastro-cultural Kürtős fest 2017 & Picnic Ozosep. În cadrul evenimentului vizitatorii vor putea alege din cele mai gustoase produsele locale și tradiționale: produse din carne, brânzeturi speciale, pâine de casă, precum pot degusta berea artizanală și cele mai speciale varietăți de kürtős.

Pagini