Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Prima firmă

Programul ''Prima firmă'', realizat de Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, se desfășoară în perioada mai-decembrie 2016 și are ca scop principal creșterea numărului de firme deschise de tineri prin facilitarea creșterii spiritului antreprenorial în rândul acestora și promovarea bunelor practici care facilitează, în mod indirect, creșterea întreprinderilor înființate de tineri (spre exemplu promovarea înființării incubatoarelor).

Prin promovarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor se așteaptă ca și efect indirect creșterea numărului de firme deschise de acestea, asigurând astfel reducerea ritmului de migrație în rândul tinerilor către țările mai dezvoltate economic .

În acest sens în cadrul programul se vor desfășura o serie de activități menite să faciliteze accesul tinerilor la un loc de muncă sigur prin înființarea de firme proprii.

Se vor organiza dezbateri în cadrul orelor de dirigenție, unde vor fi invitați întreprinzători de succes pentru a le prezenta tinerilor exemple bune și de urmat în sfera antreprenorială, vizite la fabrici și companii, ca tinerii să aibă posibilitatea de a urmări și de a participa la procesul de producție, etc. , se vor colecta și se vor prelucra date în cadrul unui sondaj realizat în rândul elevilor din clasele a XII- a, la nivelul liceelor si școlilor profesionale din județul Harghita, al cărui rezultat vor fi publicate pe site-ul Agenției și ar urma să fie folosit în viitor în elaborarea programelor, care vor sprijini îmbunătățirea șanselor tinerilor pe piața muncii sau în sfera antreprenorială.

Program felelos: 

Este important să cunoaștem viziunea tinerilor despre viitor, astfel pe baza nevoilor formulate planificăm activitățile noastre. Scopul Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita este: cu ocazia orelor de dirigenție să ne întâlnim cu cât mai mulți dintre tineri din județ și să adunăm nevoile formulate de către ei, respectiv să prezentăm bune exemple (antreprenori) care își desfășoară activitatea cu succes pe meleagurile natale.

Imagine: 

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita anul trecut a organizat de peste 20 de vizite la ore de dirigenție, evenimente care au stârnit curiozitatea elevilor. Ca scop, anul acesta dorim să prezentăm exemple bune elevilor, în domeniul ales de către ei, și totodată să le cunoaștem nevoile lor.

Anul acesta, prima vizită de oră de dirigenție a avut loc la Liceul Tehnologic „Fogarasy Mihály”, Gheorgheni.

Imagine: 

Scopul principal al proiectului E-cool este promovarea spiritului antreprenorial, respectiv creșterea capacității inovative al întreprinderilor, care vor fi finanțate din programul Interreg Europe, program în care Consiliul Județean Harghita participă ca partener. În data de 27 martie 2019, miercuri a avut loc la Harghitra Business Center din Odorheiu Secuiesc o conferință pentru participanții proiectului, organizat de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita.

Imagine: 

Mai sunt locuri libere pentru înscrierea în clasa a IX-a, aceasta a fost dezvăluită din datele furnizate de Inspectoratul Județean Harghita. ine nu a reușit să se înscrie mai poate candida în turul doi între 4-7 septembrie în licee, licee tehnice și în clase cu predare duale.

Imagine: 

Pagini