Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Prima firmă

Programul ''Prima firmă'', realizat de Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, se desfășoară în perioada mai-decembrie 2016 și are ca scop principal creșterea numărului de firme deschise de tineri prin facilitarea creșterii spiritului antreprenorial în rândul acestora și promovarea bunelor practici care facilitează, în mod indirect, creșterea întreprinderilor înființate de tineri (spre exemplu promovarea înființării incubatoarelor).

Prin promovarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor se așteaptă ca și efect indirect creșterea numărului de firme deschise de acestea, asigurând astfel reducerea ritmului de migrație în rândul tinerilor către țările mai dezvoltate economic .

În acest sens în cadrul programul se vor desfășura o serie de activități menite să faciliteze accesul tinerilor la un loc de muncă sigur prin înființarea de firme proprii.

Se vor organiza dezbateri în cadrul orelor de dirigenție, unde vor fi invitați întreprinzători de succes pentru a le prezenta tinerilor exemple bune și de urmat în sfera antreprenorială, vizite la fabrici și companii, ca tinerii să aibă posibilitatea de a urmări și de a participa la procesul de producție, etc. , se vor colecta și se vor prelucra date în cadrul unui sondaj realizat în rândul elevilor din clasele a XII- a, la nivelul liceelor si școlilor profesionale din județul Harghita, al cărui rezultat vor fi publicate pe site-ul Agenției și ar urma să fie folosit în viitor în elaborarea programelor, care vor sprijini îmbunătățirea șanselor tinerilor pe piața muncii sau în sfera antreprenorială.

Program felelos: 

Scopul principal al proiectului E-cool este promovarea spiritului antreprenorial, respectiv creșterea capacității inovative al întreprinderilor, care vor fi finanțate din programul Interreg Europe, program în care Consiliul Județean Harghita participă ca partener. În data de 27 martie 2019, miercuri a avut loc la Harghitra Business Center din Odorheiu Secuiesc o conferință pentru participanții proiectului, organizat de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Miercuri, Martie 27, 2019 - 10:00
Adresă: 
Hargita Business Center

În data de 27 martie 2019 va avea loc conferința "Viitorul e acasă - tineri antreprenori, să ne cunoaștem mai bine!". Evenimentul va avea loc în clădirea Harghita Business Center la Odorheiu Secuiesc.

Mai sunt locuri libere pentru înscrierea în clasa a IX-a, aceasta a fost dezvăluită din datele furnizate de Inspectoratul Județean Harghita. ine nu a reușit să se înscrie mai poate candida în turul doi între 4-7 septembrie în licee, licee tehnice și în clase cu predare duale.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Miercuri, August 9, 2017 - 15:12
Adresă: 
Miercurea Ciuc, Piața Libertății nr. 5

Activitatea Agenției de Dezvoltare a Județului Harghita este strâns legată de învățământul profesional: promovăm diferite profesiiprin spoturi publicitare (http://bit.ly/2qYpxMo) și sprijinăm școlarizarea tinerilor în scopul dobândirii de competențe pe piața muncii, care oferă un trai sigur. Elevii care nu s-au înscris încă pot face acest lucru în a doua rundă, între 4 - 7 septembrie.

Data evenimentului: 
Marţi, Octombrie 3, 2017 - 10:00
Adresă: 
Miercurea Ciuc, Str. Iancu de Hunedoara nr. 31

În data de 3 octombrie 2017 împreună cu Consiliul Județean Harghita, Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, Primăria Municipiului Miercurea Ciuc, Liceul Tehnologic „Székely Károly”, Asociația Întreprinzătorilor din Ciuc și Inspectoratul Școlar Județean Harghita au semnat o nouă protocol de colaborare în Liceul Tehnologic din Ciuc.

Mulțumită colaborării strânse ale părților se dezvoltă formarea profesională din județ. În data de 3 octombrie 2017 împreună cu Consiliul Județean Harghita, Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, Primăria Municipiului Miercurea Ciuc, Liceul Tehnologic „Székely Károly”, Asociația Întreprinzătorilor din Ciuc și Inspectoratul Școlar Județean Harghita au semnat o nouă protocol de colaborare în Liceul Tehnologic din Ciuc.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Luni, Iunie 13, 2016 - 12:00
Adresă: 
Hunyadi János u 35. szám

Borboly Csaba, președintele Consiliul Județean Harghita, Barabás Csaba, directorul Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita, Füleki Zoltán, viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Tankó István, directorul școlii, Görbe Péter, inspector școlar general, respectiv Holló Csaba, din partea Asociației Antreprenorilor din Ciuc au semnat un protocol de colaborare pentru întărirea educației profesionale în Liceul Tehnologic "Székely Károly", Miercurea Ciuc.

 

Pagini