Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Program de sprijinire a valorilor ecvestre

Programul se desfăşoară în mai multe etape, obiectivul principal al acestuia fiind promovarea în rândul cetăţenilor a valorilor sporturilor ecvestre prin crearea premiselor necesare deschiderii unor noi perspective în alinierea la sporturile de performanţă din acest domeniu, păstrarea tradiţiilor hipice şi prezentarea lor pentru publicul larg. Cu organizarea concursurilor vrem să atragem atenţia unui public cât mai larg asupra frumuseţii acestui sport nobil şi dezvoltarea respectului faţă de acest animal.

Comunicat: sprijinirea evenimentelor ecvestre
Începând cu data de azi (11 iulie 2017), se pot depune  în termen de  cincisprezece zile cereri pentru programe ecvestre organizate în județul Harghita prin
cofinanțarea Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita.
Documentația se poate descărca de pe site-ul Agenției: http://bit.ly/2v6HTfA
Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0266-207784, sau la sediul Agenției (Miercurea ciuc, P-ța Libertății nr. 5, birou 401).

Program felelos: 

Primul eveniment al sezonului ecvestru co-organizat de Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita.

Anul acesta, pentru prima dată, Clubul Sportiv Septimia și Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita au colaborat în organizarea Cupei Septimia - competiție de echitație.

Evenimentul a avut loc în data de 2 iulie 2023 la Clubul Sportiv Septimia la categoriile sub 10 ani și peste 10 ani. 

La finalul competiției, călăreții Fermei Csicser din Odorheiu Secuiesc i-au distrat pe spectatori cu un spectacol de dresaj. 

Imagine: 

Cupa Regională de la Remetea din data de 12 iunie, ediția a VI-a,  un real succes! Acest eveniment a fost co-organizat de către Consiliul Județean Harghita, Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita și Asociația „Remetei Lovasklub”. La concursul de îndemânare și sărituri peste obstacole au participat peste 120 de concurenți, din care majoritatea au fost copii. Scopul Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita este promovarea evenimentelor ecvestre, a sporturilor hipice și a culturii ecvestre. În cadrul acestor evenimente cei prezenți au ocazia să cunoască sporturile hipice, iar cei interesați le și pot incerca.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Sâmbătă, Iunie 12, 2021 - 10:00
Adresă: 
Remetea

Cupa Regională de la Remetea va avea loc în data de 12 iunie 2021. Evenimentul va fi organizat în colaborare de către Consiliul Județean Harghita, Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita și Asociației „Remetei Lovasklub”. Așteptăm cu drag toți iubitorii sporturilor ecveste și nu numai!

Cel mai mare eveniment ecvestru din Ținutul Secuiesc, desfășurat la Gheorgheni în data de 05 septembrie 2020, a avut loc cu succes în strictă conformitate cu reglementările în vigoare.

În cadrul ediției a-XII-a a Sărbătorii Ecvestre, după finala Campionatului Regional de sărituri peste obstacole s-a stabilit clasamentul final.
Clasamentele se bazează pe suma rezultatelor rundelor organizate lângă Sfântul Gheorghe ’’Benedekmező’’, Acățari, Remetea, Valea Crișului și Gheorgheni.

Imagine: 

Pagini