Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Program de sprijinire a valorilor ecvestre

Programul se desfăşoară în mai multe etape, obiectivul principal al acestuia fiind promovarea în rândul cetăţenilor a valorilor sporturilor ecvestre prin crearea premiselor necesare deschiderii unor noi perspective în alinierea la sporturile de performanţă din acest domeniu, păstrarea tradiţiilor hipice şi prezentarea lor pentru publicul larg. Cu organizarea concursurilor vrem să atragem atenţia unui public cât mai larg asupra frumuseţii acestui sport nobil şi dezvoltarea respectului faţă de acest animal.

Comunicat: sprijinirea evenimentelor ecvestre
Începând cu data de azi (11 iulie 2017), se pot depune  în termen de  cincisprezece zile cereri pentru programe ecvestre organizate în județul Harghita prin
cofinanțarea Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita.
Documentația se poate descărca de pe site-ul Agenției: http://bit.ly/2v6HTfA
Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0266-207784, sau la sediul Agenției (Miercurea ciuc, P-ța Libertății nr. 5, birou 401).

Program felelos: 
Data evenimentului: 
Sâmbătă, Septembrie 9, 2017 - 11:00
Adresă: 
Maiorul Șoimului, nr. 259

Pe data de 9 septembrie va avea loc la Maiorul Șoimului al IV-lea Festival Secuiesc de Echitație și cultură.

Data evenimentului: 
Sâmbătă, Septembrie 2, 2017 - 09:00
Adresă: 
Mocsári lovas pálya

 Între 2-3 septembrie Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita în co-organizare cu Asociația Clubul Sportiv Krigel organizează evenimentul intitulat Sărbătoarea ecvestră secuiască ediția a X-a.

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita din cadrul Consiliului Județean Harghita, este co-organizatorul evenimentelor ecvestre din județ la care se pot depune cereri.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Miercuri, Iulie 26, 2017 - 10:00
Adresă: 
Szabadság tér, 5 sz.

În co-organizarea Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita vor avea loc evenimentele ecvestre din județ la care solicitanții trebuie să completeze o cerere de sprijin.

- Viața ecvestră este o importantă tradiție maghiară și are un rol semnificativ pentru păstrarea identității. De aceea, trebuie să punem accentul pe ecvestru - a declarat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita în data de 23 mai 2017, la reuniunea inaugurală a Grupului de lucru de echitație unde au participat organizațiile ecvestre și reprezentanții ai guvernului. Magistratul a recomandat stabilirea unei monografii despre echitație, care poate conține o imagine cuprinzătoare despre viața ecvestră a județului Harghita.

Imagine: