Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Sondaje

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, instituție subordonată Consiliului Județean Harghita, a efectuat un sondaj în rândul întreprinzătorilor locali și în anul 2016, cu scopul de a alcătui o imagine reală despre calitatea forței de muncă locale, respectiv despre necesitățile antreprenorilor în acest sens.

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, instituție subordonată Consiliului Județean Harghita, în anul 2015 a efectuat un sondaj în rândul întreprinzătorilor locali, cu scopul de a alcătui o imagine reală despre necesitățile întreprinzătorilor locali cu privire la forța de muncă. Mai mult de 300 de întreprinzători au participat în sondaj, ai căror angajați în total depășește numărul de 10 000.

Rezultatele arată că aproape 50% dintre acești angajați lucrează într-o funcție corespunzătoare calificărilor profesionale.

Consiliul Județean Harghita și Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita pune mare accent pe îmbunătățirea educației profesionale locale, respectiv pe cunoașterea viziunii tinerilor din județul Harghita asupra viitorului, scopul principal fiind acela de a lua măsuri - în limita competenței instituțiilor respective - pentru combaterea emigrării tinerilor din județ, precum și pentru crearea unui mediu economic unde tinerii își pot asigura un nivel de trai demn.