Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Comunicat de presă

Marţi, Ianuarie 19, 2021 - 12:50
, ,


Forumul Consiliului Consultativ Economic al județului Harghita a fost organizat în data de 18 ianuarie 2021, de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita.

Marţi, Ianuarie 12, 2021 - 08:49
, ,

În perioada 18-19 decembrie 2020 a avut loc Expoziția cu vânzare a produselor tradiționale și locale, organizată de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita. Cei interesați au putut alege din gama largă a produselor expuse în Piața Libertății din Miercurea Ciuc: produse apicole, mezeluri, produse de patiserii, legume etc., iar pe Promenadă au fost expuse numeroase produse artizanale.

Joi, Decembrie 17, 2020 - 11:58

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Harghita, au acordat peste 900 de materiale auxiliare (suport de predare și studiere) către 14 instituții de învățământ pentru a sprijini și a consolida învățământul profesional.
Elementele de bază ale profilelor de electricieni, casieri și servire în restaurație sunt prezentate în broșurile oferite, mijloace de învățare care îi ajută pe elevii care studiază în clasele de limbă maghiară să ajungă la curent cu cerințele noi ale meseriilor.

Joi, Decembrie 17, 2020 - 09:50
,

În data de 11 decembrie 2020, în intervalul orar 11:00-18:00, a avut loc ''Întâlnirea investitorilor cu producătorii locali'' - eveniment organizat de Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita. În contextul evenimentului au fost promovate produsele tradiționale și locale posibililor investitori și întreprinzătorilor invitați din zona capitalei.

Luni, Noiembrie 23, 2020 - 14:34
, , , , , ,

În data de 21 noiembrie 2020 - după un timp îndelungat - a avut loc Târgul lunar al produselor tradiționale și locale, organizat de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita. Cei interesați au putut alege din gama largă a produselor expuse în Piața Libertății din Miercurea Ciuc: produse apicole, mezeluri, produse de patiserii, legume etc., iar pe Promenadă au fost expuse numeroase produse artizanale.

Luni, Noiembrie 16, 2020 - 15:23
, , ,

Consiliul Județean Harghita continuă să acorde prioritate formării profesionale în județul nostru, având în vedere cererea tot mai mare de profesioniști formați în zonă. Datorită eforturilor din ultimii ani, tot mai mulți elevi aleg această formă de învățământ. Pentru a crește calitatea instruirii, este necesar să se echipeze în continuare atelierele.

Atelierele Liceului Profesional Venczel József, Liceului Tehnologic Joannes Kájoni și Liceului Profesional Kós Károly din Miercurea Ciuc au fost vizitate joi, 3 septembrie 2020, de Borboly Csaba - Președintele Consiliului Județean Harghita, Cilip Árpád – directorul Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita, Korodi Attila – deputat, directorii școlilor, reprezentanți ai firmelor partenere, meșteri și elevi.

Luni, Noiembrie 16, 2020 - 14:01

Reprezentanții societății Controlsoft-Automatika Kft. din Ungaria, într-un eveniment organizat de Consiliul Județean Harghita și Agenția Județeană de Dezvoltare Harghita, au vizitat comuna Sâncrăieni în data de 10 septembrie 2020. Autoritățile locale din Sâncrăieni în colaborare cu Consiliul Județean Harghita au depus o cerere de finanțare Ministerului Maghiar al Afacerilor Externe și Comerțului. Dacă licitația va fi câștigată, proiectul va automatiza anumite obiecte aparținând rețelei locale de apă potabilă și canalizare, iar în clădirea uzinei locale ar fi înființat un centru de dispecerat.

Dicuțiile au fost urmate de o vizită pe teren la stația de tratare a apei din Sâncrăieni, unde au fost discutate funcționarea și dezvoltarea instalației de tratare a apei.

Luni, Noiembrie 16, 2020 - 14:28
,

Consider că apicultura este o sursă de valoare pentru județ. Această ramură trebuie susținută ca produs local, produs secuiesc și beneficiu în sănătatea publică, a declarat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, la un eveniment desfășurat pe 10 septembrie la Pensiunea Moara Zsigmod din Mădăraș, unde a vorbit cu membrii asociațiilor apicultorilor din Ținutul Secuiesc.
La ședință, reprezentanții asociației au vorbit despre problemele pe care le întâmpină. În același timp, au făcut și sugestii pentru a-și rezolva dificultățile.
Agenția de     Dezvoltare Județeană Harghita, împreună cu Consiliul Județean Harghita, avem scopul de a onora cererile apicultorilor astfel:
- să protejăm albinele și astfel să asigurăm calitatea mierii;
- să putem asigura apiculturii o poziție competitivă pe piată,
- și micii producători să își poată valorifica marfa,
- să existe posibilități de finanțare,
- să fie pășuni și plante medicinale,
- să reducem substanțele chimice nesănătoase, nu numai în beneficiul apiculturii, ci și în beneficiul industriei alimentare în ansamblu.

Luni, Noiembrie 16, 2020 - 14:50
, , ,

Cel mai mare eveniment ecvestru din Ținutul Secuiesc, desfășurat la Gheorgheni în data de 05 septembrie 2020, a avut loc cu succes în strictă conformitate cu reglementările în vigoare.

În cadrul ediției a-XII-a a Sărbătorii Ecvestre, după finala Campionatului Regional de sărituri peste obstacole s-a stabilit clasamentul final.
Clasamentele se bazează pe suma rezultatelor rundelor organizate lângă Sfântul Gheorghe ’’Benedekmező’’, Acățari, Remetea, Valea Crișului și Gheorgheni.

Luni, Noiembrie 16, 2020 - 13:58
, , ,

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, instituție subordonată Consiliului Județean Harghita, se concentrează pe oportunitățile de educație profesională din județ și pe problema tinerilor care stau acasă.
Aceste probleme pentru tineri vor fi prioritățile pentru perioada următoare, astfel încât subinstituția a elaborat două cataloage foarte importante, care au fost prezentate într-un cadru festiv, încununat cu un joc de teste.
Evenimentul a avut loc în seara zilei de 21 septembrie la Social-Bistro 35, unde tinerii interesați s-au putut familiariza cu o scurtă prezentare a activităților și aspirațiilor Consiliului Județean Harghita și ale Agenției de Dezvoltare care vizează bunăstarea tinerilor.
Acesta a fost urmat de un joc de teste quiz, vesel și distractiv.
Nu este imposibil, trebuie doar să căutați aliați pentru a vă atinge obiectivele, de aceea Consiliul Județean Harghita este deschis parteneriatului, indiferent dacă este vorba de incubatoare de afaceri, stagii sau sprijin pentru învățământul profesional, a declarat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.
În discursul său, el a explicat că o profesie bună oferă mijloace de trai sigure, așa că intenționează să participe și la ședințele cu părinții, deoarece importanța educației profesionale poate fi consolidată printr-o schimbare a mentalității părinților, iar în cadrul programului „Promovarea și susținerea educației profesionale” a fost creat catalogul „De ce să vin acasă?” .
Cilip Árpád, directorul Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita, a declarat că activitățile dedicate tinerilor cu scopul de a-i convinge să rămână pe meleagurile natale includ: un program de sprijinire a educației profesionale, promovarea produselor secuiești, un program ecvestru și recent s-a publicat și materialul suport „Etica și comunicarea profesională” pentru sprijinirea elevilor din clasa a X-a.
Deoarece emigrarea tinerilor în străinătate este o problemă majoră în județ, a fost publicat un catalog care rezumă oportunitățile oferite acasă, cu titlul „De ce să vin acasă?”.
Profesorul Csongor Mózes a vorbit despre materialul suport de predare „Etică și comunicare profesională”.
Elevii claselor a XX-a studiază acestă materie trei ore pe săptămână și până în prezent nu a existat niciun suport didactic în limba maghiară pe care să-l fi putut folosi, așa că publicația este de mare ajutor.
Profesia este un atu care poate fi folosită ca o carte de vizită pe care tinerii o pot întrebuința oricând, a adăugat profesorul Csongor  Mózes la finalul discursului.
Discuțiile au fost urmate de un joc distractiv quiz, astfel încât la sfârșitul serii, cei m-ai buni și cei m-ai rapizi trei participanți au fost premiați în comun de Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita și Cilip Árpád, directorul Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita. Premiul I i-a revenit lui Éltes Csíki István, premiul al-II-lea a fost obținut de către Sófalvi Andrea și premiul al-III-lea i-a revenit lui Silló Dalma.

Pagini