Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Comunicat de presă

Marţi, August 27, 2019 - 12:52
, , , ,

În data de 24 august 2019, la Tușnad a avut loc evenimentul „Alcsíki Lovas Nap” în co-organizarea Asociației „Száguldó Egyesület” și al Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita. Programele au fost foarte populare în rândul vizitatorilor, astfel a avut loc: concurs de atelaje, concurs cu căruțe și concurs pentru copii.

Luni, Iulie 29, 2019 - 16:28
, , , , ,

La Universitatea de Vară „Tusványos", organizată pentru a 30-lea oară în perioada 23-28 iulie a avut loc degustarea produselor Secuiești. Cu ocazia evenimentului, cei interesați au avut ocazia să deguste diferite cașcavaluri, mezeluri, gemuri și siropuri din gama Produs Secuiesc, respectiv au primit informații despre proveniența acestora și chiar despre producători. Conform părerilor, produsele din gama Produs Secuiesc sunt căutate și îndrăgite nu numai în țară, ci și în străinătate. Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita dorește să-l ajute producătorii în valorificarea produselor acestora, astfel contribuind la dezvoltarea economiei județului Harghita, respectiv sprijinirea producătorilor în asigurarea unui trai mai bun!

Marţi, Iulie 16, 2019 - 16:16
,

În perioada 12-14 iulie 2019 a avut loc Ceaun Borsec Festival. La eveniment au participat șase producători și au expus produsele lor cu marca Produs Secuiesc: siropuri, o mare varietate de turtă dulce, pălincă și produse artizanale. În cele trei zile evenimentul a avut sute de vizitatori.

Marţi, Iulie 16, 2019 - 15:28
, , , ,

Cupa Regională de la Remetea din data de 13 iulie, a fost al 5-lea din șirul de evenimente care au avut loc în co-organizarea Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita în cadrul programului ecvestru. Acest eveniment a avut loc în co-organizarea Asociației „Remetei Lovasklub” și al Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita. La concursul de îndemânare și sărituri peste obstacole au participat peste 90 de concurenți, din care majoritatea au fost copii. Scopul Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita este promovarea evenimentelor ecvestre, a sporturilor hipice și a culturii ecvestre. În cadrul acestor evenimente cei prezenți au ocazia să cunoască sporturile hipice, iar cei interesați pot să și încerce pe acestea.

Marţi, Iunie 25, 2019 - 09:05
, , , ,

În data de 23 iunie 2019 a avut loc Ziua ecvestră din Ditrău, ediția IX.-a organizat de Primăria Ditrău, Asociația Culturală Ditrău, Consiliul Județean Harghita, Clubul Sportiv Krigel și Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita. În program au fost: prezentarea cailor, concurs sărituri peste obstacole, atelaje, cupa BB – concurs de căruțe. La probe s-au înscris: 21 de participanți la sărituri peste obstacole, 12 la concursul de atelaje și 11 de echipe la cupa BB.

Marţi, Iunie 11, 2019 - 14:52
, , ,

În data de 7 iunie, vineri la pelerinajul ecvestru au participat 133 de călăreți. După sosire, căpitanul de husari a Asociaței „Csíkszéki Mátyás Huszáregyesület” a făcut raport participanților. Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a felicitat călăreții pe Piața Libertății a orașului Miercurea-Ciuc. Potápi Árpád János, responsabilul pentru Politica Națională Maghiară, cine a sosit la locul evenimentului călare, a remis medalii conducătorilor de grup.

Președintele Borboly Csaba a felicitat pe Préda Barna, cine a sosit cu bicicletă din München, și a parcurs 1350 de km.

Vineri, Iunie 7, 2019 - 11:48

În data de 18 mai, sâmbătă de sub arcadele Consiliului Județean Harghita a avut loc Expoziția cu vânzare a produselor tradiționale și locale din luna mai. Printre produsele expuse au fost: produse de patiserie, sucuri naturale, diferite produse apicole, zarzavaturi, fructe, turtă dulce și acadele. Vizitatorii au avut ocazia să aleagă dintre produse făcute din răchită. Dintre produse tradiționale, cei interesați vor avea ocazia să cumpere la Expoziția de rusalii al produselor tradiționale și locale, care va avea loc în perioada 30 mai-7 iunie 2019.

Joi, Iunie 6, 2019 - 15:07

De a treia oară suntem prezenți aici, în Marea Britanie, cu produsele noastre secuiești de înaltă calitate. Pe parcursul a celor trei zile, ne contăm pe prezența a 20.000 de persoane interesate. Mâncăruri gustoase și partea adevărată a culturii secuiești așteaptă oaspeții englezi.

Prin acest eveniment, ne dorim să facem cunoștiința între cultura și gastronomia bogată a Bazinului Panonic și locuitorii Regatului Unit. Nu numai că vorbim despre faptul că produsele secuiești trebuie răspândite în toată Europa, ci și facem pasuri înspre acest scop!

Miercuri, Mai 29, 2019 - 15:51
, ,

În data de 22 mai 2019, la ora 9 a avut loc vizita la oră de dirigenție la Liceul Tehnologic „Petőfi Sándor”, Dănești. La eveniment Király Szabolcs, colegul agenției a prezentat rezultatul celor trei sondaje efectuate în rândul elevilor și le-a încurajat să aleagă educația profesională, respectiv să încerce să se angajeze în domeniul studiat.

La eveniment a participat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita. Președintele a făcut cunoscut programul de ucenicie și a subliniat faptul că în cazul în care se duc la muncă în străinătate să încerce să se angajeze în profesia studiată. Trebuie să vă folosiți de oportunitățile care sunt pe meleagurile natale, și totodată trebuie să participați la formări profesionale – a zis Borboly Csaba și a adăugat: căutați-ne cu orice întrebare, vom încerca să vă ajutăm. În ziua de azi, ne putem mândri: colaborăm cu mai multe instituții educaționale de unde am și primit elevi în cadrul programului de ucenicie, iar dintre ei câțiva au devenit angajați la Consiliul Județean Harghita.

Miercuri, Mai 29, 2019 - 14:55
, , ,

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita acordă importanță deosebită sprijinirii tinerilor antreprenori. În acest sens, cu ocazia Expo Ciuc, eveniment desfășurat în perioada 23-26 mai 2019 în Arena „Erőss Zsolt” din Miercurea Ciuc, în sprijinirea agenției au participat producători locali care au expus produse locale și Secuiești. Vizitatorii au avut ocazia să aleagă dintre produse apicole, respectiv dintre diferite gemuri și siropuri. Totodată, în sprijinirea agenției au participat următorii antreprenori tineri: Tünde Natura cu cosmetice naturale, Moorsini Sewing cu produse textile, și Raster Line care a oferit servicii design și de tipărire.

Pagini