Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Comunicat de presă

Vineri, August 7, 2020 - 12:32
, , , ,

Ținutul Secuiesc și județul Harghita prin valorile, producătorii locali și meleagurile sale este unic pe lume. ADI Harghita, instituție subordonată Consiliului Județean Harghita, prin proiectul său intitulat „Family Friendly” dorește să-l sprijine întreprinderile turistice, care în ultimii șase luni nu au putut funcționa, sau pot să-și desfășoare activitatea în mod parțial. În cadrul proiectului Răzvan Pașcu, specialist în marketing și turism, alături de mai mulți jurnaliști și blogeri a participat la un tur cu scopul promovării județului Harghita din punct de vedere turistic. Ultima destinație al turului, din data de 6 august 2020, a fost Pensiunea „Sóvidék”, unde cei prezenți au avut ocazia să deguste produsele tradiționale și locale: cașcavaluri, mezeluri, pâine tradițională, siropuri și miere. Pe parcursul degustării ei au putut afla mai multe despre brandul Produs Secuiesc.

Marţi, Iulie 14, 2020 - 15:16
, , ,

A fost organizat a treia oară Concursul internațional de tras cu arcul de pe cal la Miercurea ciuc. La acest eveniment au concurat călăreți arcași din mai multe regiuni al Secuimii și din Ungaria, de exempu Molnár Dávid, campionul mondial.

Această activitate este în dezvoltare în județul Harghita, la care contribuie și Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita.

Cuncursurile de tras cu arcul de pe cal rezultă unirea și cooperarea echipelor mici de călăreți arcași, bucurând pentru rezultatele celorlalți.

În această perioadă, organizarea evenimentelor este mai dicil, dar munca depusă în organizare a avut ca rezultat un eveniment de nivel ridicat.

Marţi, Iulie 14, 2020 - 15:13
, , , ,

În data de 11 iulie a avut loc concursul Sólyom Cup I., în co-organizarea Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita și Clubul sportiv Sólyom Major. La acest eveniment au participat 84 de concurenți, în categoriile de sărituri peste obstacole și concurs de abilități, reprezentând 7 cluburi sportive ecvestre.

Considerăm că programele în aer liber sunt foarte importante pentru copiii, mai ales în această perioadă, menținând dezvoltarea permanentă, care este măsurabilă de la un an la altul.

În cadrul acestui eveniment copiii au avut ocazia să participe la concurs, fiind o altă situație decât antrenamentele, care ajută la dezvoltarea acestora nu numai în sport.

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita dorește sprijinirea evenimentelor de acest gen.

Miercuri, Martie 4, 2020 - 09:34
, , , , , ,

Delegația Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita și ADI Harghita au reprezentat județul Harghita la Expoziția ofertelor turistice – Hungexpo, ediția 43. În vederea sprijinirii producătorilor din județul Harghita, la eveniment colegii agenției au promovat brandul Produs Secuiesc. La standul agenției vizitatorii au avut ocazia a degusta produsele expuse: cașcavaluri, mezeluri, gemuri și pâine de casă. Cei interesați au avut ocazia să primească informații nu numai despre produse, dar și despre producerea și proveniența acestora. Este important recunoașterea unei alimentații sănătoase și totodată să devenim consumatori conștienți! În acest sens, agenția promovează produsele cu brandul Produs Secuiesc la expozițiile cu vânzare organizate în Miercurea Ciuc, și mai mult, dorim să fim prezenți la evenimente organizate în străinătate. Ne bucură faptul că, interesul față de acestă gamă de produse este în creștere continuă: brandul Produs Secuiesc a devenit unul dintre principalele atracții turistice!

Vineri, Februarie 28, 2020 - 13:08
, , , , , , ,

Deși plecarea tinerilor în străinătate este un trend, din ce în ce mai mulți tineri vor să se întoarcă pe meleagurile natale și să pună în practică experiențele dobândite – s-a menționat la forumul intitulat „Viitorul e acasă”, care a avut loc în data de 20 februarie, la sediul Consiliului Județean Harghita din Miercurea Ciuc. La eveniment au susținut prezentări colegii Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita, reprezentanții Consiliului Județean Harghita, respectiv antreprenori și conducătorii instituțiilor competente. Borboly Csaba, prin intermediul unui mesaj video a împărtășit gândurile sale cu cei prezenți: prin înființarea atelierelor și întreprinderilor mici se pot transforma ideile în realitate. Agenția de Dezvoltare Județeană a fost înființată cu scopul de a asigura un suport de informații tinerilor dornici să facă o afacere, respectiv să prezinte reușitele, bunele exemple din domeniu. Este nevoie de încredere și pentru încurajare reciprocă. Totodată, trebuie să urmărim posibilitățile de finanțare: este important ca tineri antreprenori să fie informați oportunitățile de accesare a finanțărilor nerambursabile. În județul Harghita sunt posibilități pentru înființarea noilor afaceri, deci să fim parteneri și să construim împreună județul! - a afirmat în mesajul video președintele consiliului județean.

Joi, Februarie 20, 2020 - 15:14
, , ,

Vineri, în data de 12 aprilie, a fost organizată plantarea puieților în Jigodin de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, instituție subordonată Consiliului Județean Harghita și Direcția Silvică Harghita.

Marţi, Februarie 18, 2020 - 14:01
, , ,

În data de 15 februarie 2020, de sub arcadele Consiliului Județean Harghita, a avut loc Expoziția lunară cu vânzare al produselor tradiționale și locale, organizat de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita. Între produsele expuse erau: brânzeturi și cașcavaluri, produse de patiserie, gemuri și siropuri.

Următoarea expoziție cu vânzare al produselor locale va avea loc în data de 21 martie.

Marţi, Februarie 18, 2020 - 12:26
, , , ,

Este nevoie de management forestier pe termen lung în județul Harghita!” - a fost declarat în clădirea Consiliului Județeană Harghita, Miercurea Ciuc, în data de 26 noiembrie. Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, instituție subordonată ale Consiliului Județean Harghita, a invitat profesioniști renumiți, antreprenori, manageri de proprietăți publice la conferință și masa rotundă ulterioară.

 

Joi, Februarie 13, 2020 - 16:08
, , , , , ,

Tema forumului economic din data de 7 februarie era: dezvoltarea economiei locale, prezentarea oportunităților de investiții, respectiv construirea relațiilor economice. La eveiment au participat șapte delegații din localități înfrățite cu Ciumani. În cadrul forumului, antreprenorii locali au prezentat activitățile lor, cei prezenți au avut ocazia de a cunoaște atracțiile turistice locale/județene, respectiv au primit informații despre oportunitățile de investiții. Evenimentul a avut loc în co-organizarea Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita, împreună cu Asociația „Fenyőalja”.

Joi, Februarie 13, 2020 - 10:45
, ,

De data aceasta vizita la oră de dirigenție a avut loc la Grupul Școlar „Venczel József” din Miercurea Ciuc. Astfel, în data de 5 februarie 2020, miercuri a avut loc vizita la oră de dirigenție în clasele cu profil silvicultură, organizat de Agenția de Dezvotare Județeană Harghita.

Pagini