Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Comunicat de presă

Vineri, Mai 18, 2018 - 14:47
, , ,

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita a organizat Expoziția cu vânzare - de două zile - a produselor tradiționale și locale de Rusalii. Programele erau legate între ele, astfel joi în cadrul spectacolului de dans popular „Csűrdöngölő” au dansat grupuri de copii și de adulți.

Miercuri, Mai 16, 2018 - 16:24

Au început pregătirile, respectiv asamblarea corturilor pe piața Libertății din Miercurea Ciuc pentru Expoziția cu vânzare de Rusalii a produselor tradiționale și locale. În fiecare lună se organizează sub arcadele clădirii Consiliului Județean Harghita Expoziția cu vânzare a produselor tradiționale și locale.

Vineri, Mai 11, 2018 - 13:49
, , , ,

A început la Budapesta (Millenáris) festivalul Secuiesc. La evenimentul de trei zile, s-au dus peste șaizeci de producători din județul Harghita, ca să ofere celor interesați produsele lor tradiționale. Oferta este colorată, fiindcă începând de la plante medicinale, până la produse artizanale, se pot găsi cașcavaluri, siropuri și multe alte bunătăți.

Miercuri, Mai 9, 2018 - 13:05
, , , , , , ,

Anul tineretului are drept scop, ca să atragă atenția asupra problematicii migrării tinerilor în alte țări, și este inadmisibil, ca un politician să ignore acest subiect. Nu este de ajuns doar crearea locurilor de muncă, ci trebuie să asigurăm toate condițiile tinerilor în vederea înființării unei firme și astfel să-și creeze locuri de muncă pentru ei înșiși - a menționat președintele Borboly Csaba în deschiderea forumului interactiv. Totodată, a mai adăugat că Consiliul Județean Harghita dorește prin proiecte și prin numeroase programe ale sale să sprijine tinerii în acest scop. Trebuie să asigurăm tinerilor o viziune prin care să-i încurajăm să rămână, respectiv să revină pe plaiul natal – a mai adăugat Borboly Csaba.

Luni, Mai 7, 2018 - 15:51
, , , , , , ,

În perioada 4-6 mai la evenimentul intitulat "Csíki majális" din Miercurea Ciuc, au participat douăzeci de mii de vizitatori. Spre deosebire de anii anteriori, când evenimentul dura o singură zi, de data aceasta vizitatorii au fost așteptați concomitent trei zile.

Luni, Aprilie 23, 2018 - 15:48
, , , ,

În data de 21 aprilie 2018 a avut loc Expoziția cu vânzare a produselor tradiționale și locale.

Joi, Aprilie 19, 2018 - 10:07
, , , ,

Consiliul Județean Harghita, Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, Direcția Silvică Harghita, Asociatia Composesorală „Fenyves” Sânsimion și Primăria Comunei Sânsimion a organizat în data de 17 aprilie 2018 plantare de puieți la Sânsimion. Cu ocazia evenimentului, peste o sută de elevi din cadrul a trei școli (Școala Generală „Endes József” Sânsimion, Liceul Tehnologic „Tívai Nagy ImreSânmartin, Grup Școlar „Venczel JózsefMiercurea Ciuc) au plantat peste 3000 de puieți molid.

Luni, Aprilie 16, 2018 - 16:10
, , ,

Universitatea Sapientia din Miercurea Ciuc, împreună cu Consiliul Studenților din Universitatea Sapientia din Miercurea Ciuc, Consiliul Județean Harghita și instituția subordonată acestuia Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita a organizat în data de 12 aprilie, joi Târg de Cariere Universitare.

Vineri, Aprilie 13, 2018 - 12:28

Agenția Județeană Harghita organizează concurs pentru ocuparea postului vacant inspector de specialitate, grad II (asistent)-contabil.

Marţi, Aprilie 10, 2018 - 15:48
, ,

Al III-lea Festival Secuiesc de la Budapesta, așteaptă pe cei interesați între zilele de vineri și duminică cu produse tradiționale secuiești, cu prezentări artizanale, cu oferte turistice și cu program colorat.

Pagini