Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Comunicat de presă

Miercuri, Mai 15, 2019 - 11:27
, , , ,

În ciuda vremii ploioase au fost mulți vizitatori la evenimentul „Csíki Majális” care a avut loc în perioada 10-12 mai 2019 în parcul central din Miercurea Ciuc. În cadrul programului, în organizarea Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita a avut loc Expoziția cu vânzare a produselor tradiționale și locale. La această expoziție au participat peste șaizeci de producători cu produse artizanale: genți, bijuterii, produse sculptate din lemn, coșuri împletite, pantofi făcute de mână etc.

Vineri, Aprilie 5, 2019 - 09:50
, ,

În data de 4 aprilie 2019, Cilip Árpád și Király Szabolcs din partea Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita au prezentat rezultatele celor trei sondaje privind planurile tinerilor pentru viitor la Liceul Tehnologic „Eötvös József”. Elevii au avut ocazia să urmărească o prezentare despre rezultatele celor trei sondaje efectuate de către agenție: primul despre planurile de viitor ale absolvenților, al doilea despre experiențele celor care au fost la muncă în străinătate și ultimul despre planurile elevilor din clasa a VIII-a.

Vineri, Martie 29, 2019 - 11:03
, ,

Acasă sau în străinătate?, Să aleg formarea profesională sau să plec în străinătate? - au fost subiectele dezbătute cu ocazia orei de dirigenție susținută de către Király Szabolcs de la

Acasă sau în străinătate?, Să aleg formarea profesională sau să plec în străinătate? - au fost subiectele dezbătute cu ocazia orei de dirigenție susținută de către Király Szabolcs de la Agenția de Dezvolatare Județeană Harghita. La evenimentul din Liceul Tehnologic „Puskás Tivadar” Ditrău, au fost prezentate rezultatele celor trei sondaje făcute de către agenție: în prima parte al prezentației elevii au avut ocazia să cunoască planurile de viitor al absolvenților, iar după aceasta a fost prezentat sondajul efectuat în rândul tinerilor plecați la muncă în străinătate. În al treilea parte a fost prezentat planurile elevilor din clasele al VIII-lea.

Prin prezentarea acestor date, scopul nostru este sprijinirea tinerilor, sublinierea aspectelor importante ca raportul dintre venituri și cheltuieli, respectiv siguranța de trai prin învățarea unei meserii bune.

Joi, Martie 28, 2019 - 16:23
, , , ,

Scopul principal al proiectului E-cool este promovarea spiritului antreprenorial, respectiv creșterea capacității inovative al întreprinderilor, care vor fi finanțate din programul Interreg Europe, program în care Consiliul Județean Harghita participă ca partener. În data de 27 martie 2019, miercuri a avut loc la Harghitra Business Center din Odorheiu Secuiesc o conferință pentru participanții proiectului, organizat de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita.

Luni, Martie 18, 2019 - 14:47
, , , ,

În data de 16 martie 2019 a avut loc Expoziția cu vânzare din martie al produselor tradiționale, locale și secuiești, organizat de Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita. În ciuda vremii ploioase evenimentul a avut mulți vizitatori. Printre produsele expuse erau: produse de patiserie, mezeluri, gemuri, siropuri, oua încondeiate, turta dulce și cozonac secuiesc.

Joi, Martie 14, 2019 - 16:13
,

Din partea Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita, în data de 14 martie 2019 Király Szabolcs a susținut o prezentare intitulată „Ce să fac după terminarea școlii?”. La evenimentul din Grupul Școlar „Kájoni János” au fost prezentate rezultatele celor trei sondaje făcute de către agenție: în prima parte al prezentației elevii au avut ocazia să cunoască planurile de viitor al absolvenților, iar după aceasta a fost prezentat sondajul efectuat în rândul tinerilor plecați la muncă în străinătate. În al treilea parte a fost prezentat planurile elevilor din clasele al VIII-lea.

Luni, Martie 11, 2019 - 09:50
, ,

Șirul bunătăților tradiționale a întâmpinat vizitatorii în perioada 9-10 martie 2019 la expoziția cu vânzare Ozosep. La evenimentul organizat în grădina Verona din București, vizitatorii au avut ocazia să achiziționeze gemuri și siropuri, produse de panificație, cozonac secuiesc, turtă dulce și mezeluri. Mulțumită vremii plăcute de primăvară, au venit mulți să aleagă dintre produsele expuse la Ozosep, respectiv să petreacă o zi plăcută în aer liber.

Joi, Martie 7, 2019 - 16:27
, ,

Pentru prezentația susținută, colegul agenției, Király Szabolcs a fost răsplătit cu aplauze din partea elevilor din clasele XI.-lea. La evenimentul din data de 7 martie 2019, care a avut loc în Grupul Școlar „Székely Károly”, a avut loc prezentarea rezultatelor celor trei sondaje făcute de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita.

Marţi, Februarie 26, 2019 - 10:05
, ,

Cilip Árpád, directorul Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita a făcut cunoscut că agenția își desfășoară activitatea în șase programe. „Județul Harghita: mediu atrăgător pentru afaceri” este unul dintre acestea. Printre scopurile principale ale acestui program este: sprijinirea tinerilor în vederea pătrunderii acestora pe piața muncii. Deoarece există o mare lipsă în forță de muncă specializată, încurajez tinerii să plece în străinătate, să învețe și să capete experiență, toate acestea să facă în meseria în care au diplomă.

Sâmbătă, Februarie 16, 2019 - 17:43
, , ,

În organizarea Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita și al Consiliului Județean Harghita în data de 16 februarie, între orele 8 și 14 a avut loc Expoziția cu vânzare al produselor tradiționale și locale din februarie. Împotriva vremii reci, au fost mulți vizitatori. Printre produsele expuse erau: produse apicole, mezeluri, produse lactate, sucuri naturale, gemuri, siropuri, fructe și zarzavaturi. Vizitatorii au avut ocazia să deguste și să cumpere cozonacul secuiesc.

Următoarea expoziție cu vânzare al produselor tradiționale și locale va avea loc în data de 16 martie în Miercurea Ciuc.

Pagini