Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Comunicat de presă

Luni, August 21, 2017 - 09:16
, , , ,

În fiecare a treia sâmbăta din lună, și în august a avut loc în spațiul dintre coloanele sediului consiliului județean din Miercurea Ciuc târgul produselor tradiționale și locale organizat de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, instituție subordonată Consiliului Județean Harghita.

Vineri, August 18, 2017 - 11:09

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita a strâns la un loc datele de contact a firmelor din județul Harghita care se ocupă cu elaborarea proiectelor de finanțare. Prin această bază de dată se dorește acordarea de sprijin celor care doresc să elaboreze cereri de finanțare, dar nu au la dispoziție informații suficiente, sau nu au informații despre firmele de consultanță.

Marţi, Iulie 11, 2017 - 10:29

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita din cadrul Consiliului Județean Harghita, este co-organizatorul evenimentelor ecvestre din județ la care se pot depune cereri.

Miercuri, Iunie 28, 2017 - 15:13
, ,

- Viața ecvestră este o importantă tradiție maghiară și are un rol semnificativ pentru păstrarea identității. De aceea, trebuie să punem accentul pe ecvestru - a declarat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita în data de 23 mai 2017, la reuniunea inaugurală a Grupului de lucru de echitație unde au participat organizațiile ecvestre și reprezentanții ai guvernului. Magistratul a recomandat stabilirea unei monografii despre echitație, care poate conține o imagine cuprinzătoare despre viața ecvestră a județului Harghita.

Miercuri, Iunie 28, 2017 - 15:04
, , , , , ,

În perioada 24-25 iunie 2017 a avut loc primul festival al manufacturilor de kürtőskalács - KurtosFest și Picnic OZOSEP 2017 – târg la iarbă verde la Mogoșoaia. Conform estimărilor la eveniment au participat aproximatic 10 000 de persoane.

Marţi, Iunie 27, 2017 - 11:46

În aprilie Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita a informat - prin organizarea caravanelor - persoanele dornice să depună cereri despre posibilitățile de finanțări în cadrul "Programului pentru stimularea înființării intreprinderilor mici si mijlocii" - Start Up Nation.

Marţi, Iunie 20, 2017 - 14:37

Firmele pot beneficia de un stimulent în valoare de 250 lei pe lună, de la stat, pentru fiecare elev și student încadrat în muncă pe perioada vacanțelor.

Angajarea se poate face pe perioada vacanțelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev și student căruia i s-a încheiat contract individual de muncă.

Marţi, Iunie 20, 2017 - 11:04

 

Camera deputaților, ca cameră hotărâtoare a votat modificarea legii uceniciei și a stagiaturii, în sensul căruia angajatorii primesc subvențvii în valoare de 250-300 euro, în cazul în care angajează ucenici tineri, stagiatori proaspăt absolvenți.

Marţi, Iunie 13, 2017 - 13:43

Greenpeace a publicat recent un raport legat de tăierile ilegale de lemn din România în anul 2016. Rezultatele evaluării sunt îngrijorătoare, însă în același timp dau și motive de încredere, fiindcă în ciuda numărului mare de tăieri ilegale, prin aceasta mari daune, se poate vedea o tendință în scădere față de anii precedenți. În 2016 au fost identificate 9.444 de cazuri de tăieri ilegale la nivel național, dintre care 5.222 au constituit fapte penale, media pe zi de contravenții și fapte penale fiind de 26 de cazuri/zi, care e foarte mult!

Marţi, Iunie 13, 2017 - 10:11

Pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Harghita poate fi accesat Ghidul admiterii în învățământul liceal și profesional, din planul de școlarizare. Conține specializările accesibilie din județ, informații privind învățământul liceal, de zi, seral, clasele profesionale statale, clasele profesionale speciale, clase profesionale duale.

Marţi, Mai 30, 2017 - 09:25
, , ,

În fiecare a treia sâmbãtã din lunã, Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, organizeazã târgul produselor tradiționale locale, în spațiul dintre coloanele sediului consiliului județean din Miercurea-Ciuc.

Printre produsele care pot fi achiziționate la târgul din luna mai gãsiți: produse din carne (slãninã, cârnați, șuncã de casã), produse lactate (caș de oaie, vacã, bivolițã, caprã și brânzeturi), pâine de casã, produse de panificație, prãjituri de casã, ouã, gemuri, siropuri, sucuri de fructe, miere de albine, zarzavaturi, respectiv produse artizanale.

 

 

Miercuri, Mai 10, 2017 - 10:43
, , , ,

Elevii de la Liceul Tehnologic Székely Károly din Miercurea Ciuc pe teren

 

Luni, Mai 8, 2017 - 12:17
, ,

În cadrul Festivalului Regiunilor și Orașelor Europene a avut loc evenimentul intitulat Open Day în data de 6 mai 2017, unde reprezentanții Consiliului Județean Harghita au prezentat valorile județului: atât caracteristicile gastronomice și turistice, cât și păpușile secuiești. Cel mai mare interes însă a stârnit tânărul inventator din Miercurea Ciuc, Imets Tamás, invitat de Consiliul Județean Harghita și Asociația pentru Județul Harghita, care și-a prezentat aparatul controlat de creier.

Joi, Mai 4, 2017 - 09:27

Ajutor oferit atât firmelor de consultanță, cât și persoanelor care doresc să acceseze fonduri nerambursabile - Agenția de dezvoltare oferă sprijin în accesarea fondurilor

Joi, Aprilie 27, 2017 - 13:52

A Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatala tájékoztató gyűlésre hívta össze a termelőket azzal a céllal, hogy bemutassák a 1169 számú kiegészített szabályzatot (Regulamentul CE nr. 1169/2011), ugyanis ennek kell megfeleljen a forgalomba hozott termék.

Vineri, Aprilie 21, 2017 - 12:32
, , , ,

Majoritatea tinerilor din județ plecați la muncă în străinătate ar reveni acasă cu plăcere, dacă ar exista un mediu mai favorabil investițiilor, comerțului și creării de locuri de muncă, respectiv posibilitatea acordării mai multor facilități fiscale acordate atât angajatorilor, cât și salariaților. Acești tineri sunt nevoiți să lucreze în străinătate pentru asigurarea unui trai decent. În acest scop, ar trebui găsite soluții, iar Consiliul Județean Harghita ar dori să sprijine astfel de inițiative.

Miercuri, Aprilie 19, 2017 - 11:28

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita organizează concurs, în baza HG 286/2011 și HG 1027/2014, pentru ocuparea postul contractuale temporar vacant (inspector de specialitate - debutant).

Luni, Aprilie 10, 2017 - 13:46

Adunarea generală anuală a Asociației Întreprinzătorilor din Ciuc a avut loc în ziua de vineri, 24 martie 2017, în cadrul căreia membrii au votat noul președinte al asociației pentru următorii 2 ani: președintele Asociației Întreprinzătorilor din Ciuc va fi Márk Csucsi Róbert, iar vice-președinții Páll Tibor și Vorzsák Szabolcs.

Luni, Aprilie 10, 2017 - 13:11
, , , , , , ,

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita a organizat o serie de mese rotunde pe tema fondurilor nerambursabile, la care au fost invitați cei care doresc să-și înființeze întreprinderi familiale, start-upuri, sau antreprenorii care doresc să primească fonduri nerambursabile pentru efectuarea investițiilor. Evenimentul a avut loc în data de 3 aprilie 2017 cu un număr mare de participanți la toate 3 locațiile: Miercurea Ciuc, Gheorgheni și Odorheiu Secuiesc. Directorul Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita și moderatorul evenimentului, Lukács Zoltán-Levente a accentuat faptul că aceste ocazii au scopul de a oferi informații utile din surse primare privind fondurile nerambursabile, oportunitățile și dificultățile de accesare a acestor fonduri.

Luni, Aprilie 10, 2017 - 12:16
,

Expoziția de primăvară cu vânzare a produselor tradiționale și locale a avut loc în perioada 7-8 aprilie 2017 la Miercurea Ciuc, Piața Libertății. Evenimentul a fost organizat de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, Consiliul Județean Harghita și Primăria Miercurea Ciuc, cofinanțat de Comisia Europeană.

Miercuri, Martie 29, 2017 - 15:25
,

Îmbunătățirea nivelului de trai prin furnizarea informațiilor legate de piața muncii reprezintă unul dintre obiectivele principale ale Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita.

Luni, Martie 20, 2017 - 10:46
, , ,

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita și Lukács Zoltán-Levente, directorul Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita, împreună cu colegii de la consiliu și de la agenție, au participat la o vizită la firma Hausdorf Step Srl. din comuna Mugeni. În timpul vizitei, proprietarul firmei a prezentat linia de mașini care, în mare parte, este automatizată, și produce scări metalice. Antreprenorul german le-a arătat participanților toate etapele producției, precum și produsul final.

Joi, Martie 16, 2017 - 14:43
, , ,

În urma reorganizării Camerei Agricole, căteva programe au fost preluate de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita. Acestea sunt: Promovarea produselor locale, tradiționale și secuiești, Programul de sprijinire a valorilor ecvestre și Programul de consultanță, informare și asistență tehnică având ca domeniu silvicultura și conexele acestuia.

Joi, Martie 16, 2017 - 14:19
, , ,

Consiliul Județean Harghita a primit oaspeți din județul Bács-Kiskun, Ungaria, în 14-15 martie 2017, marți și miercuri. Reprezentanții județului maghiar au venit la un schimb de experiență, pentru a afla mai multe despre crearea mărcii Produs Secuiesc, deoarece doresc și ei să creeze o marcă similară pentru vânzarea produselor lor locale.

Joi, Martie 16, 2017 - 12:51

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita organizează concurs pentru ocuparea postului contractual vacant de inspector de specialitate debutant IA-contabil.

Înscrierile se fac în perioada: 17 februarie 2017 - 3 martie 2017 (inclusiv).

Vineri, Martie 10, 2017 - 12:42

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita a elaborat un ghid intitulat ”Îndrăznește să devii antreprenor” cu scopul de a sprijinii tinerii care doresc să-și înființeze o întreprindere în viitor. Elaborarea ghidului a fost motivată și de rezultatele sondajului efectuat în 2016 în rândul elevilor absolvenți din județ, întrucât 55,6% (adică 1394 elevi) dintre cei 2507 au răspuns că doresc să-și înființeze o întreprindere în viitor.

Joi, Ianuarie 19, 2017 - 11:05

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita organizează concurs pentru ocuparea următoarelor posturi contractuale:

Joi, Decembrie 29, 2016 - 16:25
,

La începutul anului existau numai planuri în privința dezvoltării educației profesionale în județul Harghita, iar acum, la sfărșitul anului avem și rezultate concrete. Consiliul Județean Harghita, la ședința extraordinară din 6 decembrie a adoptat hotărârea prin care s-au alocat sume semnificative școlilor profesionale și programe after school. Întreprinzătorii apreciază faptul că consiliul județean și Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita nu numai vorbesc despre dezvoltarea educației profesionale dar și iau măsuri în realizarea acestui scop.

Joi, Decembrie 29, 2016 - 12:44
, ,

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, instituție subordonată Consiliului Județean Harghita, împreună cu ARBOR (Asociația Întreprinzătorilor din zona Gheorgheni) au organizat forumul economic, care a avut loc în ziua de 25 noiembrie 2016 la Gheorgheni. Derularea dinamică a evenimentului a fost asigurată de către sponsorul principal și partenerul local ARBOR: lângă organizare, președintele asociației - Bajkó Tibor a acceptat și rolul de moderator al forumului.

Joi, Decembrie 29, 2016 - 11:37
,

Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Harghita, împreună cu Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita și Asociația Întreprinzătorilor din Ciuc a organizat un forum cu titlul ”Îndrăznești să devii antreprenor”, la care antreprenorii tineri au vorbit despre experiențele lor personale: dificultățile întâlnite la început de drum, oportunitățile ivite și situația lor actuală. În continuare s-au prezentat condițiile actuale de înffințare, dezvoltare și finanțare a unei întreprinderi. După părerea organizatorilor forumul a avut mare succes, și va putea contribui la creșterea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor.

Joi, Decembrie 29, 2016 - 10:21
, , ,

În ziua de 17 noiembrie președintele Consiliului Județean Harghita Borboly Csaba a vizitat elevii absolvenți ai Liceului Tehnologic Kós Károly din Miercurea Ciuc, profilul arhitectură, în cadrul orei de dirigenție. A discutat cu ei despre planurile privind viitorul, respectiv despre domeniile în care consiliul județean le-ar putea ajuta. Vizita a fost efectuată în cadrul programului Prima firmă lansată de Consiliul Județean Harghita și Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita cu scopul de a crește spiritul antreprenorial în rândul tinerilor.

Miercuri, Decembrie 28, 2016 - 11:49
, , , , ,

Kilyén Beáta, directorul numit temporar al Agenției, a subliniat funcția de catalizator a acestei instituții în dezvoltarea economică a județului, având un rol de mediator între sfera publică și privată.

Marţi, Decembrie 13, 2016 - 10:31

Concursul se va desfăşura începând cu data de 5 ianuarie 2017, ora 12:00 – proba scrisă, iar interviul se va susţine în data de 11 ianuarie 2017, ora 12:00, la sediul Consiliului Județean Harghita (Miercurea Ciuc, P-ța Libertății nr. 5.)

Luni, Decembrie 12, 2016 - 09:07

CONSILIUL JUDEŢEAN HARGHITA
AGENȚIA DE DEZVOLTARE JUDEȚEANĂ HARGHITA
cu sediul în Miercurea Ciuc, P-ţa Libertăţii nr. 5

organizează concurs pentru ocuparea posturilor contractuale vacante:

 Numărul şi denumirea posturilor:

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita

● 2 posturi de inspector de specialitate debutant, nivelul studiilor S;
● 3 posturi de inspector de specialitate IA, nivelul studiilor S;
● ½ normă post de consilier juridic debutant, nivelul studiilor S.

 

Vineri, Noiembrie 11, 2016 - 09:01
, ,

La sediul consiliului județean a avut loc miercuri, 10 noiembrie, conferința de presă organizată cu ocazia prezentării rezultatelor sondajului de opinie realizat de Agenția de Dezvoltare a Județului Harghita, instituție subordonată Consiliului Județean Harghita, în legătură cu fenomenul de emigrare a tinerilor.

Miercuri, Noiembrie 9, 2016 - 15:41
, ,

La sediul consiliului județean din Miercurea-Ciuc a avut loc o conferință de presă a cărei temă a fost modificarea legislativă în privința concediului de maternitate și sprijinirea administrațiilor locale în organizarea activităților destinate familiilor.

Joi, Octombrie 27, 2016 - 15:26

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, instituție subordonată Consiliului Județean a elaborat în luna mai platforma informațională unde se pot găsi cumpărările directe publicate de instituțiile publice din județul Harghita. Pagina web a fost elaborată cu scopul să scadă birocrația, să asigure transparența prin accesarea ușoară și rapidă a cumpărărilor directe, iar prin depunerea și acceptarea ofertelor acestea se pot realiza în timp real. 

Miercuri, Octombrie 26, 2016 - 08:49
,

Luni, 24 octombrie 2016, Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita a organizat o masă rotundă pe proiecte pentru primari. Scopul evenimentului era să ofere ajutor instituțiilor publice locale în accesarea fondurilor nerambursabile. În cadrul evenimentului Barabás Csaba, conducătorul Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita a prezentat platforma realizată în vederea centralizării achizițiilor publice și cumpărărilor directe, au fost prezentate posibilitățile de finanțare de către reprezentanții Agenţiei Județene de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit din Alba Iulia, iar reprezentantul Agenției Județeane pentru Ocuparea Forței de Muncă a făcut o prezentare despre Ordonanța de Urgență nr. 60/2016.

Vineri, Octombrie 21, 2016 - 08:34

În data de 24 octombrie, ora 11.00 va avea loc masa rotundă pe proiecte în sala de marmură a Consiliului Județean, la care toți primarii din județ sunt așteptați cu drag. Evenimentul organizat de Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita are ca scop să ajute administrațiile publice locale să acceseze cât mai multe fonduri nerambursabile.

Joi, Octombrie 6, 2016 - 15:01
, , ,

Joi, 29 septembrie 2016 a avut loc Conferința economică și masa rotundă organizată de Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, în cadrul celei de a 24-a ediție a Târgului de toamnă de la Odorheiu Secuiesc.

Marţi, Octombrie 4, 2016 - 11:51
,

În cadrul Conferinței Economice organizate de Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita în data de 29 septembrie, a avut loc semnarea protocolului de colaborare în legătură cu formarea profesională cu privire la utilizarea și operarea mașinilor CNC.

Marţi, Octombrie 4, 2016 - 10:32
, , ,

Pagina web http://cumpararidirecte.investinhargita.ro/ creată de Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, a fost premiată de către unul dintre cele mai populare site-uri din țară specializate în domeniul administrativ: Administratie.ro.

Luni, Octombrie 3, 2016 - 15:32
,

În cadrul Conferinței economice organizate la Odorheiu Secuiesc (Primăria Odorheiu Secuiesc, sala Szent Istvan) în data de 29 septembrie 2016, a avut loc masa rotundă pe tema modificării legii privind concediul de maternitate.

Vineri, Septembrie 23, 2016 - 11:00

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita organizează concurs pentru ocuparea posturilor contractuale vacante, în baza HG 286/2011 și HG 1027/2014, la sediul din M-Ciuc, P-ţa Libertăţii nr. 5, județul Harghita. Proba scrisă va avea loc în data de 17 octombrie 2016, ora 12:00, iar proba de interviu în data de 21 octombrie 2016, ora 10:00,

Joi, Septembrie 22, 2016 - 16:07
, , , ,

În cadrul evenimentului de prestigiu a avut loc și o surpriză din partea Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita care a inițiat semnarea unui protocol de colaborare în vederea susținerii contabilității bugetare.

Miercuri, Septembrie 21, 2016 - 12:57

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, instituție subordonată Consiliului Județean Harghita, a dezvoltat site-ul cumpararidirecte.investinhargita.ro, destinat tuturor întreprinzătorilor și instituțiilor publice din județul Harghita care fie nu au timp, personal sau energie să caute cumpărările directe din județ-de care sunt interesați, fie nu au timp să le publice.

Luni, Septembrie 19, 2016 - 16:46

Agenția de Dezvoltarea Județeană Harghita face un studiu în rândul antreprenorilor cu scopul de afla cât de mare este de fapt lipsa forței de muncă în județ. În același timp suntem curioși să aflăm: ce fel de specialiști sunt căutați de către angajatori, ca totalizând nevoile, să-ncercăm să găsim soluții pe plan local.

Luni, Septembrie 19, 2016 - 11:42
,

În data de 15 septembrie 2016, la sediul întreprinzătorilor din Miercurea Ciuc a avut loc primul forum inițiat de Consiliul Județean Harghita și Agenția de Dezvoltare Județeană Hargita în vederea formulării unei propuneri de modificare a legii privind concediul pentru creșterea copilului.

Joi, Septembrie 15, 2016 - 12:30

În data de 8 septembrie s-a ținut ședință la Consiliul Județean Harghita cu subiectul: formarea contabililor bugetari. Punctul de pornire al ședinței a fost lipsa contabililor din instituțiile publice din județ și faptul că nu există în instituțiile de învățământ locale cursuri de pregătire pentru aceast tip de contabilitate. Ședința a fost inițiată de Barabás Csaba, directorul Agenției de Dezvoltarea Județeană Harghita. Au fost prezenți: senatorul Tánczos Barna, deputatul Korodi Attila, Szőcs-Mátyás István și Bíró Emese, directori generali adjuncți, Fülöp Árpád de la Universitatea Sapientia, precum și Gencsi Mihály, președintele județean al Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR).

Miercuri, Septembrie 7, 2016 - 13:18

Până la această dată, în doar 3 luni de la lansarea site-ului  http://cumpararidirecte.investinhargita.ro, instituțiile publice din județul Harghita au publicat pe acest portal 175 de achiziții directe, valoarea acestora atingând un total ce depășește suma de 2 000 000 lei.

Marţi, Septembrie 6, 2016 - 16:14

Conform Hotărârii Consiliului Județean nr. 131/2016, Agenția are dreptul să aibă câte un birou regional în municipiile Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni și Toplița, ca activitatea sa să poată acoperi toate microregiunile din județ.
Recent am reușit să găsim spații de birou corespunzătoare, așadar avem nevoie doar de personal specializat pentru începerea activității în birourile teritoriale, în zilele următoare vor fi scoase la concurs posturile necesare.

Marţi, Septembrie 6, 2016 - 15:22

În cadrul Zilelor cărbunelui din lemn de la Lupeni a avut loc conferința Migrare în Uniunea Europeană, cu participanți din Germania, Italia, Ungaria, Polonia și Bulgaria.
În cadrul conferinței, Roșu Larisa a prezentat activitatea președintelui consiliului județean Borboly Csaba în calitatea sa de raportor al Comitetului Regiunilor, după care Barabás Csaba, directorul Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita a ținut o prezentare.

Miercuri, August 31, 2016 - 09:13

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, instituție subordonată Consiliului Județean Harghita pune accent pe întărirea sferei antreprenoriale, astfel am adunat posibilitățile de finanțări actuale, asigurând prin asta suportul de informații vizând depunerea cererilor de finanțări.

Vineri, August 19, 2016 - 09:43

La sediul consiliului  județean a avut loc joi, 18 august o conferință de presă la care au fost prezenți președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, inspectorul general școlar Gârbea Petru Ioan, directorul Agenției de Dezvoltare Harghita Barabás Csaba și consilierul județean Ferencz Salamon Alpár din partea comisiei de învățământ al consiliului județean.

Miercuri, August 10, 2016 - 08:58

Eforturile Consiliului Județean Harghita și a Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita au început să genereze rezultate tot mai clare și mai optimiste.

Miercuri, August 3, 2016 - 13:28

La forumul organizat de Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita s-a discutat despre problemele cu care se confruntă mamele cu copii mici, care vor să se întoarcă din concediul pentru creșterea copilului.

Vineri, Iulie 1, 2016 - 09:24
,

Șirul de întrevederi în vederea promovării învățământului profesional, inițiat de Consiliul Județean Harghita, a luat sfârșit, la fel și prima perioadă de înscriere la școlile profesionale. Șirul de întâlniri în vederea promovării învățământului profesional, inițiat de Consiliul Județean Harghita, a luat sfârșit, la fel ca prima perioadă de înscriere la școlile profesionale. Despre acest subiect au vorbit la ședința care a avut loc joi, 30 iunie la sediul consiliului județean și la care au fost prezenți Barabás Csaba, directorul agenției de dezvoltare din cadrul consiliului județean, Gârbea Petru, inspector școlar general județean, Szabó Irén Otília, reprezentanta Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Harghita, respectiv directorii și directorii adjuncți ai școlilor profesionale din zonele Ciuc, Odorhei și Gheorgheni.

Miercuri, Iunie 29, 2016 - 12:11

Având în vedere faptul că direcțiile generale din cadrul consiliului județean și instituțiile subordonate sunt obligate prin dispoziția președintelui consiliului județean să-și publice pe acest site cumpărările directe, rugămintea lui Borboly Csaba este ca fiecare direcție să pregătească până în data de 5 iulie o situație referitoare la numărul de cumpărări directe cu valoarea peste o mie de euro. De asemenea, îi roagă pe cei care întâmpină greutăți la încărcarea datelor, să solicite ajutorul la adresa de e-mail barabascsaba@judetulharghita.ro.
Conform rapoartelor agenției de dezvoltare, pagina este accesată atât în județ, cât și în țară (atașăm rapoartele), deci este important ca informațiile să ajungă cât mai repede  la persoanele interesate.

Luni, Iunie 27, 2016 - 14:15
,

Continuă seria de întâlniri în vederea relansării învățământului profesional

La sediul firmei Engmatec din Miercurea Ciuc a avut loc joi, 12 mai o întâlnire a antreprenorilor județeni din industria de prelucrare a metalelor, organizată de conducătorul acesteia, Stefan Burckhardt. Principala temă dezbătută, la fel ca și ún cazul întâlnirii la firma Metagalax, a fost lipsa de personal calificat. Printre cauzele enumerate a fost faptul că nu există dorință din partea tinerilor de a urma cursurile învățământului profesional.

Luni, Iunie 27, 2016 - 13:54
, , , , ,

La sediul Consiliului Județean Harghita a avut loc miercuri, 18 mai ședința de constituire a Consiliului Consultativ Economic al Județului Harghita, la care au fost prezenți reprezentanți ai instituțiilor relevanți în viața economică a județului, întreprinzători locali, președintele consiliului județean Borboly Csaba, vicepreședintele instituției Barti Tihamér, consilierul județean Becze István, parlamentarii Korodi Attila, Antal István și Moldován József, senatorul Tánczos Barna, respectiv persoane interesate de dezvoltarea economică a județului.

Luni, Iunie 27, 2016 - 13:48

În data de 31 mai a avut loc, la sediul consiliului județean din Miercurea Ciuc, conferința de presă despre lansarea portalului web care are ca scop colectarea și publicarea achizițiilor publice prin cumpărări directe. Acest sistem informatic a fost dezvoltat de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita din cadrul Consiliului Județean Harghita.

Miercuri, Iunie 22, 2016 - 12:54

Evenimentul de mare interes a fost organizat de Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita și a avut loc în trei locații diferite: în data de 21 iunie, ora 10:00 în Miercurea Ciuc, la ora 14:00 în Gheorgheni și în data de 23 iunie la Odorheiu Secuiesc.
Prezentatori: Lőrinczi Margit - șef birou la biroul județean Harghita al Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru și Fancsali Kálmán de la Biroul de Informare și Consultanță Harghita al Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM).