Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Consultanță, informare și asistență tehnică având ca domeniu silvicultura și conexele acestuia

Scopul principal al programului constă în implementarea proiectelor din cadrul noului Program Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020, unde sunt prevăzute măsuri speciale în domeniile silviculturii, cap. 8 – Investiții în dezvoltarea zonelor forestiere și ameliorarea viabilității pădurilor, măsuri de agromediu și climă, activități non-agricole, servicii și activități meșteșugărești, turism rural, biomasă și biogaz.

Este necesar implementarea mai multor programe și proiecte europene în domeniul mediului, planificării și managementului forestier, biodiversității și biomasei, gestionarea durabilă a pădurilor și industria de prelucrare a lemnului etc., acestea fiind domenii foarte relevante în județ, programe ale căror continuitate trebuie menținută.

Program felelos: 
Data evenimentului: 
Vineri, Noiembrie 17, 2017 - 10:00
Adresă: 
Pădurea, cea mai importantă comoară a județului Harghita

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita organizează Workshop în domeniul silviculturii, cu titlul ”Pădurea, cea mai importantă comoară a județului Harghita”.

 

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita urmărește posibilitățile de proiecte, subvenții și informează pe cei interesați din județ de acestea ca să ajută și astfel dezvoltarea economică a județului.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Luni, August 28, 2017 - 12:00
Adresă: 
Proiecte legate de silvicultură

Greenpeace a publicat recent un raport legat de tăierile ilegale de lemn din România în anul 2016. Rezultatele evaluării sunt îngrijorătoare, însă în același timp dau și motive de încredere, fiindcă în ciuda numărului mare de tăieri ilegale, prin aceasta mari daune, se poate vedea o tendință în scădere față de anii precedenți. În 2016 au fost identificate 9.444 de cazuri de tăieri ilegale la nivel național, dintre care 5.222 au constituit fapte penale, media pe zi de contravenții și fapte penale fiind de 26 de cazuri/zi, care e foarte mult!

Imagine: 
Data evenimentului: 
Marţi, Iunie 13, 2017 - 10:02
Adresă: 
Miercurea Ciuc, Piaţa Libertăţii nr 5