Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Consultanță, informare și asistență tehnică având ca domeniu silvicultura și conexele acestuia

Scopul principal al programului constă în implementarea proiectelor din cadrul noului Program Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020, unde sunt prevăzute măsuri speciale în domeniile silviculturii, cap. 8 – Investiții în dezvoltarea zonelor forestiere și ameliorarea viabilității pădurilor, măsuri de agromediu și climă, activități non-agricole, servicii și activități meșteșugărești, turism rural, biomasă și biogaz.

Este necesar implementarea mai multor programe și proiecte europene în domeniul mediului, planificării și managementului forestier, biodiversității și biomasei, gestionarea durabilă a pădurilor și industria de prelucrare a lemnului etc., acestea fiind domenii foarte relevante în județ, programe ale căror continuitate trebuie menținută.

Program felelos: 

Vineri, în data de 12 aprilie, a fost organizată plantarea puieților în Jigodin de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, instituție subordonată Consiliului Județean Harghita și Direcția Silvică Harghita.

Imagine: 

Consiliul Județean Harghita, Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita și Ocolul Silvic Toplița a organizat în data de 17 aprilie 2019 plantare de puieți la Toplița.

Elevii din clasele V-VIII din Școala Gimnazială „Dumitru Gafton” din Gălăuțaș au participat la eveniment.

Imagine: 

Este nevoie de management forestier pe termen lung în județul Harghita!” - a fost declarat în clădirea Consiliului Județeană Harghita, Miercurea Ciuc, în data de 26 noiembrie. Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, instituție subordonată ale Consiliului Județean Harghita, a invitat profesioniști renumiți, antreprenori, manageri de proprietăți publice la conferință și masa rotundă ulterioară.

 

Imagine: 
Data evenimentului: 
Marţi, Noiembrie 26, 2019 - 11:00
Adresă: 
Piața Libertății

În data de 26 noiembrie 2019, ora 11 va avea loc conferința intitulat "Gestionarea pădurilor pe termen lung în județul Harghita". Subiectul principal al congerinței: valorificarea masei lemnoase.

Data evenimentului: 
Marţi, Martie 26, 2019 - 10:00
Adresă: 
Hargita Megye Tanácsa

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita în data de 26 martie 2019, ora 10:00 organizează conferința intitulată „Viitorul pădurilor din județul Harghita 2019”.

Locul conferinței: Sala de Marmură al Consiliului Județean Harghita (parter).

Tematica evenimentului:
- Exploatarea și prelucrarea lemnului
- Dezvoltări și investiții
- Pădurea ca element al mediului înconjurător
- Posibilități

Vă așteptăm cu drag!

 

 

Consiliul Județean Harghita, Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, Direcția Silvică Harghita, Asociatia Composesorală „Fenyves” Sânsimion și Primăria Comunei Sânsimion a organizat în data de 17 aprilie 2018 plantare de puieți la Sânsimion. Cu ocazia evenimentului, peste o sută de elevi din cadrul a trei școli (Școala Generală „Endes József” Sânsimion, Liceul Tehnologic „Tívai Nagy ImreSânmartin, Grup Școlar „Venczel JózsefMiercurea Ciuc) au plantat peste 3000 de puieți molid.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Marţi, Aprilie 17, 2018 - 08:00
Adresă: 
Zona comunei Sânsimion

Consiliul Județean Harghita, Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, Direcția Silvică Harghita, Asociatia Composesorală „Fenyves” Sânsimion și Primăria Comunei Sânsimion organizează în data de 17 aprilie 2018 plantare de puieți la Sânsimion. Cu ocazia evenimentului, o sută de elevi din carul a trei școli (Școala Generală „Endes József” Sânsimion, Liceul Tehnologic „Tívai Nagy Imre” Sânmartin, Grup Școlar „Venczel József” Miercurea Ciuc) vor planta puieți de molid.

Pagini