Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Consultanță, informare și asistență tehnică având ca domeniu silvicultura și conexele acestuia

Scopul principal al programului constă în implementarea proiectelor din cadrul noului Program Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020, unde sunt prevăzute măsuri speciale în domeniile silviculturii, cap. 8 – Investiții în dezvoltarea zonelor forestiere și ameliorarea viabilității pădurilor, măsuri de agromediu și climă, activități non-agricole, servicii și activități meșteșugărești, turism rural, biomasă și biogaz.

Este necesar implementarea mai multor programe și proiecte europene în domeniul mediului, planificării și managementului forestier, biodiversității și biomasei, gestionarea durabilă a pădurilor și industria de prelucrare a lemnului etc., acestea fiind domenii foarte relevante în județ, programe ale căror continuitate trebuie menținută.

Program felelos: 

Viitoarea generație de silvicultori din județul Harghita la un loc.

Pe 21 martie, cu ocazia Zilei Mondiale a Pădurilor, la Liceul Tehnologic "Venczel József", a avut loc primul concurs profesional al silvicultorilor. Concursul a fost organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Pădurilor.

Mulțumim Liceului Tehnologic Corbu, Liceului Tehnologic "Puskás Tivadar", Liceului Teoretic "Dr. P. Boros Fortunát" și Liceului Profesional Venczel József pentru participare!

Îi felicităm pe elevi și sperăm că își vor găsi vocația în profesia lor!

Imagine: 
Data evenimentului: 
Marţi, Martie 21, 2023 - 09:00
Adresă: 
Venczel József Szakközépiskola

Viitoarea generație de silvicultori din județul Harghita la un loc

Comoara noastră este pădurea!

Regiunea noastră se mândrește cu o bogăție de bunuri naturale, în care pădurile au o importanță deosebită. Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, mandatată de Consiliul Județean Harghita, are competența de a oferi informații și consultanță în domeniul silviculturii, care este una dintre prioritățile noastre.

Imagine: 

Vineri, în data de 12 aprilie, a fost organizată plantarea puieților în Jigodin de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, instituție subordonată Consiliului Județean Harghita și Direcția Silvică Harghita.

Imagine: 

Consiliul Județean Harghita, Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita și Ocolul Silvic Toplița a organizat în data de 17 aprilie 2019 plantare de puieți la Toplița.

Elevii din clasele V-VIII din Școala Gimnazială „Dumitru Gafton” din Gălăuțaș au participat la eveniment.

Imagine: 

Este nevoie de management forestier pe termen lung în județul Harghita!” - a fost declarat în clădirea Consiliului Județeană Harghita, Miercurea Ciuc, în data de 26 noiembrie. Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, instituție subordonată ale Consiliului Județean Harghita, a invitat profesioniști renumiți, antreprenori, manageri de proprietăți publice la conferință și masa rotundă ulterioară.

 

Imagine: 
Data evenimentului: 
Marţi, Noiembrie 26, 2019 - 11:00
Adresă: 
Piața Libertății

În data de 26 noiembrie 2019, ora 11 va avea loc conferința intitulat "Gestionarea pădurilor pe termen lung în județul Harghita". Subiectul principal al congerinței: valorificarea masei lemnoase.

Pagini