Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Consultanță, informare și asistență tehnică având ca domeniu silvicultura și conexele acestuia

Scopul principal al programului constă în implementarea proiectelor din cadrul noului Program Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020, unde sunt prevăzute măsuri speciale în domeniile silviculturii, cap. 8 – Investiții în dezvoltarea zonelor forestiere și ameliorarea viabilității pădurilor, măsuri de agromediu și climă, activități non-agricole, servicii și activități meșteșugărești, turism rural, biomasă și biogaz.

Este necesar implementarea mai multor programe și proiecte europene în domeniul mediului, planificării și managementului forestier, biodiversității și biomasei, gestionarea durabilă a pădurilor și industria de prelucrare a lemnului etc., acestea fiind domenii foarte relevante în județ, programe ale căror continuitate trebuie menținută.

Program felelos: 
Data evenimentului: 
Marţi, Martie 26, 2019 - 10:00
Adresă: 
Hargita Megye Tanácsa

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita în data de 26 martie 2019, ora 10:00 organizează conferința intitulată „Viitorul pădurilor din județul Harghita 2019”.

Locul conferinței: Sala de Marmură al Consiliului Județean Harghita (parter).

Tematica evenimentului:
- Exploatarea și prelucrarea lemnului
- Dezvoltări și investiții
- Pădurea ca element al mediului înconjurător
- Posibilități

Vă așteptăm cu drag!

 

 

Data evenimentului: 
Miercuri, Iunie 13, 2018 - 12:00
Adresă: 
Piața Libertății nr. 5.

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita organizează concurs pentru ocuparea postului contractual vacant: inspector de specialitate, grad profesional debutant - IA, silvicultor. Înscrierile se fac în perioada: 13-27.06.2018.

Consiliul Județean Harghita, Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, Direcția Silvică Harghita, Asociatia Composesorală „Fenyves” Sânsimion și Primăria Comunei Sânsimion a organizat în data de 17 aprilie 2018 plantare de puieți la Sânsimion. Cu ocazia evenimentului, peste o sută de elevi din cadrul a trei școli (Școala Generală „Endes József” Sânsimion, Liceul Tehnologic „Tívai Nagy ImreSânmartin, Grup Școlar „Venczel JózsefMiercurea Ciuc) au plantat peste 3000 de puieți molid.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Marţi, Aprilie 17, 2018 - 08:00
Adresă: 
Zona comunei Sânsimion

Consiliul Județean Harghita, Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, Direcția Silvică Harghita, Asociatia Composesorală „Fenyves” Sânsimion și Primăria Comunei Sânsimion organizează în data de 17 aprilie 2018 plantare de puieți la Sânsimion. Cu ocazia evenimentului, o sută de elevi din carul a trei școli (Școala Generală „Endes József” Sânsimion, Liceul Tehnologic „Tívai Nagy Imre” Sânmartin, Grup Școlar „Venczel József” Miercurea Ciuc) vor planta puieți de molid.

Data evenimentului: 
Vineri, Decembrie 15, 2017 - 11:00
Adresă: 
Szabadság tér, 5 sz.

Vineri, 15 Decembrie va avea loc forumul economic regional ”Pedagogia și cultura pădurii” în sala de Marmură la Consiliul Județean Harghita.

 

Borboly Csaba către silvicultori: Să nu distrugem drumurile construite împreună

Vineri, pe 17 Noiembrie a avut loc Workshop-ul de silvicultură cu titlul ”Pădurea este cea mai importantă comoară a județului Harghita” organizat de Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita. În cadrul evenimentului, organizatorii și-au propus să creeze un grup de lucru pentru a găsi soluții, sugestii pentru lemn de foc și alte probleme cu experții județeni.

 

Imagine: 
Data evenimentului: 
Vineri, Noiembrie 17, 2017 - 10:00
Adresă: 
Pădurea, cea mai importantă comoară a județului Harghita

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita organizează Workshop în domeniul silviculturii, cu titlul ”Pădurea, cea mai importantă comoară a județului Harghita”.

 

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita urmărește posibilitățile de proiecte, subvenții și informează pe cei interesați din județ de acestea ca să ajută și astfel dezvoltarea economică a județului.

Imagine: 

Pagini