Agenţia de Dezvoltare Judeţeană Harghita

Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 • Produse Secuiești la Galopiada Națională

  Reprezentanții Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita au promovat Produsele Secuiești. Au fost expuse următoarele produse: gem, miere, turtă dulce, mezeluri, și brânzeturi. Faptul că produsele expuse s-au terminat foarte repede, confirmă popularitatea crescută a Produselor Secuiești – a precizat conducătorul agenției, domnul Cilip Árpád.

 • Program ecvestru pentru dezvoltarea comunității și păstrarea tradițiilor

  În data de 8 septembrie 2018 la Maiorul Șoimului din Șoimușu Mic a avut loc al V-lea Festival Secuiesc de Echitație și Cultură.

 • Produse tradiționale la Ziua Celor O Mie de Fete Secuience

  Pe lângă porturile și dansurile populare care mai care frumoase, cei prezenți au avut ocazia de a alege dintre produsele expuse într-o mare varietate: sculpturi din lemn, bijuterii artizanale, articole țesute, coșuri de răchită și alte produse tradiționale.

 • Promovarea produselor tradiționale și locale la Manchester

  Producătorii din județul Harghita au fost prezenți cu o gamă largă de Produse Secuiești la evenimentul Góbéfest organizat în Manchester. La evenimentul din Piața Albert Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita a promovat Produsele Secuiești prin distribuirea de materiale promoționale și pliante.

 • Plantare puieți la Sânsimion

  Consiliul Județean Harghita, Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, Direcția Silvică Harghita, Asociatia Composesorală „Fenyves” Sânsimion și Primăria Comunei Sânsimion a organizat în data de 17 aprilie 2018 plantare de puieți la Sânsimion. Cu ocazia evenimentului, peste o sută de elevi din cadrul a trei școli (Școala Generală „Endes József” Sânsimion, Liceul Tehnologic „Tívai Nagy ImreSânmartin, Grup Școlar „Venczel JózsefMiercurea Ciuc) au plantat peste 3000 de puieți molid.

 • Au semnat un nou protocol de colaborare în Liceul Tehnologic „Székely Károly”

  Mulțumită colaborării strânse ale părților se dezvoltă formarea profesională din județ. În data de 3 octombrie 2017 împreună cu Consiliul Județean Harghita, Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, Primăria Municipiului Miercurea Ciuc, Liceul Tehnologic „Székely Károly”, Asociația Întreprinzătorilor din Ciuc și Inspectoratul Școlar Județean Harghita au semnat o nouă protocol de colaborare în Liceul Tehnologic din Ciuc.

 • Este nevoie de formare profesională în meserii bine plătite

  Datorită strânsei cooperări dintre părți și în Gheorgheni este întărită formarea profesională.

  Miercuri, 4 octombrie, a fost semnat un nou contract între Consiliul Județean Harghita și Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita în parteneriat cu Primăria Gheorgheni, Liceul Tehnologic Fogarasy Mihály, Asociația Antreprenorilor ARBOR, Inspectoratul Județean Harghita în liceul tehnologic de la Gheorgheni. Conform convenției, va fi instalat un atelier mecanic de mașini.

 • Post vacant la Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita

  Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita organizează concurs pentru ocuparea post contractual vacant.

 • Expoziția de toamnă cu vânzare a produselor tradiționale și locale și Festivalul Mierii la Miercurea Ciuc

  Vineri, 13 octombrie, s-a deschis Festivalul Mierii și Expoziția de toamnă cu vânzare a produselor tradiționale pe Piața Libertății din Miercurea-Ciuc. În cadrul evenimentului de două zile, vizitatorii pot achiziționa produse și alimente de la diferiți producători locali. Organizatorul principal al evenimentului este Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita care este o filială a Consiliului Județean Harghita, precum și Asociația pentru Dezvoltare Rurală a Consiliului Județean, Primăria Miercurea-Ciuc, filiala Asociației de Apicultură a României, și Cavalerii de Miere a orașului Miercurea-Ciuc.

 • Agenția de Dezvoltară Județeană Harghita a organizat forum economic

  Marți, 24 octombrie, după-amiază, a fost organizat un forum economic "Învață din greșelile altora"de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, în Centrul de Afaceri Harghita la Odorheiu Secuiesc.

Delegația Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita și ADI Harghita au reprezentat județul Harghita la Expoziția ofertelor turistice – Hungexpo, ediția 43. În vederea sprijinirii producătorilor din județul Harghita, la eveniment colegii agenției au promovat brandul Produs Secuiesc. La standul agenției vizitatorii au avut ocazia a degusta produsele expuse: cașcavaluri, mezeluri, gemuri și pâine de casă. Cei interesați au avut ocazia să primească informații nu numai despre produse, dar și despre producerea și proveniența acestora. Este important recunoașterea unei alimentații sănătoase și totodată să devenim consumatori conștienți! În acest sens, agenția promovează produsele cu brandul Produs Secuiesc la expozițiile cu vânzare organizate în Miercurea Ciuc, și mai mult, dorim să fim prezenți la evenimente organizate în străinătate. Ne bucură faptul că, interesul față de acestă gamă de produse este în creștere continuă: brandul Produs Secuiesc a devenit unul dintre principalele atracții turistice!

Deși plecarea tinerilor în străinătate este un trend, din ce în ce mai mulți tineri vor să se întoarcă pe meleagurile natale și să pună în practică experiențele dobândite – s-a menționat la forumul intitulat „Viitorul e acasă”, care a avut loc în data de 20 februarie, la sediul Consiliului Județean Harghita din Miercurea Ciuc. La eveniment au susținut prezentări colegii Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita, reprezentanții Consiliului Județean Harghita, respectiv antreprenori și conducătorii instituțiilor competente. Borboly Csaba, prin intermediul unui mesaj video a împărtășit gândurile sale cu cei prezenți: prin înființarea atelierelor și întreprinderilor mici se pot transforma ideile în realitate. Agenția de Dezvoltare Județeană a fost înființată cu scopul de a asigura un suport de informații tinerilor dornici să facă o afacere, respectiv să prezinte reușitele, bunele exemple din domeniu. Este nevoie de încredere și pentru încurajare reciprocă. Totodată, trebuie să urmărim posibilitățile de finanțare: este important ca tineri antreprenori să fie informați oportunitățile de accesare a finanțărilor nerambursabile. În județul Harghita sunt posibilități pentru înființarea noilor afaceri, deci să fim parteneri și să construim împreună județul! - a afirmat în mesajul video președintele consiliului județean.

Vineri, în data de 12 aprilie, a fost organizată plantarea puieților în Jigodin de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, instituție subordonată Consiliului Județean Harghita și Direcția Silvică Harghita.