Agenţia de Dezvoltare Judeţeană Harghita

Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 • Plantare puieți la Sânsimion

  Consiliul Județean Harghita, Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, Direcția Silvică Harghita, Asociatia Composesorală „Fenyves” Sânsimion și Primăria Comunei Sânsimion a organizat în data de 17 aprilie 2018 plantare de puieți la Sânsimion. Cu ocazia evenimentului, peste o sută de elevi din cadrul a trei școli (Școala Generală „Endes József” Sânsimion, Liceul Tehnologic „Tívai Nagy ImreSânmartin, Grup Școlar „Venczel JózsefMiercurea Ciuc) au plantat peste 3000 de puieți molid.

 • Au semnat un nou protocol de colaborare în Liceul Tehnologic „Székely Károly”

  Mulțumită colaborării strânse ale părților se dezvoltă formarea profesională din județ. În data de 3 octombrie 2017 împreună cu Consiliul Județean Harghita, Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, Primăria Municipiului Miercurea Ciuc, Liceul Tehnologic „Székely Károly”, Asociația Întreprinzătorilor din Ciuc și Inspectoratul Școlar Județean Harghita au semnat o nouă protocol de colaborare în Liceul Tehnologic din Ciuc.

 • Este nevoie de formare profesională în meserii bine plătite

  Datorită strânsei cooperări dintre părți și în Gheorgheni este întărită formarea profesională.

  Miercuri, 4 octombrie, a fost semnat un nou contract între Consiliul Județean Harghita și Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita în parteneriat cu Primăria Gheorgheni, Liceul Tehnologic Fogarasy Mihály, Asociația Antreprenorilor ARBOR, Inspectoratul Județean Harghita în liceul tehnologic de la Gheorgheni. Conform convenției, va fi instalat un atelier mecanic de mașini.

 • Post vacant la Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita

  Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita organizează concurs pentru ocuparea post contractual vacant.

 • Expoziția de toamnă cu vânzare a produselor tradiționale și locale și Festivalul Mierii la Miercurea Ciuc

  Vineri, 13 octombrie, s-a deschis Festivalul Mierii și Expoziția de toamnă cu vânzare a produselor tradiționale pe Piața Libertății din Miercurea-Ciuc. În cadrul evenimentului de două zile, vizitatorii pot achiziționa produse și alimente de la diferiți producători locali. Organizatorul principal al evenimentului este Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita care este o filială a Consiliului Județean Harghita, precum și Asociația pentru Dezvoltare Rurală a Consiliului Județean, Primăria Miercurea-Ciuc, filiala Asociației de Apicultură a României, și Cavalerii de Miere a orașului Miercurea-Ciuc.

 • Agenția de Dezvoltară Județeană Harghita a organizat forum economic

  Marți, 24 octombrie, după-amiază, a fost organizat un forum economic "Învață din greșelile altora"de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, în Centrul de Afaceri Harghita la Odorheiu Secuiesc.

 • Succesul produselor Secuiești la Budapesta

  În weekend a avut loc cel mai mare Târg Secuiesc la Budapesta, la centrul comercial, cultural, de divertisment și de catering ”Bálna”. Evenimentul de trei zile a fost deschis vineri, 10 noiembrie. În weekend târgul a fost deschis Sâmbătă și Duminică între orele 10:00 și 21:00. Sute de producători secui și un total de mai mult de o sută de producători au participat din Ardeal. Agenția de Dezvoltare a Județului Harghita a fost, de asemenea, implicată în recrutarea producătorilor.

 • La Palatul Administrativ au vorbit despre pedagogia și cultura pădurii

  În data de 15 decembrie, vineri în Palatul Administrativ din Miercurea Ciuc a avut loc forumul intitulat: Pedagogia și cultura pădurii – provocări, posibilități în Ținutul Secuiesc.

 • Mulțumire

  Echipa Agenției de Dezvoltare a Județului Harghita dorește să le mulțumească tuturor producătorilor și clienților, că la data de 18 noiembrie 2017, s-a realizat unul dintre cele mai mari târguri lunare din ultimii ani în Miercurea Ciuc.

 • Workshop în domeniul silviculturii

  Borboly Csaba către silvicultori: Să nu distrugem drumurile construite împreună

  Vineri, pe 17 Noiembrie a avut loc Workshop-ul de silvicultură cu titlul ”Pădurea este cea mai importantă comoară a județului Harghita” organizat de Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita. În cadrul evenimentului, organizatorii și-au propus să creeze un grup de lucru pentru a găsi soluții, sugestii pentru lemn de foc și alte probleme cu experții județeni.

   

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita a organizat Expoziția cu vânzare - de două zile - a produselor tradiționale și locale de Rusalii.

A început la Budapesta (Millenáris) festivalul Secuiesc.

Anul tineretului are drept scop, ca să atragă atenția asupra problematicii migrării tinerilor în alte țări, și este inadmisibil, ca un politician să ignore acest subiect. Nu este de ajuns doar crearea locurilor de muncă, ci trebuie să asigurăm toate condițiile tinerilor în vederea înființării unei firme și astfel să-și creeze locuri de muncă pentru ei înșiși - a menționat președintele Borboly Csaba în deschiderea forumului interactiv.