Agenţia de Dezvoltare Judeţeană Harghita

Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 • Sprijinirea învățământului profesional prin furnizarea materialelor auxiliare de predare și studiu

  Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Harghita, au

 • Blogeri și influenceri români pentru promovarea Produselor Secuiești și al Ținutului Secuiesc

  Ținutul Secuiesc și județul Harghita prin valorile, producătorii locali și meleagurile sale este unic pe lume. ADI Harghita, instituție subordonată Consiliului Județean Harghita, prin proiectul său intitulat „Family Friendly” dorește să-l sprijine întreprinderile turistice, care în ultimii șase luni nu au putut funcționa, sau pot să-și desfășoare activitatea în mod parțial. În cadrul proiectului Răzvan Pașcu, specialist în marketing și turism, alături de mai mulți jurnaliști și blogeri a participat la un tur cu scopul promovării județului Harghita din punct de vedere turistic. Ultima destinație al turului, din data de 6 august 2020, a fost Pensiunea „Sóvidék”, unde cei prezenți au avut ocazia să deguste produsele tradiționale și locale: cașcavaluri, mezeluri, pâine tradițională, siropuri și miere. Pe parcursul degustării ei au putut afla mai multe despre brandul Produs Secuiesc.

 • Produse Secuiești la Galopiada Națională

  Reprezentanții Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita au promovat Produsele Secuiești. Au fost expuse următoarele produse: gem, miere, turtă dulce, mezeluri, și brânzeturi. Faptul că produsele expuse s-au terminat foarte repede, confirmă popularitatea crescută a Produselor Secuiești – a precizat conducătorul agenției, domnul Cilip Árpád.

 • Program ecvestru pentru dezvoltarea comunității și păstrarea tradițiilor

  În data de 8 septembrie 2018 la Maiorul Șoimului din Șoimușu Mic a avut loc al V-lea Festival Secuiesc de Echitație și Cultură.

 • Produse tradiționale la Ziua Celor O Mie de Fete Secuience

  Pe lângă porturile și dansurile populare care mai care frumoase, cei prezenți au avut ocazia de a alege dintre produsele expuse într-o mare varietate: sculpturi din lemn, bijuterii artizanale, articole țesute, coșuri de răchită și alte produse tradiționale.

 • Promovarea produselor tradiționale și locale la Manchester

  Producătorii din județul Harghita au fost prezenți cu o gamă largă de Produse Secuiești la evenimentul Góbéfest organizat în Manchester. La evenimentul din Piața Albert Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita a promovat Produsele Secuiești prin distribuirea de materiale promoționale și pliante.

 • Plantare puieți la Sânsimion

  Consiliul Județean Harghita, Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, Direcția Silvică Harghita, Asociatia Composesorală „Fenyves” Sânsimion și Primăria Comunei Sânsimion a organizat în data de 17 aprilie 2018 plantare de puieți la Sânsimion. Cu ocazia evenimentului, peste o sută de elevi din cadrul a trei școli (Școala Generală „Endes József” Sânsimion, Liceul Tehnologic „Tívai Nagy ImreSânmartin, Grup Școlar „Venczel JózsefMiercurea Ciuc) au plantat peste 3000 de puieți molid.

 • Au semnat un nou protocol de colaborare în Liceul Tehnologic „Székely Károly”

  Mulțumită colaborării strânse ale părților se dezvoltă formarea profesională din județ. În data de 3 octombrie 2017 împreună cu Consiliul Județean Harghita, Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, Primăria Municipiului Miercurea Ciuc, Liceul Tehnologic „Székely Károly”, Asociația Întreprinzătorilor din Ciuc și Inspectoratul Școlar Județean Harghita au semnat o nouă protocol de colaborare în Liceul Tehnologic din Ciuc.

 • Este nevoie de formare profesională în meserii bine plătite

  Datorită strânsei cooperări dintre părți și în Gheorgheni este întărită formarea profesională.

  Miercuri, 4 octombrie, a fost semnat un nou contract între Consiliul Județean Harghita și Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita în parteneriat cu Primăria Gheorgheni, Liceul Tehnologic Fogarasy Mihály, Asociația Antreprenorilor ARBOR, Inspectoratul Județean Harghita în liceul tehnologic de la Gheorgheni. Conform convenției, va fi instalat un atelier mecanic de mașini.

 • Post vacant la Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita

  Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita organizează concurs pentru ocuparea post contractual vacant.

 Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) acordă finanțare 100% nerambursabilă tinerilor fermieri și persoanelor cu studii agricole care revenind în țară doresc să-și înființeze propriile afaceri. În cazul în care vă interesează această formă de finanțare, completați câmpurile de mai jos, iar noi vă vom contacta.

Promovarea și sprijinirea educației profesionale în Liceul Tehnic "Kós Károly" la Odorheiu Secuiesc

În perioada 15-18 noiembrie 2021,  3 grupe de elevi de la Liceele Tehnologice Venczel Jozsef, Kos Karoly din Miercurea-Ciuc și Petofi Sandor din Dănești au participat la vizitele a 3 ferme din județul Harghita, precum și o brutărie familială. Activitățile au fost organizate în cadrul proiectului european CAPfuture, derulat de Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita.
Programul acestei activități a cuprins măsuri de informare și conștientizare a elevilor privind protejarea mediului și responsabilitățile care decurg din diferite meserii agricole.
Mulțumim pe acestă cale liceelor, fermierilor și Asociației De Dezvoltare Intercomunitară Harghita pentru cooperare.

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, în cadrul proiectului european CAPfuture , continuă campaniile de informare cu privire la schimbările legate de noua politică agricolă comună. O altă activitate importantă a proiectului este prezentarea exemplelor de bună practică, de afaceri locale, cât și fermieri.