Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Județul Harghita: mediu atrăgător pentru afaceri

Programul vizează dezvoltarea și întărirea relației de parteneriat între sfera antreprenorială, administraţia publică judeţeană și ceilalți actori ai vieții socio-economice prin organizarea forumurilor economice și a dezbaterilor în grupuri de lucru pentru antreprenori, pentru reprezentanții comunităților locale, pentru instituțiile publice, pentru reprezentanții composesoratelor și pentru actori ai vieții socio-economice din județ în vederea diseminării practicilor eficiente folosite în alte regiuni, și alte țări.

Scopul principal al programului este crearea unui climat favorabil afacerilor prin întărirea relațiilor dintre sectorul public și cel privat, crearea posibilitățiilor de informare reciprocă pentru o mai bună gestionare a problemelor cu care se confruntă antreprenorii, creșterea eficienței în administrația publică prin reducerea birocrației și transparentizarea sistemului.
Totodată, Agenția vizează facilitarea găsirii soluțiilor la problemele care împiedică colaborarea eficientă între sfera publică și privată, evaluează problemele identificate, elaborează propuneri către instituțiile în a căror atribuție intră rezolvarea  problemelor respective, și în funcție de posibilitățile sale, ajută și la rezolvare.

Astfel județul Harghita are șanse să devină un mediu atrăgător pentru investitori.

Program felelos: 

Anul tineretului are drept scop, ca să atragă atenția asupra problematicii migrării tinerilor în alte țări, și este inadmisibil, ca un politician să ignore acest subiect. Nu este de ajuns doar crearea locurilor de muncă, ci trebuie să asigurăm toate condițiile tinerilor în vederea înființării unei firme și astfel să-și creeze locuri de muncă pentru ei înșiși - a menționat președintele Borboly Csaba în deschiderea forumului interactiv.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Luni, Iunie 4, 2018 - 10:31
Adresă: 
Progresului nr 22

În data de 4 iunie 2018, elevii din Grupul Școlar "Venczel József" au participat la vizită de laborator.

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita dorește să atragă atenția asupra importanței agriculturii de precizie, astfel în data de 4 iunie 2018, luni elevii clasei tehnician silvic din Grupul Școlar „Venczel József” au vizitat Oficiul de Studii Pedologice și Agrochimice Harghita.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Miercuri, Mai 30, 2018 - 09:00
Adresă: 
Taploca u. 20 sz.

În data de 30 mai 2018, în organizarea Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita vor avea loc trei vizite de ore de dirigenție tematice.

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita dedică atenție mare orelor de dirigenție tematice în grupuri școlare, aceste fiind incluse în programul intitulat „Județul Harghita: mediu atrăgător pentru afaceri”. Scopul nostru este, ajutarea tinerilor să se descurce pe meleagurile natale, și împreună cu tinerii antreprenori, specialiști să creăm un viitor viabil.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Joi, Aprilie 12, 2018 - 10:00
Adresă: 
Piața Libertății nr. 1.

Facultatea de Științe Economice, Socio-Umane și Inginerești al Universității Sapientia din Miercurea Ciuc, Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita și Asociația Studenților Universității Sapientia din Miercurea Ciuc are onoarea de a vă invita la Târgul de Cariere Universitare, care se va desfășura în clădirea Universității Sapientia la data de 12 aprilie 2018, orele 10-16.

În cadrul programuli ”Județul Harghita: Mediu Atrăgător Pentru Afaceri” Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita a oferit posibilitatea elevilor de clasa a VIII-a de a vizita o școala profesională și o fabrică.

Imagine: 

Pagini