Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Județul Harghita: mediu atrăgător pentru afaceri

Programul vizează dezvoltarea și întărirea relației de parteneriat între sfera antreprenorială, administraţia publică judeţeană și ceilalți actori ai vieții socio-economice prin organizarea forumurilor economice și a dezbaterilor în grupuri de lucru pentru antreprenori, pentru reprezentanții comunităților locale, pentru instituțiile publice, pentru reprezentanții composesoratelor și pentru actori ai vieții socio-economice din județ în vederea diseminării practicilor eficiente folosite în alte regiuni, și alte țări.

Scopul principal al programului este crearea unui climat favorabil afacerilor prin întărirea relațiilor dintre sectorul public și cel privat, crearea posibilitățiilor de informare reciprocă pentru o mai bună gestionare a problemelor cu care se confruntă antreprenorii, creșterea eficienței în administrația publică prin reducerea birocrației și transparentizarea sistemului.
Totodată, Agenția vizează facilitarea găsirii soluțiilor la problemele care împiedică colaborarea eficientă între sfera publică și privată, evaluează problemele identificate, elaborează propuneri către instituțiile în a căror atribuție intră rezolvarea  problemelor respective, și în funcție de posibilitățile sale, ajută și la rezolvare.

Astfel județul Harghita are șanse să devină un mediu atrăgător pentru investitori.

Program felelos: 
Data evenimentului: 
Miercuri, Mai 12, 2021 - 10:00
Adresă: 
Park Hotel

În data de 12 mai 2021, la Hotel Park din Miercurea Ciuc va avea loc masa rotundă pe tema finanțări actuale ANOFM, organizat de Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita. Vă așteptăm cu drag.

Reprezentanții societății Controlsoft-Automatika Kft. din Ungaria, într-un eveniment organizat de Consiliul Județean Harghita și Agenția Județeană de Dezvoltare Harghita, au vizitat comuna Sâncrăieni în data de 10 septembrie 2020. Autoritățile locale din Sâncrăieni în colaborare cu Consiliul Județean Harghita au depus o cerere de finanțare Ministerului Maghiar al Afacerilor Externe și Comerțului. Dacă licitația va fi câștigată, proiectul va automatiza anumite obiecte aparținând rețelei locale de apă potabilă și canalizare, iar în clădirea uzinei locale ar fi înființat un centru de dispecerat.

Dicuțiile au fost urmate de o vizită pe teren la stația de tratare a apei din Sâncrăieni, unde au fost discutate funcționarea și dezvoltarea instalației de tratare a apei.

Imagine: 

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, instituție subordonată Consiliului Județean Harghita, se concentrează pe oportunitățile de educație profesională din județ și pe problema tinerilor care stau acasă.
Aceste probleme pentru tineri vor fi prioritățile pentru perioada următoare, astfel încât subinstituția a elaborat două cataloage foarte importante, care au fost prezentate într-un cadru festiv, încununat cu un joc de teste.
Evenimentul a avut loc în seara zilei de 21 septembrie la Social-Bistro 35, unde tinerii interesați s-au putut familiariza cu o scurtă prezentare a activităților și aspirațiilor Consiliului Județean Harghita și ale Agenției de Dezvoltare care vizează bunăstarea tinerilor.
Acesta a fost urmat de un joc de teste quiz, vesel și distractiv.
Nu este imposibil, trebuie doar să căutați aliați pentru a vă atinge obiectivele, de aceea Consiliul Județean Harghita este deschis parteneriatului, indiferent dacă este vorba de incubatoare de afaceri, stagii sau sprijin pentru învățământul profesional, a declarat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.
În discursul său, el a explicat că o profesie bună oferă mijloace de trai sigure, așa că intenționează să participe și la ședințele cu părinții, deoarece importanța educației profesionale poate fi consolidată printr-o schimbare a mentalității părinților, iar în cadrul programului „Promovarea și susținerea educației profesionale” a fost creat catalogul „De ce să vin acasă?” .
Cilip Árpád, directorul Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita, a declarat că activitățile dedicate tinerilor cu scopul de a-i convinge să rămână pe meleagurile natale includ: un program de sprijinire a educației profesionale, promovarea produselor secuiești, un program ecvestru și recent s-a publicat și materialul suport „Etica și comunicarea profesională” pentru sprijinirea elevilor din clasa a X-a.
Deoarece emigrarea tinerilor în străinătate este o problemă majoră în județ, a fost publicat un catalog care rezumă oportunitățile oferite acasă, cu titlul „De ce să vin acasă?”.
Profesorul Csongor Mózes a vorbit despre materialul suport de predare „Etică și comunicare profesională”.
Elevii claselor a XX-a studiază acestă materie trei ore pe săptămână și până în prezent nu a existat niciun suport didactic în limba maghiară pe care să-l fi putut folosi, așa că publicația este de mare ajutor.
Profesia este un atu care poate fi folosită ca o carte de vizită pe care tinerii o pot întrebuința oricând, a adăugat profesorul Csongor  Mózes la finalul discursului.
Discuțiile au fost urmate de un joc distractiv quiz, astfel încât la sfârșitul serii, cei m-ai buni și cei m-ai rapizi trei participanți au fost premiați în comun de Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita și Cilip Árpád, directorul Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita. Premiul I i-a revenit lui Éltes Csíki István, premiul al-II-lea a fost obținut de către Sófalvi Andrea și premiul al-III-lea i-a revenit lui Silló Dalma.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Joi, Septembrie 10, 2020 - 11:00
Adresă: 
Sâncrăieni

Reprezentanții Consiliului Județean Harghita și ai Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita, împreună cu reprezentanții Controlsoft-Automatika Kft - din Ungaria, vor vizita în data de 10 septembrie 2020 comuna Sâncrăieni, pentru a discuta despre cererea de finanțare depusă de autoritățile locale din Sâncrăieni în cooperare cu Consiliul Județean Harghita.

Data evenimentului: 
Miercuri, August 12, 2020 - 15:02
Adresă: 
Miercurea Ciuc

Consiliul Județean Harghita și Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, se concentrează pe șederea tinerilor acasă și pe orientarea în carieră, prin urmare a anunțat un concurs de redactare a eseului intitulat „Acasă sau în străinătate”.

 

 

Data evenimentului: 
Vineri, Mai 15, 2020 - 09:57
Adresă: 
Piața Libertății nr. 5

Din păcate, organizarea forumurilor economice de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, unde specialiștii au comunicat informții utile privind finanțările nerambursabile, starea actuală economică al județului Harghita, și noi parteneriate, din păcate nu este posibilă în această perioadă.

Totuși am încercat să găsim o soluție, și în pricina situației, să vă informăm în continuare.

Pagini