Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Județul Harghita: mediu atrăgător pentru afaceri

Programul vizează dezvoltarea și întărirea relației de parteneriat între sfera antreprenorială, administraţia publică judeţeană și ceilalți actori ai vieții socio-economice prin organizarea forumurilor economice și a dezbaterilor în grupuri de lucru pentru antreprenori, pentru reprezentanții comunităților locale, pentru instituțiile publice, pentru reprezentanții composesoratelor și pentru actori ai vieții socio-economice din județ în vederea diseminării practicilor eficiente folosite în alte regiuni, și alte țări.

Scopul principal al programului este crearea unui climat favorabil afacerilor prin întărirea relațiilor dintre sectorul public și cel privat, crearea posibilitățiilor de informare reciprocă pentru o mai bună gestionare a problemelor cu care se confruntă antreprenorii, creșterea eficienței în administrația publică prin reducerea birocrației și transparentizarea sistemului.
Totodată, Agenția vizează facilitarea găsirii soluțiilor la problemele care împiedică colaborarea eficientă între sfera publică și privată, evaluează problemele identificate, elaborează propuneri către instituțiile în a căror atribuție intră rezolvarea  problemelor respective, și în funcție de posibilitățile sale, ajută și la rezolvare.

Astfel județul Harghita are șanse să devină un mediu atrăgător pentru investitori.

Program felelos: 

Din partea Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita, în data de 14 martie 2019 Király Szabolcs a susținut o prezentare intitulată „Ce să fac după terminarea școlii?”. La evenimentul din Grupul Școlar „Kájoni János” au fost prezentate rezultatele celor trei sondaje făcute de către agenție: în prima parte al prezentației elevii au avut ocazia să cunoască planurile de viitor al absolvenților, iar după aceasta a fost prezentat sondajul efectuat în rândul tinerilor plecați la muncă în străinătate. În al treilea parte a fost prezentat planurile elevilor din clasele al VIII-lea.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Joi, Martie 14, 2019 - 14:00
Adresă: 
Str. Toplița

În data de 14 martie 2019 va avea loc vizita de oră de dirigenție la Grupul Școlar "Kájoni János". La eveniment vor fi prezentate rezultatele celor trei sondaje făcute de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita.

Pentru prezentația susținută, colegul agenției, Király Szabolcs a fost răsplătit cu aplauze din partea elevilor din clasele XI.-lea. La evenimentul din data de 7 martie 2019, care a avut loc în Grupul Școlar „Székely Károly”, a avut loc prezentarea rezultatelor celor trei sondaje făcute de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Joi, Martie 7, 2019 - 13:30
Adresă: 
str. Iancu de Hunedoara, nr. 31

În data de 7 martie 2019, joi va avea loc vizita de oră de dirigenție la Grupul Școlar „Székely Károly” din Miercurea Ciuc. La eveniment vor fi prezentate rezultatele celor trei sondaje efectuate în rândul tinerilor de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita.

Cilip Árpád, directorul Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita a făcut cunoscut că agenția își desfășoară activitatea în șase programe. „Județul Harghita: mediu atrăgător pentru afaceri” este unul dintre acestea. Printre scopurile principale ale acestui program este: sprijinirea tinerilor în vederea pătrunderii acestora pe piața muncii. Deoarece există o mare lipsă în forță de muncă specializată, încurajez tinerii să plece în străinătate, să învețe și să capete experiență, toate acestea să facă în meseria în care au diplomă.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Luni, Februarie 25, 2019 - 10:00
Adresă: 
str. Iancu de Hunedoara, nr. 31

În data de 25 februarie 2019, ora 10 va avea loc vizita de oră de dirigenție la Grupul Școlar "Székely Károly" Miercurea Ciuc. Tema acesteia: "Ce să fac după absolvirea școlii?"

Pagini