Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Județul Harghita: mediu atrăgător pentru afaceri

Programul vizează dezvoltarea și întărirea relației de parteneriat între sfera antreprenorială, administraţia publică judeţeană și ceilalți actori ai vieții socio-economice prin organizarea forumurilor economice și a dezbaterilor în grupuri de lucru pentru antreprenori, pentru reprezentanții comunităților locale, pentru instituțiile publice, pentru reprezentanții composesoratelor și pentru actori ai vieții socio-economice din județ în vederea diseminării practicilor eficiente folosite în alte regiuni, și alte țări.

Scopul principal al programului este crearea unui climat favorabil afacerilor prin întărirea relațiilor dintre sectorul public și cel privat, crearea posibilitățiilor de informare reciprocă pentru o mai bună gestionare a problemelor cu care se confruntă antreprenorii, creșterea eficienței în administrația publică prin reducerea birocrației și transparentizarea sistemului.
Totodată, Agenția vizează facilitarea găsirii soluțiilor la problemele care împiedică colaborarea eficientă între sfera publică și privată, evaluează problemele identificate, elaborează propuneri către instituțiile în a căror atribuție intră rezolvarea  problemelor respective, și în funcție de posibilitățile sale, ajută și la rezolvare.

Astfel județul Harghita are șanse să devină un mediu atrăgător pentru investitori.

Program felelos: 

Anul tineretului are drept scop, ca să atragă atenția asupra problematicii migrării tinerilor în alte țări, și este inadmisibil, ca un politician să ignore acest subiect. Nu este de ajuns doar crearea locurilor de muncă, ci trebuie să asigurăm toate condițiile tinerilor în vederea înființării unei firme și astfel să-și creeze locuri de muncă pentru ei înșiși - a menționat președintele Borboly Csaba în deschiderea forumului interactiv. Totodată, a mai adăugat că Consiliul Județean Harghita dorește prin proiecte și prin numeroase programe ale sale să sprijine tinerii în acest scop. Trebuie să asigurăm tinerilor o viziune prin care să-i încurajăm să rămână, respectiv să revină pe plaiul natal – a mai adăugat Borboly Csaba.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Marţi, Mai 8, 2018 - 11:00
Adresă: 
Piața Libertății nr. 5.

În cadrul Zilelor Tineretului din Harghita, în data de 8 mai va avea loc în Miercurea Ciuc un forum economic. Principalele subiecte ale forumului: dezvoltarea economică, oportunutăți de angajare și al înființării unei afaceri. 

Data evenimentului: 
Joi, Aprilie 12, 2018 - 10:00
Adresă: 
Piața Libertății nr. 1.

Facultatea de Științe Economice, Socio-Umane și Inginerești al Universității Sapientia din Miercurea Ciuc, Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita și Asociația Studenților Universității Sapientia din Miercurea Ciuc are onoarea de a vă invita la Târgul de Cariere Universitare, care se va desfășura în clădirea Universității Sapientia la data de 12 aprilie 2018, orele 10-16.

În cadrul programuli ”Județul Harghita: Mediu Atrăgător Pentru Afaceri” Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita a oferit posibilitatea elevilor de clasa a VIII-a de a vizita o școala profesională și o fabrică.

Imagine: 

La 10 septembrie, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, și Artur Nalbandyan, guvernatorul provinciei Lorj din Armenia, au semnat o înțelegere în casa comunitară armeană din Gheorgheni. Delegația armeană a sosit în privința de a lega frăție județeană și pentru întărirea relațiilor economice. În timpul vizitei de mai multe zile, au participat la forumuri economice pe teritoriul județului și au participat la programe culturale.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Duminică, Septembrie 10, 2017 - 12:00
Adresă: 
Pța. Petőfi Sándor nr 4

Vor avea loc forumuri economice pentru antreprenori din zonale în Ciuc, Odorhei și Gheorgheni. Delegația va fi compusă din conducători din regiunea Lori, respectiv ambasadorul României în Armenia. Scopul vizitei delegației cunoașterea sferei economice al județului Harghita, respectiv inițierea unei colaborări economice.

Data evenimentului: 
Joi, Septembrie 28, 2017 - 17:00
Adresă: 
Primăria Odorheiu Secuiesc

Anul aceasta va evea loc pentru a 25. oară Târgul de Toamnă în Odorheiu Secuiesc, în cadrul căreia - în data de 28 septembrie 2017 -  vor avea loc și conferință economică, respectiv mese rotunde.

Pagini