Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Județul Harghita: mediu atrăgător pentru afaceri

Programul vizează dezvoltarea și întărirea relației de parteneriat între sfera antreprenorială, administraţia publică judeţeană și ceilalți actori ai vieții socio-economice prin organizarea forumurilor economice și a dezbaterilor în grupuri de lucru pentru antreprenori, pentru reprezentanții comunităților locale, pentru instituțiile publice, pentru reprezentanții composesoratelor și pentru actori ai vieții socio-economice din județ în vederea diseminării practicilor eficiente folosite în alte regiuni, și alte țări.

Scopul principal al programului este crearea unui climat favorabil afacerilor prin întărirea relațiilor dintre sectorul public și cel privat, crearea posibilitățiilor de informare reciprocă pentru o mai bună gestionare a problemelor cu care se confruntă antreprenorii, creșterea eficienței în administrația publică prin reducerea birocrației și transparentizarea sistemului.
Totodată, Agenția vizează facilitarea găsirii soluțiilor la problemele care împiedică colaborarea eficientă între sfera publică și privată, evaluează problemele identificate, elaborează propuneri către instituțiile în a căror atribuție intră rezolvarea  problemelor respective, și în funcție de posibilitățile sale, ajută și la rezolvare.

Astfel județul Harghita are șanse să devină un mediu atrăgător pentru investitori.

Program felelos: 

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, instituție subordonată Consiliului Județean Harghita, împreună cu ARBOR (Asociația Întreprinzătorilor din zona Gheorgheni) au organizat forumul economic, care a avut loc în ziua de 25 noiembrie 2016 la Gheorgheni. Derularea dinamică a evenimentului a fost asigurată de către sponsorul principal și partenerul local ARBOR: lângă organizare, președintele asociației - Bajkó Tibor a acceptat și rolul de moderator al forumului.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Vineri, Noiembrie 25, 2016 - 10:00
Adresă: 
Hotel Mureș - sala de conferință, Bld. Frăției nr. 2

La mesele rotunde sunt invitați conducători ai diferitelor instituții, profesioniști, primari și parlamentari, pentru ca cei interesați să primească informații utile din surse primare.

Data evenimentului: 
Joi, Septembrie 15, 2016 - 09:00
Adresă: 
Sediul Asociația Întreprinzătorilor din Ciuc, Str. Petőfi nr. 8

Participanți: senatorul Tánczos Barna, deputatul Korodi Attila, directorul Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita, Barabás Csaba, președintele Asociației Mamelor din Ciuc (Csíki Anyák Egyesülete), directorul executiv al Asociației Întreprinzătorilor din zona Ciuc, Bajkó Zelma, și întreprinzători din zonă.

 

 

 

 

Data evenimentului: 
Joi, Septembrie 29, 2016 - 14:00
Adresă: 
Primăria Municipiului Odorheiu Secuiesc, Sala Szent István

Înregistrare: 13:30

Festivitatea de deschidere: 14:00

În cadrul conferinței economice, încercăm să includem cât mai multe programe și prezentări scurte și dinamice, urmate de mese rotunde pe diferite teme.