Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Județul Harghita: mediu atrăgător pentru afaceri

Programul vizează dezvoltarea și întărirea relației de parteneriat între sfera antreprenorială, administraţia publică judeţeană și ceilalți actori ai vieții socio-economice prin organizarea forumurilor economice și a dezbaterilor în grupuri de lucru pentru antreprenori, pentru reprezentanții comunităților locale, pentru instituțiile publice, pentru reprezentanții composesoratelor și pentru actori ai vieții socio-economice din județ în vederea diseminării practicilor eficiente folosite în alte regiuni, și alte țări.

Scopul principal al programului este crearea unui climat favorabil afacerilor prin întărirea relațiilor dintre sectorul public și cel privat, crearea posibilitățiilor de informare reciprocă pentru o mai bună gestionare a problemelor cu care se confruntă antreprenorii, creșterea eficienței în administrația publică prin reducerea birocrației și transparentizarea sistemului.
Totodată, Agenția vizează facilitarea găsirii soluțiilor la problemele care împiedică colaborarea eficientă între sfera publică și privată, evaluează problemele identificate, elaborează propuneri către instituțiile în a căror atribuție intră rezolvarea  problemelor respective, și în funcție de posibilitățile sale, ajută și la rezolvare.

Astfel județul Harghita are șanse să devină un mediu atrăgător pentru investitori.

Program felelos: 

La 10 septembrie, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, și Artur Nalbandyan, guvernatorul provinciei Lorj din Armenia, au semnat o înțelegere în casa comunitară armeană din Gheorgheni. Delegația armeană a sosit în privința de a lega frăție județeană și pentru întărirea relațiilor economice. În timpul vizitei de mai multe zile, au participat la forumuri economice pe teritoriul județului și au participat la programe culturale.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Duminică, Septembrie 10, 2017 - 12:00
Adresă: 
Pța. Petőfi Sándor nr 4

Vor avea loc forumuri economice pentru antreprenori din zonale în Ciuc, Odorhei și Gheorgheni. Delegația va fi compusă din conducători din regiunea Lori, respectiv ambasadorul României în Armenia. Scopul vizitei delegației cunoașterea sferei economice al județului Harghita, respectiv inițierea unei colaborări economice.

Data evenimentului: 
Joi, Septembrie 28, 2017 - 17:00
Adresă: 
Primăria Odorheiu Secuiesc

Anul aceasta va evea loc pentru a 25. oară Târgul de Toamnă în Odorheiu Secuiesc, în cadrul căreia - în data de 28 septembrie 2017 -  vor avea loc și conferință economică, respectiv mese rotunde.

Data evenimentului: 
Miercuri, Decembrie 13, 2017 - 15:00
Adresă: 
Gyergyószentmiklósi Szent István római Katolikus Plébánia II., Testvériség utca, 6 szám

Au fost organizate Conferinţa economică şi mese rotunde profesionale de Agenţia de Dezvoltare Judeţeană Harghita în parteneriat cu Asociaţia Întreprinzătorilor Arbor pe data de 27 noiembrie, luni la Gheorgheni la Restaurantul Szilágyi.

Imagine: 

Antreprenorii și elevii au avut ocazia de a urmări în data de 20 noiembrie la Consiliul Județean Harghita, Miercurea Ciuc prezentări despre proiecte, despre procedura de faliment, începerea unei afaceri, eșecuri și succese.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Luni, Noiembrie 27, 2017 - 17:00
Adresă: 
Piața Libertății, nr. 17

Agenţia de Dezvoltare Judeţeană Harghita, în calitate de organizator împreună cu Asociația Întreprinzătorilor ARBOR, (co-organizator) organizează în data de 27 noiembrie 2017 conferință economică şi mese rotunde în municipiul Gheorgheni. La Restaurantul Szilágyi (str. Piața Libertății, nr. 17) sunt aşteptaţi toţi cei care sunt interesaţi să se implice în dezvoltarea zonei Gheorgheni.


Vă aşteptăm!

Data evenimentului: 
Luni, Noiembrie 20, 2017 - 13:00
Adresă: 
Piața Libertății, nr. 5, Sala de Marmură, Consiliui Județean Harghita

Vrei să faci o afacere dar ţi-e frică de un eşec sau de experienţele negative? Eşti speriat de labirintul financiar sau eşti bântuit de un esec vechi? Consideri că antreprenorii cu experienţă îţi pot da puterea necesară de a începe?

 

Învaţă din greşerile altora!

 

Agenţia de Dezvoltare Judeţeană Harghita organizează o conferință economică în data de 20 noiembrie 2017 începând cu ora 13:00 în Sala de Marmurp la Consiliului Județean Harghita din Miercurea Ciuc.

 

Te aşteptăm!

 

 

Pagini