Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Masă rotundă pe proiecte

Programul ''Masă rotundă pe proiecte'', realizat de Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, se desfășoară în perioada mai-decembrie 2016 și scopul principal al acestuia este de a ajuta instituțiile publice și întreprinderile locale să poată atrage cât mai multe fonduri nerambursabile interne și externe.

În acest sens, Agenția dorește să creeze un cadru adecvat întâlnirilor dintre instituțiile publice și întreprinzătorii locali pe de o parte, iar pe de altă parte, reprezentanții entităților care lansează propuneri de proiecte, precum și reprezentanții entităților publice sau private care deja au aplicat cu succes la asemenea cereri.

Rostul acestor întâlniri este de a furniza informații utile referitoare la procedura de aplicare la cereri și de întocmire a proiectelor câștigătoare, respectiv, de a învăța din experiențele celor care au parcurs deja cu succes acest proces. Astfel, acest program poate contribui la creșterea numărului proiectelor câștigătoare din județ.

În cadrul programului se va urmări culegerea și prelucrarea datelor socio-economice și publicarea acestora pe pagina web data.investinhargita.ro, pentru a facilita accesul ușor și nemijlocit la date în interesul agenților economici și tuturor celor interesați de atragerea de fonduri publice, sau celor care au nevoie de date statistice pentru elaborarea proiectelor, studiilor, strategiilor în domeniu.

Program felelos: 
Data evenimentului: 
Vineri, Decembrie 15, 2017 - 10:00
Adresă: 
Piața Libertății nr. 5.

În data de 15 decembrie 2017 va avea loc în sala de Marmură a Consiliului Județean Harghita întâlnirea de masă rotundă "Acordarea gratuită de teren tinerilor pentru construirea unei case".

A apărut o nouă oportunitate pentru cei care trăiesc în străinătate, dar vor să se întoarcă acasă și ar dori să devină antreprenori. Pot primi fonduri nerambursabile în valoare de 40 000 de euro pentru înființare de afaceri dacă pot dovedi că au domicilul în România (în afara teritoriului București-Ilfov), dar au locuit măcar 12 luni în ultimele trei ani în străinătate.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Joi, Noiembrie 16, 2017 - 16:15
Adresă: 
Diaspora Start Up

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita a strâns la un loc datele de contact a firmelor din județul Harghita care se ocupă cu elaborarea proiectelor de finanțare. Prin această bază de dată se dorește acordarea de sprijin celor care doresc să elaboreze cereri de finanțare, dar nu au la dispoziție informații suficiente, sau nu au informații despre firmele de consultanță.

Imagine: 

Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Harghita, împreună cu Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita și Asociația Întreprinzătorilor din Ciuc a organizat un forum cu titlul ”Îndrăznești să devii antreprenor”, la care antreprenorii tineri au vorbit despre experiențele lor personale: dificultățile întâlnite la început de drum, oportunitățile ivite și situația lor actuală. În continuare s-au prezentat condițiile actuale de înffințare, dezvoltare și finanțare a unei întreprinderi. După părerea organizatorilor forumul a avut mare succes, și va putea contribui la creșterea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor.

Imagine: 
Data evenimentului: 
Marţi, Noiembrie 8, 2016 - 10:00
Adresă: 
Consiliului Județean Harghita, Piața Libertății nr. 5, sala 19

În ziua de 8 noiembrie 2016, ora 10:00 va avea loc o conferință de presă la Consiliul Județean Harghita, sala nr. 19, pe tema legii privind concediul de maternitate. La eveniment vor fi prezenți: senatorul - Tánczos Barna, parlamentarul - Korodi Attila, președintele Consiliului Județean Harghita - Borboly Csaba, consilierul județean și președintele Comisiei pentru familie, sănătate, social și culte - Kolozsvári Tibor, și directorul Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita - Barabás Csaba.

Pagini