Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

În data de 20 noiembrie 2017 Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita a organizat mese rotunde în cadrul forumului „Învață din greșelile altora” având trei teme economice. Participanții au manifestat un interes mare pentru masa rotundă pe proiecte, la care au fost invitați șef birou Lőrinczi Margit de la Biroul Regional Harghita al Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru și Csák László expert în proiecte. Un subiect important a fost ca cei care își doresc să depună o cerere de finanțare, să știe ce-și doresc și acesta să fie și sustenabil; deci, dacă în proiect este ca cerință înființarea a cinci locuri de muncă, deși atrage după el puncte în plus la evaluarea acestuia, persoana trebuie să știe, dacă firma face față sau nu.

Participanții la eveniment puteau afla informații despre TVA split, modificarea impozitului pe venitul personal în anul 2018 și alte noutăți financiare de la directorul Administrației Finanțelor Publice Harghita, Dimén Hunor și expertul finaciar László Botond.

La masa rotundă pe tema de muncă expertul Fekete Árpád a răspuns la întrebări. Invitatul nostru ne-a atras atenția că tinerii nu au destule informații, nu știu ce posibilități de muncă au după terminarea școlii, și nici despre angajamentele/obligațiile ce le revin angajaților și angajatorilor.


 

Miercurea Ciuc, 20 noiembrie 2017