Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Silvicultură

Dátum:
Miercuri, Noiembrie 27, 2019 - 10:45
, , , ,

Este nevoie de management forestier pe termen lung în județul Harghita!” - a fost declarat în clădirea Consiliului Județeană Harghita, Miercurea Ciuc, în data de 26 noiembrie. Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, instituție subordonată ale Consiliului Județean Harghita, a invitat profesioniști renumiți, antreprenori, manageri de proprietăți publice la conferință și masa rotundă ulterioară.

 

Dátum:
Miercuri, Aprilie 17, 2019 - 09:30
, ,

Consiliul Județean Harghita, Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita și Ocolul Silvic Toplița a organizat în data de 17 aprilie 2019 plantare de puieți la Toplița.

Elevii din clasele V-VIII din Școala Gimnazială „Dumitru Gafton” din Gălăuțaș au participat la eveniment.

Dátum:
Vineri, Aprilie 12, 2019 - 10:00
, , ,

Vineri, în data de 12 aprilie, a fost organizată plantarea puieților în Jigodin de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, instituție subordonată Consiliului Județean Harghita și Direcția Silvică Harghita.

Dátum:
Marţi, Aprilie 17, 2018 - 09:00
, , , ,

Consiliul Județean Harghita, Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, Direcția Silvică Harghita, Asociatia Composesorală „Fenyves” Sânsimion și Primăria Comunei Sânsimion a organizat în data de 17 aprilie 2018 plantare de puieți la Sânsimion. Cu ocazia evenimentului, peste o sută de elevi din cadrul a trei școli (Școala Generală „Endes József” Sânsimion, Liceul Tehnologic „Tívai Nagy ImreSânmartin, Grup Școlar „Venczel JózsefMiercurea Ciuc) au plantat peste 3000 de puieți molid.

Dátum:
Vineri, Decembrie 15, 2017 - 11:00
,

În data de 15 decembrie, vineri în Palatul Administrativ din Miercurea Ciuc a avut loc forumul intitulat: Pedagogia și cultura pădurii – provocări, posibilități în Ținutul Secuiesc.

Dátum:
Vineri, Noiembrie 17, 2017 - 13:00
, ,

Borboly Csaba către silvicultori: Să nu distrugem drumurile construite împreună

Vineri, pe 17 Noiembrie a avut loc Workshop-ul de silvicultură cu titlul ”Pădurea este cea mai importantă comoară a județului Harghita” organizat de Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita. În cadrul evenimentului, organizatorii și-au propus să creeze un grup de lucru pentru a găsi soluții, sugestii pentru lemn de foc și alte probleme cu experții județeni.

 

Dátum:
Luni, August 28, 2017 - 13:30

 

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita urmărește posibilitățile de proiecte, subvenții și informează pe cei interesați din județ de acestea ca să ajută și astfel dezvoltarea economică a județului.

Dátum:
Marţi, Iunie 13, 2017 - 13:30

Greenpeace a publicat recent un raport legat de tăierile ilegale de lemn din România în anul 2016. Rezultatele evaluării sunt îngrijorătoare, însă în același timp dau și motive de încredere, fiindcă în ciuda numărului mare de tăieri ilegale, prin aceasta mari daune, se poate vedea o tendință în scădere față de anii precedenți. În 2016 au fost identificate 9.444 de cazuri de tăieri ilegale la nivel național, dintre care 5.222 au constituit fapte penale, media pe zi de contravenții și fapte penale fiind de 26 de cazuri/zi, care e foarte mult!