Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Legjobb ajánlat

A Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége által kidolgozott "Legjobb ajánlat" elnevezésű program 2016 május-december periódusban zajlik. Fő célkitűzései közé tartozik a bürokrácia csökkentése és egy átlátható elektronikus felület létrehozása, amely elősegíti a kis- és középvállalkozások részvételének növekedését a javak és szolgáltatások közbeszerzési folyamatában, és amely közvetlen információt szolgáltat a végrehajtásokról és nyílvános licitekről. Ez ösztönzőleg hat a helyi vállalkozások tevékenységére, és közvetett módon a megye gazdaságának fejlődésére.

A program keretén belül létrejött a http://cumpararidirecte.investinhargita.ro/ weboldal, ahol publikálni lehet a közbeszerzéseket, direkt vásárlásokat, végrehajtásokat és a nyílvános liciteket.

A http://cumpararidirecte.investinhargita.ro/ weboldal lehetővé teszi a helyi vállalkozók számára, hogy közvetlenül értesüljenek a Hargita megyei közintézmények által meghirdetett közbeszerzésekről. Azon felhasználók, vállalkozók, akik feliratkoznak a Hírlevélre, automatikusan generált e-mailben értesülhetnek minden hirdetésről, amelyet a cumpararidirecte.investinhargita.ro weboldalra regisztrált közintézmények publikálnak, a weboldalon publikáló közintézmények pedig ajánatokat kapnak a vállalkozók részéről.

A regisztrációval, a közbeszerzések publikálásával, a közzétett közbeszerzések megtekintésével stb. kapcsolatos kérdésekre a Gyakori kérdések menüpont alatt talál választ.

Program felelos: 

Az átláthatóságot és hatékonyságot elősegítő http://cumpararidirecte.investinhargita.ro rendszert tavaly májusban dolgozta ki Hargita Megye Tanácsa kezdeményezésére a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség, azzal a céllal, hogy a megyében működő közintézmények direkt vásárlásait lehessen nyomon követni, és azokra jelentkezni. A fejlesztési ügynökség által létrehozott oldal tavaly a legjobb gyakorlatnak minősült „A modern technológia alkalmazhatósága a közigazgatásban” kategóriában és díjazták Brassópojánán.

Image: 

Egy jó szakma biztos megélhetést jelent, hisz a jó szakemberre itthon is szükség van. A gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Szakközépiskolában faipari mérnököktől, jó szakemberektől nyílik lehetőség az ács mesterség elsajátítására. Itthon is van út és lehetőség! Az ács szakmát bemutató kisfilm letölthető a következő linkre kattintva: ács.

 

Image: 

Az átláthatóságot biztosítja a Hargita megyei közbeszerzések új platformja

A bürokrácia csökkentése, az átláthatóság, a közbeszerzéseken részt vevők segítése a célja a http://kozbeszerzesek.hargitamegye.rohonlapnak, amelyet a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége Barabás Csaba kabinetigazgatóval közösen dolgozott ki. Az új ingyenes fejlesztés és keretrendszer bárki számára hozzáférhető, a honlapon további új szolgáltatások lesznek idén, mutatta be a május 15-i sajtótájékoztatón Lukács Zoltán Levente, a fejlesztési ügynökség igazgatója és Barabás Csaba, az elnöki kabinet vezetője.

Image: 
Date of event: 
hétfő, május 15, 2017 - 09:00
Address: 
Szabadság tér, 5 sz.

Sajtótájékoztató a Hargita Megye Tanácsa közbeszerzseinek meghírdetésére kialakított új internetes felületével és a megyei tanács beruházásainak aktuális helyzetével kapcsolatban.

Date of event: 
kedd, február 14, 2017 - 12:00
Address: 
Hargita Megye

A fejlesztési ügynökség rendszeresen felméri a munkaerőhiány mértékét a megyében. Ezek a felmérések hasznosnak bizonyultak, az eredmények feldolgozása már korábban is konkrét lépéseket vont maga után.

A vállalkozószervezetek jelezték a szakemberhiányt, illetve vállalták, hogy segítik a szakiskolásokat gyakorlati képzésekkel. Ennek az igénylésnek a nyomán kezdte el több partnerrel együtt Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége a kérdőíves felméréseket.

A Hargita Megye Tanácsának alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége folyó év májusában hozta létre azt az információs portált, ahol összesítve megtalálhatóak a Hargita megyei közintézmények által közzétett direkt vásárlások. Az oldal azzal a céllal jött létre, hogy csökkentse a bürokráciát, és egyben biztosítsa az átláthatóságot is azáltal, hogy gyorsan és könnyen megtekinthetővé válnak a direkt vásárlások és az ajánlattevések, illetve ez utóbbiak elfogadása is rövid időn belül megtörténhet.  

Image: 

Oldalak