Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Lovas értékek támogatása

A program több lépésben valósul meg, és fő célja a lovas értékek népszerűsítése a résztvevők körében: a különféle lovas rendezvények által meg szeretnénk teremteni a feltételeit annak, hogy a lovas teljesítménysportok iránti érdeklődés növekedjen, illetve továbbadjuk a lovas hagyományokat. A versenyek szervezésével szeretnénk felhívni minél több ember figyelmét a lovas sportok szépségeire illetve tiszteletet ébreszteni bennük ezen nemes állat iránt.

Felhívás lovas rendezvények támogatására
Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége székhelyén - a hirdetés megjelenési dátumától (2017. július 11.) számított tizenöt napon belül - Hargita megyében
megrendezésre kerülő lovas rendezvényekre lehet társszervezési kérelmeket benyújtani.
A dokumentáció megtalálható az ügynökség honlapján: http://bit.ly/2ucNLYx

Bővebb információkat a 0266-207784-es telefonszámon, illetve az ügynökség székhelyén (Csíkszereda, Szabadság tér 5 szám, 401-es iroda) lehet igényelni.

 

Program felelos: 

Lovasfórumot szervezett csütörtökön délután a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség. A fórumon a megye lovaséletét értékelték. A rendezvényen Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára bejelentette: Magyarország Kormánya százmillió forinttal támogatja a székelyföldi lovasegyesületeket.

Image: 
Date of event: 
csütörtök, január 6, 2022 - 16:00
Address: 
Lobogó Panzió

2022. január 6-án kerül sor a Hargita megyei lovas munkacsoport évértékelő eseményére, ahol a lovasélet fontos szereplői méltatták a lovasélet tevékenységeit és ismertették a kitűzött célokat egyaránt.

Nagy érdeklődés övezte a 2021. szeptember 3-5 között megrendezésre kerülő XIV. Székelyföldi Lovas Ünnepet, ami a Krigel Sportklub, Hargita Megye Tanácsa és alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége támogatásával került megrendezésre.

Az érdeklődők több mint hetven programból válogathattak, ki-ki szíve szerint tekintette meg a kutyakiállítást, a kutya showt, a lovas kaszkadőrök bemutatóját, a szürke marha bemutatót, a fogadható versenyt, a huszár karusszelt, valamint a rönkhúzó versenyt egyaránt.

Image: 
Szombaton, több mint száz fiatal lovas mérte össze tudását a VI. Regionális Díjugrató Bajnokság V. fordulóján Székelyudvarhelyen a Csicser Lovardában.
A versenyen öt kategóriába nevezhettek a fiatal lovasok, két ügyességi és három díjugrató csoportba. Volt 10 év alatti ügyességi és 10 év fölötti ügyességi kategória, valamint a díjugratásban az akadályok magassága szerint volt 70-80 centiméteres, 90-100 centiméteres és 100-110 centiméteres kategória. Ráadásként a verseny végén staféta versenyszámot is rendeztek, amelyet legvégül ‒ a közönség szórakoztatására ‒ a „humán” staféta követett, amelyen a lovasoknak ló nélkül kellett végigszaladniuk a pályán és átugraniuk az akadályokat.
A versenyen Cilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének vezetője úgy fogalmazott, látható, hogy évről évre javul a lovassport-események szervezése Székelyföldön.
Vasárnap, augusztus 15-én a Tusnád községi sportpályán a Száguldó Lovas Egyesület Hargita Megye Tanácsa Fejlesztési Ügynökségével közösen szervezték meg az Alcsíki Lovasnapot. Az eseményen a fogathajtás volt főszerepben.
Image: 
Date of event: 
szombat, augusztus 14, 2021 - 10:00
Address: 
Csicser Lovarda

2021. augusztus 14-én, szombaton, több mint száz fiatal lovas fogja összemérni tudását a VI. Regionális Díjugrató Bajnokság V. fordulóján Székelyudvarhelyen a Csicser Lovardában. Az eseményt  támogatja Hargita megye Tanácsa Fejlesztési Ügynöksége.

Date of event: 
péntek, szeptember 3, 2021 - 10:00
Address: 
Krigel lovaspálya
Idén szeptember 3. és 5. között kerül megszervezésre a XIV. Székelyföldi Lovas Ünnep amelyre több ezer nézőt várnak, a szervezők. Pénteken a székelyföldi regionális díjugrató bajnokság döntőjét tartják, szombaton pedig díjugrató és fogathajtó versenyekre kerül sor. Fellépnek lovas kaszkadőrök, lesznek lovas bemutatók és a gazdák is összemérhetik lovaik erejét. A felsoroltak csak egy töredékét jelentik a Székelyföldi Lovas Ünnep programjának, a teljes műsor megtalálható a Székelyföldi Lovas Ünnep Facebook oldalán. A szervezők mindenkit szeretettel várnak!
Date of event: 
szombat, június 26, 2021 - 11:41
Address: 
Maksa, Kovászna megye

Egy év kihagyás után, idén 2021 június 26-án ismét megszervezik a Székely Vágtát Óriáspince Tetőn Maksán, Kovászna megyében. Egy visszafogottabb, ám üzenetében és lényegében fontos eseményt szeretnének megvalósítani a szervezők.

Hargita Megye Tanácsa és alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége a Remetei Lovasklub Team közös szervezésében június 12-én szervezte meg Gyergyóremetén a VI. Székelyföldi Regionális Díjugrató első fordulóját, melyen 121 lovas soportoló gyerek versenyző vett részt, ügyességi és díjugratás kategóriákban. A szervezők sikeres szabadtéri rendezvényt tudhatnak maguk mögött.

Fontosnak tartjuk a gyermekek szabadtéri lovas tevékenységeit, a verseny ugyanakkor nagy motivációt jelent a fiatalok számára, így a fejlődésük folyamatos, az eredmények pedig mérhetőek évről-évre.

Ezeknek a versenyeknek fontos szerepük van a fiatal lovasok fejlődésében, hiszen a hétvégi rendezvényen számos gyermeknek volt lehetősége kipróbálni ügyességét és felkészültségét egy versenyhelyzetben.

Image: 

Oldalak