Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Lovas értékek támogatása

A program több lépésben valósul meg, és fő célja a lovas értékek népszerűsítése a résztvevők körében: a különféle lovas rendezvények által meg szeretnénk teremteni a feltételeit annak, hogy a lovas teljesítménysportok iránti érdeklődés növekedjen, illetve továbbadjuk a lovas hagyományokat. A versenyek szervezésével szeretnénk felhívni minél több ember figyelmét a lovas sportok szépségeire illetve tiszteletet ébreszteni bennük ezen nemes állat iránt.

Felhívás lovas rendezvények támogatására
Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége székhelyén - a hirdetés megjelenési dátumától (2017. július 11.) számított tizenöt napon belül - Hargita megyében
megrendezésre kerülő lovas rendezvényekre lehet társszervezési kérelmeket benyújtani.
A dokumentáció megtalálható az ügynökség honlapján: http://bit.ly/2ucNLYx

Bővebb információkat a 0266-207784-es telefonszámon, illetve az ügynökség székhelyén (Csíkszereda, Szabadság tér 5 szám, 401-es iroda) lehet igényelni.

 

Program felelos: 
Date of event: 
péntek, augusztus 26, 2022 - 11:00
Address: 
Gheorgheni

Hétvégén, 2022. augusztus 26-28 között került megrendezésre 15. alkalommal Erdély legszínvonalasabb lovas eseménye a Kriegel Lovaspályán, Gyergyószentmiklóson. 

Szezonzáró lovas események Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének társszervezésében

Sikeresen zajlottak az elmúlt hétvégén Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének társszervezésében az idei szezon utolsó lovas eseményei.

Image: 
Date of event: 
szombat, október 15, 2022 - 08:59
Address: 
Főút

Elérkeztünk a 2022-es megyei lovasélet idényzáró hétvégéjéhez!

Ennek az első állomása az V. Kászoni Lovasnap, amely a Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének társszervezésében valósul meg.

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége partnerként vett részt a hétvégén lezajlott Csíkszéki Gazdanapon, valamint Székelyföldi Búzaösszeöntés Ünnepén. Az érdeklődők szombaton, szeptember 24-én a három kerekasztal beszélgetés alatt rengeteg hasznos információval lehettek gazdagabbak az agrárium szakterületén.

Image: 
Date of event: 
vasárnap, szeptember 25, 2022 - 09:00
Address: 
Főút
A hétvégén sem maradnak program nélkül a lovas sportok szerelmesei!
Mindenkit várunk szeretettel vasárnap, 25-én Csíkszentsimonba, a Csíkszéki Gazdanapokra!
Date of event: 
szerda, augusztus 17, 2022 - 08:47
Address: 
Csicser Lovarda

Újabb sikeres lovas esemény az Ügynökség társszervezésében 

 

A székelyudvarhelyi Csicser Lovarda adott otthont a hétvégén, augusztus 13-án  a Remetei Lovas Sportklub és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében megrendezett Székelyföldi Regionális Díjugrató Bajnokság V. fordulójának.

 
A 10 órától kezdődő eseményen több versenyszámban mérték össze tudásukat a fiatalok, ezek között megemlíthetjük a gyerek ügyességi versenyt, a csapatversenyt és a több kategóriában zajló díjugratást. 

Date of event: 
szombat, július 30, 2022 - 09:00
Address: 
Tusnádfürdő

Idén is nagy népszerűségnek örvendett a hetedik alkalommal megrendezett Alcsíki Lovasnap, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége és a Száguldó Egyesület társstervezésében a nagytusnádi sportpályán. Az eseményre 2022. július 30-án, szombaton került sor. 


Az érdeklődőket számos érdekes programmal várták a helyszínen. A megnyitót követően a versenyzők fogathajtó kategórián belül akadályhajtás és pontgyűjtés versenyszámokban, illetve két típusú díjugratásban mérhették össze tudásukat. 

Date of event: 
hétfő, május 30, 2022 - 08:00
Address: 
Szabadság tér, 5 szám

Lovas rendezvények szervezését támogatja Hargita Megye Tanácsa Fejlesztési Ügyknöksége a lovassport népszerűsítése, elterjedése érdekében. Az ügynökség lehetőséget szeretne adni minél több lovasprogram megvalósítására, hogy minél többen megkedveljék a lovakat, ügyességi versenyeken vegyenek részt ez által fenntartva továbbra is a hagyományt.

Date of event: 
hétfő, június 13, 2022 - 08:00
Address: 
Szabadság tér, 5 szám

A turizmus folyamatosan fejlődik Székelyföldön, egyre több külföldi, de belföldi turista is keresi fel Székelyföldet. Hargita megye turizmusának pedig szerves részét kellene képezze a lovas turizmus. A lovas turizmus által lehetőségünk lenne bemutatni egyedülálló környezetünket, természeti adottságainkat, híres vendégszeretetünket.

 

E cél érdekében szükség van megfelelő lovakra, lovas szakemberekre, akik nemzetközi képesítéssel rendelkeznek.

Oldalak