Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Date of event: 
péntek, augusztus 26, 2022 - 11:00
Place of event: 
Gyergyószentmiklós
Address: 
Gheorgheni

Hétvégén, 2022. augusztus 26-28 között került megrendezésre 15. alkalommal Erdély legszínvonalasabb lovas eseménye a Kriegel Lovaspályán, Gyergyószentmiklóson. 


Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége a Székelyföldi Lovasünnep társszervezésében nagy szerepet vállalt. Nyitóbeszédében Cilip Árpád igazgató méltatta a Bajkó házaspár lovas élet fellendítése érdekében kifejtett tevékenységet. Hargita Megye Tanácsa négy éve kitűzött víziója felé közeledik, amely az ezer gyerek rendszeres lovagoltatása. Ez a szám kétszázról indul, ma már közel kilencszáz. 


A látogatók a három napos esemény ideje alatt több, mint nyolcvan szines programpont közül válogathattak. 
A színvonalas programok között szerepelt a Székelyföldi Regionális Díjugrató Bajnokság döntő fordulója, a közkedvelt kutyakiállítás, a polgármesterek csatája, a munkalovak versenye, Pászka Lehel négy lovas bemutatója, kecskefogat bemutató, fogathajtó versenyek, különböző lovas bemutatók. 
A rendezvény fővédnöke Potápi Árpád János, ugyanakkor részt vett Winkler Gyula és dr. Szilágyi Péter is. 


A rendezvény több ezer érdeklődőt vonzott, ezúton szeretnénk köszönetet mondani a Bajkó házaspár fáradságot nem ismerő munkájáért, a résztvevőknek az érdeklődést, ugyanakkor gratulálunk minden versenyzőnek a különböző számokban elért eredményekhez.


Ezen a hétvégén két eseményre is készülünk: a farkaslaki Szenes Napok keretében zajló lovasprogramokra, ugyanakkor a kissólymosi Sólyom Kupa II. rendezvényre.

Mindkét programra szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!