Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Pályázati kerekasztal

A Pályázati kerekasztal elnevezésű program fő célkitűzése, hogy segítséget nyújtson a helyi vállalkozóknak és a közintézményeknek abban, hogy minél több vissza nem térítendő támogatást tudjanak lehívni.

Ennek érdekében az Ügynökség megfelelő keretet szeretne teremteni arra, hogy a helyi vállalkozók, illetve a közintézmények képviselői találkozhassanak azon intézmények képviselőivel, amelyek pályázatokat hirdetnek meg, illetve a meghívottak között szerepelnének olyan közintézmények és cégek képviselői is, akik már sikeresen pályáztak, és be tudnak számolni a tapasztalataikról.

A találkozások során a pályázás menetéről, a pályázati dosszié összeállításáról, pályázási feltételekről szerezhetnek hasznos információkat a résztvevők, ugyanakkor tanulhatnak azoknak a tapasztalataiból, akik már végigjárták a pályázás útját.

Szintén a Pályázati kerekasztal program keretén belül történik a különböző gazdasági-szociális vonatkozású adatok feltöltése a data.investinhargita. ro oldalra annak érdekében, hogy a későbbiekben ezek rendelkezésre álljanak minden érdeklődő számára, ha a pályázatok megírásához, különböző stratégiák, tanulmányok összeállításához szükségük lenne ezekre az adatokra.

Mindezen tevékenységek végső célja, hogy növekedjen a vállalkozások és közintézmények által leadott sikeres pályázatok száma.

Program felelos: 
Az esemény dátuma : 
péntek, december 15, 2017 - 10:00
Cím: 
Szabadság tér, 5 sz.

2017. december 15.-én 10.00 órától kerül megrendezésre a csíkszeredai megyeháza márványtermében a „Helyi területalapú támogatások fiataloknak, ház építésre” című kerekasztal megbeszélés.

40 000 eurós vissza nem térítendő támogatást kaphatnak azon 18 életévüket betöltött vállalkozó kedvű, külföldön dolgozó fiatalok, aki hazatérnének és itthoni vállalkozás indításában gondolkodnak. A Regionális Fejlesztési, Közigazgatási és Európai Alapok Minisztériuma által támogatott program keretében 32 szervezetnél lehet pályázni.

Kép: 
Az esemény dátuma : 
csütörtök, november 16, 2017 - 16:15
Cím: 
Diaspora Start Up

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége összesítette a Hargita megyei pályázatíró cégek elérhetőségeit. Az adatbázis által kívánnak segítséget nyújtani azoknak akik pályázni szeretnének, de nem rendelkeznek megfelelő információval, vagy egyáltalán nem tudják mely cégek foglalkoznak pályzatírással, tanácsadással.

Kép: 
Az esemény dátuma : 
péntek, augusztus 18, 2017 - 10:44
Cím: 
Szabadság tér, 5 sz.

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége összesítve a pályázati cígeket kíván segítséget nyújtani a pályázni kívánóknak.

A pályázni szándékozók minél szélesebb célcsoportját igyekeztek tájékoztatni a Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége által szervezett rendezvényeken, olyanokat, akik kisebb családi vállalkozásban gondolkodnak, akik új, startup vállalkozást szeretnének indítani, illetve azon vállalatvezetőket is, akik nagyobb értékű beruházásokra szeretnének támogatást igényelni. A Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő ügynökség által április 3-án szervezett pályázati kerekasztal-beszélgetéseket nagy érdeklődés övezte  mindhárom helyszínen: Csíkszeredában, Gyergyószentmiklóson és Székelyudvarhelyen egyaránt. Lukács Zoltán-Levente, az ügynökség igazgatója és egyben a rendezvény moderátora elmondta, programjuk fő célkitűzése, hogy a potenciális pályázók első kézből, hiteles forrásból értesüljenek az aktuális pályázati kiírásokról.

Kép: 
Az esemény dátuma : 
hétfő, április 3, 2017 - 09:00
Cím: 
Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége pályázati kerekasztal-megbeszélést szervez, melynek fő célkitűzése, hogy segítséget nyújtson a helyi vállalkozóknak abban, hogy minél több vissza nem térítendő támogatást tudjanak lehívni. A tervezett program szerint a résztvevők előadásokat hallgathatnak meg a vállalkozóknak kiírt aktuális pályázati lehetőségekről.

Merj vállalkozni! címmel szervezett fórumot csütörtökön a csíkszeredai Szent Imre Ifjúsági Központban a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság a Csíki Vállalkozók Egyesületével és Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségével közösen. A rendezvényen fiatal vállalkozók ismertették saját vállalkozásaikat, beszéltek az elindulás nehézségeiről, lehetőségekről, illetve aktuális helyzetükről. Ugyanakkor ismertették a fiatalokkal a jelenlegi vállalkozásindítási, fejlesztési, finanszírozási lehetőségeket is. A szervezők sikeresnek értékelték a fórumot, amely hozzájárulhat a vállalkozó kedv növekedéséhez a fiatalok körében.

Kép: 

Oldalak