Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Pályázati kerekasztal

A Pályázati kerekasztal elnevezésű program fő célkitűzése, hogy segítséget nyújtson a helyi vállalkozóknak és a közintézményeknek abban, hogy minél több vissza nem térítendő támogatást tudjanak lehívni.

Ennek érdekében az Ügynökség megfelelő keretet szeretne teremteni arra, hogy a helyi vállalkozók, illetve a közintézmények képviselői találkozhassanak azon intézmények képviselőivel, amelyek pályázatokat hirdetnek meg, illetve a meghívottak között szerepelnének olyan közintézmények és cégek képviselői is, akik már sikeresen pályáztak, és be tudnak számolni a tapasztalataikról.

A találkozások során a pályázás menetéről, a pályázati dosszié összeállításáról, pályázási feltételekről szerezhetnek hasznos információkat a résztvevők, ugyanakkor tanulhatnak azoknak a tapasztalataiból, akik már végigjárták a pályázás útját.

Szintén a Pályázati kerekasztal program keretén belül történik a különböző gazdasági-szociális vonatkozású adatok feltöltése a data.investinhargita. ro oldalra annak érdekében, hogy a későbbiekben ezek rendelkezésre álljanak minden érdeklődő számára, ha a pályázatok megírásához, különböző stratégiák, tanulmányok összeállításához szükségük lenne ezekre az adatokra.

Mindezen tevékenységek végső célja, hogy növekedjen a vállalkozások és közintézmények által leadott sikeres pályázatok száma.

Program felelos: 

40 000 eurós vissza nem térítendő támogatást kaphatnak azon 18 életévüket betöltött vállalkozó kedvű, külföldön dolgozó fiatalok, aki hazatérnének és itthoni vállalkozás indításában gondolkodnak. A Regionális Fejlesztési, Közigazgatási és Európai Alapok Minisztériuma által támogatott program keretében 32 szervezetnél lehet pályázni.

Kép: 
Az esemény dátuma : 
csütörtök, november 16, 2017 - 16:15
Cím: 
Diaspora Start Up

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége összesítette a Hargita megyei pályázatíró cégek elérhetőségeit. Az adatbázis által kívánnak segítséget nyújtani azoknak akik pályázni szeretnének, de nem rendelkeznek megfelelő információval, vagy egyáltalán nem tudják mely cégek foglalkoznak pályzatírással, tanácsadással.

Kép: 
Az esemény dátuma : 
péntek, augusztus 18, 2017 - 10:44
Cím: 
Szabadság tér, 5 sz.

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége összesítve a pályázati cígeket kíván segítséget nyújtani a pályázni kívánóknak.

A pályázni szándékozók minél szélesebb célcsoportját igyekeztek tájékoztatni a Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége által szervezett rendezvényeken, olyanokat, akik kisebb családi vállalkozásban gondolkodnak, akik új, startup vállalkozást szeretnének indítani, illetve azon vállalatvezetőket is, akik nagyobb értékű beruházásokra szeretnének támogatást igényelni. A Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő ügynökség által április 3-án szervezett pályázati kerekasztal-beszélgetéseket nagy érdeklődés övezte  mindhárom helyszínen: Csíkszeredában, Gyergyószentmiklóson és Székelyudvarhelyen egyaránt. Lukács Zoltán-Levente, az ügynökség igazgatója és egyben a rendezvény moderátora elmondta, programjuk fő célkitűzése, hogy a potenciális pályázók első kézből, hiteles forrásból értesüljenek az aktuális pályázati kiírásokról.

Kép: 
Az esemény dátuma : 
hétfő, április 3, 2017 - 09:00
Cím: 
Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége pályázati kerekasztal-megbeszélést szervez, melynek fő célkitűzése, hogy segítséget nyújtson a helyi vállalkozóknak abban, hogy minél több vissza nem térítendő támogatást tudjanak lehívni. A tervezett program szerint a résztvevők előadásokat hallgathatnak meg a vállalkozóknak kiírt aktuális pályázati lehetőségekről.

Merj vállalkozni! címmel szervezett fórumot csütörtökön a csíkszeredai Szent Imre Ifjúsági Központban a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság a Csíki Vállalkozók Egyesületével és Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségével közösen. A rendezvényen fiatal vállalkozók ismertették saját vállalkozásaikat, beszéltek az elindulás nehézségeiről, lehetőségekről, illetve aktuális helyzetükről. Ugyanakkor ismertették a fiatalokkal a jelenlegi vállalkozásindítási, fejlesztési, finanszírozási lehetőségeket is. A szervezők sikeresnek értékelték a fórumot, amely hozzájárulhat a vállalkozó kedv növekedéséhez a fiatalok körében.

Kép: 

Segítenék az anyák visszatérését a munkába illetve aktív szerepvállalásukat a munkaerőpiacon: azt kell elérni, hogy integrálásukat a közösség is fontosnak érezze, ne csupán kötelezettségnek - hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet a GYES-törvény módosításáról tartottak a csíkszeredai megyeházán november 8.-án. A gyermeknevelési szabadságról a munkaerőpiacra visszatérő anyák segítésének lehetőségeiről folytatott konzultációsorozatot Hargita Megye Tanácsa és az alintézményeként működő fejlesztési ügynökség az elmúlt időszakban, a módosító javaslatot az RMDSZ honatyái dolgozzák ki, és nyújtják be. A sajtótájékoztatót Tánczos Barna szenátor, Korodi Attila parlamenti képviselő, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Kolozsvári Tibor, megyei tanácsos, Hargita Megye Tanácsa Család-, egészségügyi, szociális és vallási bizottságának elnöke és Barabás Csaba, a fejlesztési ügynökség vezetője tartották.

Kép: 

Pályázati kerekasztal-megbeszélést tartottak hétfőn, október 24-én a csíkszeredai megyeházán a Hargita megyei polgármestereknek Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében. A találkozó célja az volt, hogy segítséget nyújtsanak a helyi közintézményeknek abban, hogy minél több vissza nem térítendő támogatást tudjanak lehívni. Az eseményen Barabás Csaba, a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség vezetője ismertette az ügynökség által a közbeszerzések és a direkt vásárlások összegyűjtésére létrehozott internetes platformot, pályázati lehetőségeket mutatott be a Vidékfejlesztési és Halászati Kifizetési Ügynökség gyulafehérvári képviselője, illetve a Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség képviselője tartott előadást egy új kormányrendelettel kapcsolatban.

Kép: 
Az esemény dátuma : 
hétfő, október 24, 2016 - 11:00
Cím: 
Szabadság tér 5. szám, Márványterem

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége pályázati kerekasztalt szervez, melynek témája az Országos Vidékfejlesztési Program 7-es intézkedési ágának (Vidéki települések alapszolgáltatásainak, a falvak felújításának támogatása) 7.2.-es alfejezete: Kis mértékű alapinfrastruktúra létrehozásába és modernizálásába való beruházások.

Oldalak