Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Első vállalkozás

Az Első vállalkozás nevű program végső célkitűzése, hogy növekedjen a fiatalok által nyitott cégek száma a megyében. Az Ügynökség úgy próbál ehhez hozzájárulni, hogy a programba foglalt tevékenységek által növeli a vállalkozószellemet a fiatalok körében, és népszerűsíti azokat az intézkedéseket, amelyek közvetett módon hozzájárulhatnak a vállalkozások számának növekedéséhez (pl. inkubátorházak létrehozásának népszerűsítése).

Ezen intézkedések hatására, azzal, hogy a fiatalok saját céget alapítanak, csökkenhet az elvándorlás mértéke is.

A program keretén belül az Ügynökég képviselői felkeresik a végzős fiatalokat, felmérik a jövőre vonatkozó elképzeléseiket, meghívnak az osztályfőnöki órákra olyan sikeres vállalkozókat, akik követendő példaként állíthatók a fiatalok elé, gyárlátogatások szervezésében vesznek részt, ahol a diákok végigkövethetik a gyártási folyamatot, kipróbálhatják az egyes munkatevékenységeket. A megye középiskoláinak, szakiskoláinak végzőseitől adatokat gyűjtenek, majd az eredmények felkerülnek az Ügynökség weboldalára, és utólag felhasználhatók a fiatalok munkaerőpiacon való elhelyezkedését segítő programok kidolgozása során.

Program felelos: 

Kiépülőben a megye szakoktatása a felek szoros együttműködésének köszönhetően. Október 3-án, szerdán újabb együttműködési szerződést írtak alá Hargita Megye Tanácsa és alintézménye Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, a Székely Károly Szakközépiskola, a Csíki Vállalkozók Egyesülete és a Hargita Megyei Tanfelügyelőség partnerségében a csíkszeredai szakközépiskolában.

Kép: 

Még vannak betöltetlen helyek, ez derült ki a Hargita Megye Tanfelügyelőség által szolgáltatott adatokból, ami a IX. osztályba való beiratkozást illeti. Akinek még nem sikerült beiratkoznia, az a második körben, szeptember 4-7. között jelentkezhet líceumi vagy szak- és duális képesítést biztosító osztályba.

Kép: 
Az esemény dátuma : 
kedd, január 21, 2020 - 15:28
Cím: 
Gyergyóalfalu

A gyergyóalfalvi Sövér Elek Szakközépiskolában sorra kerülő óralátogatás célja az ügynökség által készített felmérések eredményeinek bemutatása és a diákok jövőre vonatkozó elképzeléseinek összegyűjtése. Az esemény időpontja: 2020. január 21.

Az esemény dátuma : 
kedd, január 21, 2020 - 15:13
Cím: 
Gyergyószentmiklós

2020. január 21-én kerül sor egy óralátogásra Gyergyószentmiklóson a Batthány Ignác Szakkollégiumban. Az esemény fő üzenete: szakmát tanulni tudatosan!

Az esemény dátuma : 
kedd, január 21, 2020 - 10:47
Cím: 
Gyergyószentmiklós

2020. január 21-én kerül sor egy óralátogatásra a Fogarasy Mihály Műszaki Líceumban. Célunk, hogy a diákokkal történő találkozók során információt gyűjthessünk az igényeiről, illetve olyan jó példákat mutathassunk be neki akik szülőföldjükön, adott szakmában sikeresen tevékenykednek.

Az esemény dátuma : 
péntek, január 17, 2020 - 13:02
Cím: 
Márton Áron utca, 13 - 15. szám

2020. január 17-én kerül sor az idei év első osztályfőnöki óralátogatására. Helyszín: Fogarasy Mihály Műszaki Líceum, Gyergyószentmiklós.

Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, az Arbor Vállalkozók Szövetsége és a Romániai Patronátus Hargita Megyei Kirendeltsége szervezésében november 22.-én, pénteken került sor az Itthon is van jövő - Ismerjük meg egymást fiatal vállalkozók! című gazdasági fórumra, az E-COOL elnevezésű projekt helyi érintett találkozójára.

Kép: 
Az esemény dátuma : 
péntek, november 22, 2019 - 13:41
Cím: 
Szabadság tér, 5 szám

Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, az Arbor Vállalkozók Szövetsége és a Romániai Patronátus Hargita Megyei Kirendeltsége szervezésében november 22.-én, pénteken kerül sor az Itthon is van jövő - Ismerjük meg egymást fiatal vállalkozók! című gazdasági fórumra, az E-COOL elnevezésű projekt helyi érintett találkozójára.

Oldalak