Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Információk, szakmai segítségnyujtás és konzultáció erdőgazdálkodás terén

A ,,Konzultáció, informálás és technikai segítségnyújtás az erdőgazdálkodásban és az ezzel összefüggő témakörökben” című program fő célja, hogy részt vegyen a ,,Nemzeti Vidékfejlesztési Program” projektjeinek a megvalósításában, amelynek nyolcas fejezete tartalmazza az erdőgazdálkodással kapcsolatos speciális döntéseket.

Több európai program és pályázat megvalósítása szükséges a környezet, az erdei menedzsment és tervezés, a biodiverzitás és biomassza, az erdők és a fafeldolgozó ipar fenntarthatóság területén, mivel ezek a területek kifejezetten relevánsak megyében, olyanok, amelyek folytonosságát fenn kell tartani.

Egyhelyen a Hargita megyei erdőgazdálkodók jövő generációja.

Az első erdész szakmai versenynek a Venczel József Szakközépiskola adott otthont, amely március 21-én volt megszervezzve az Erdők Világnapja alkalmából. A vetélkedőn középiskola diákjai mérték össze tudásukat.

Köszönjük a részvételt a Gyergyóhollói Szakközépiskolának, a Puskás Tivadar Szakközépiskolának, a Dr. P. Boros Fortunát Elméleti Középiskolának és a Venczel József Szakközépiskolának!

Gratulálunk a diákoknak és bízunk abban, hogy szakmájukban megtalálják az elhivatottságot!

Image: 
Date of event: 
kedd, március 21, 2023 - 09:00
Address: 
Venczel József Szakközépiskola

Egyhelyen a Hargita megyei erdőgazdálkodók jövő generációja

Értékünk az erdő!

Térségünk gazdag természeti értékekkel büszkélkedhet, amelyekben az erdők kiemelkedő jelentőséggel bírnak. Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének Hargita Megye Tanácsa által megbízott hatáskörébe tartozik az erdészet területén nyújtott tájékoztatás és tanácsadás biztosítása, amely prioritásaink között szerepel.

Image: 
Date of event: 
péntek, január 27, 2023 - 09:30
Address: 
Szabadság tér 5 szám

Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, Hargita -Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás, Székely Gazdaszervezetek Egyesülete és az Erdőtulajdonosok és Erdőgazdálkodók Szövetsége meghívja Önt az Erdőgazdálkodók és erdőtulajdonosok 2023-as konferenciájára.

A konferencia során négy fő téma kerül megvitatásra, amelyek a következő négy panel beszélgetésbe tömörülnek:

Oldalak