Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Vállalkozóbarát Hargita megye

A program célja, hogy a köz- és magánszféra, illetve a gazdasági élet többi szereplője közti kapcsolatot erősítse. Ennek érdekében az Ügynökség gazdasági fórumokat szervez a vállalkozóknak, polgármestereknek, közintézményeknek, a közbirtokosságok képviselőinek, ahol alkalom nyílik arra, hogy a más régiókban, más országokban bevált jó gyakorlatokat megosszák, majd gyakorlatba ültessék a későbbiekben.

A vállalkozóbarát Hargita megye elnevezésű program tehát egy olyan kedvező klíma megteremtésére irányul, ahol a köz- és magánszféra együttműködése, illetve egy mindkét irányban jól működő információáramlás megteremtése által a vállalkozók problémáit, nehézségeit gyorsabban és hatékonyabban lehet orvosolni, illetve a bürokrácia csökkentésével és a rendszer átláthatóságának növelésével hatékonyabbá válhat az ügyintézés.

Az Ügynökség közvetítő szerepe révén hozzájárul a hatékony együttműködés útjába álló akadályokat próbálja felszámolni, a találkozások során azonosított problémákat kiértékeli, javaslatokat tesz az érintett intézmények felé, és lehetőségeihez mérten segít a nehézségek felszámolásában.

Program felelos: 
Date of event: 
szerda, szeptember 1, 2021 - 10:00
Address: 
Csíkszentdomokos

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében szeptember 1-én délelőtt pályázati kerekasztal beszélgetésre kerül sor Csíkszentdomokoson, ahol Fancsali Kálmán és Péter Sándor az ügynökség tevékenységeinek ismertetése mellett, ismertetik az aktuális pályázati lehetőségeket is. 

Date of event: 
szerda, szeptember 1, 2021 - 16:00
Address: 
Csíkszentsimon

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében szeptember 1-én délután pályázati kerekasztal beszélgetésre kerül sor Csíszentsimonban, ahol Fancsali Kálmán és Péter Sándor az ügynökség tevékenységeinek ismertetése mellett, ismertetik az aktuális pályázati lehetőségeket is. 

Rendkívül nagy érdeklődés övezte a Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége és az Arbor Vállalkozók Szövetsége közös szervezésében, augusztus 31-én, kedden délután megszervezésre kerülő Vállalkozói Estet. A Szilágyi vendéglőben sorra kerülő eseményen több mint 170 gyergyó térségi vállalkozó vett részt, ahol családias hangulatban került bemutatásra néhány vállalkozás tevékenysége, termékeik és szolgáltatásaik, valamint megosztották vállalkozásaik alapításának lépéseit is, jó példát mutatva a vállalkozni vágyóknak.

Image: 
Date of event: 
kedd, augusztus 31, 2021 - 18:00
Address: 
Szilágyi vendéglő
Vállalkozói estre kerül sor augusztus 31-én, kedden, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége és az ARBOR Vállalkozók Szövetsége közös szervezésében.
Az esemény célja lehetőséget biztosítani a helyi vállalkozóknak, hogy bemutassák termékeiket, szolgáltatásaikat, megosszák vállalkozásuk alapításának érdekes, tanulságos történeteit, jó példát mutatva a vállalkozni vágyóknak
Date of event: 
szerda, május 12, 2021 - 10:00
Address: 
Park Hotel

Aktuális ANOFM támogatási lehetőségek bemutatására kerül sor 2021. május 12-én, Csíkszeredában, a Park Hotelben. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége társszervezésében került sor egy gazdasági kerekasztal megbeszélésre 2021. április 29-én Gyergyószentmiklóson.

Péter Sándor, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének aligazgatója és egyben a rendezvény moderátora röviden elmondta: elindítottak egy gazdasági kerekasztal beszélgetés sorozatot, ahol különböző gazdaságfejlesztést szolgáló témák kerülnek ismertetésre. Az ilyen jellegű rendezvénysorozatok lényege, hogy a résztvevők konkrét problémák mentén intézhetnek kérdéseket a szakavatott előadók felé.

Image: 

A székelyudvarhelyi Harghita Business Centerben tíz órától vette kezdetét az a kerekasztal beszélgetés, melynek célja a megyében tevékenykedő vállalkozások segítése és egyben a megye gazdasági helyzetének erősítése a konkrét információs háttér biztosítása által. Az esemény témaköre: az aktuális ANOFM támogatások munkaadóknak.

Image: 

Oldalak