Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Vállalkozóbarát Hargita megye

A program célja, hogy a köz- és magánszféra, illetve a gazdasági élet többi szereplője közti kapcsolatot erősítse. Ennek érdekében az Ügynökség gazdasági fórumokat szervez a vállalkozóknak, polgármestereknek, közintézményeknek, a közbirtokosságok képviselőinek, ahol alkalom nyílik arra, hogy a más régiókban, más országokban bevált jó gyakorlatokat megosszák, majd gyakorlatba ültessék a későbbiekben.

A vállalkozóbarát Hargita megye elnevezésű program tehát egy olyan kedvező klíma megteremtésére irányul, ahol a köz- és magánszféra együttműködése, illetve egy mindkét irányban jól működő információáramlás megteremtése által a vállalkozók problémáit, nehézségeit gyorsabban és hatékonyabban lehet orvosolni, illetve a bürokrácia csökkentésével és a rendszer átláthatóságának növelésével hatékonyabbá válhat az ügyintézés.

Az Ügynökség közvetítő szerepe révén hozzájárul a hatékony együttműködés útjába álló akadályokat próbálja felszámolni, a találkozások során azonosított problémákat kiértékeli, javaslatokat tesz az érintett intézmények felé, és lehetőségeihez mérten segít a nehézségek felszámolásában.

Program felelos: 
Date of event: 
szerda, május 12, 2021 - 10:00
Address: 
Park Hotel

Aktuális ANOFM támogatási lehetőségek bemutatására kerül sor 2021. május 12-én, Csíkszeredában, a Park Hotelben. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége társszervezésében került sor egy gazdasági kerekasztal megbeszélésre 2021. április 29-én Gyergyószentmiklóson.

Péter Sándor, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének aligazgatója és egyben a rendezvény moderátora röviden elmondta: elindítottak egy gazdasági kerekasztal beszélgetés sorozatot, ahol különböző gazdaságfejlesztést szolgáló témák kerülnek ismertetésre. Az ilyen jellegű rendezvénysorozatok lényege, hogy a résztvevők konkrét problémák mentén intézhetnek kérdéseket a szakavatott előadók felé.

Image: 

A székelyudvarhelyi Harghita Business Centerben tíz órától vette kezdetét az a kerekasztal beszélgetés, melynek célja a megyében tevékenykedő vállalkozások segítése és egyben a megye gazdasági helyzetének erősítése a konkrét információs háttér biztosítása által. Az esemény témaköre: az aktuális ANOFM támogatások munkaadóknak.

Image: 
Date of event: 
kedd, április 27, 2021 - 10:00
Address: 
Harghita Business Center

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége és Hargita Megye Munkaerő elhelyező Ügynöksége közös szervezésében, 2021. április 27-én, kedden, 10 órától kerül sor egy gazdasági kerekasztal megbeszélésre, melynek helyszínéül a székelyudvarhelyi Hargita Business Center szolgál. A kerekasztal beszélgetés témaköre: Aktuális ANOFM támogatások munkaadóknak.

A közhiedelem ellenére Csák László szakértő kimutatásai alapján megyénkben már megszűnt a 90-es években tapasztalt erős elvándorlás. Erre építve kell lehetőséget biztosítani fiataljainknak, erős munkaerőpiacot kiépíteni, ezáltal vonzóvá tenni térségünket a befektetők számára is. Fontos az oktatás minősége, a szakoktatás, felnőtt átképzések a munkaerőpiacon lévő hiányszakmák pótlása érdekében.

Elsődleges célunk a vállalkozóinkkal való szoros együttműködés és az ők igényei mentén alakítani ki a megye gazdasági stratégiáját. Erről egyeztettem ma a Gyergyó-térségi @ARBOR vállalkozók szövetségével.

Image: 
Date of event: 
szerda, április 21, 2021 - 10:00
Address: 
Szent István plébánia

2021. április 21-én, szerdán 10 órától, Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége és az Arbor Vállalkozók Szövetsége közös szervezésében fog sor kerülni egy kerekasztal megbeszélgetésre, minek témája: Hargita Megye Gazdasági Stratégiája 2021-2030. Az eseményen vállalkozók, vállalkozószervezetek és önkormányzati képviselők lesznek jelen.

Date of event: 
szerda, augusztus 12, 2020 - 15:02
Address: 
Promenád

Hargita Megye Tanácsa és annak alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége kiemelten foglalkozik a fiatalok itthonmaradásával és a pályaválasztási segítségnyújtással, ezért esszéíró pályázatot hirdetett ,,Itthon vagy külföldön" címmel.

Oldalak