Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Vállalkozóbarát Hargita megye

A program célja, hogy a köz- és magánszféra, illetve a gazdasági élet többi szereplője közti kapcsolatot erősítse. Ennek érdekében az Ügynökség gazdasági fórumokat szervez a vállalkozóknak, polgármestereknek, közintézményeknek, a közbirtokosságok képviselőinek, ahol alkalom nyílik arra, hogy a más régiókban, más országokban bevált jó gyakorlatokat megosszák, majd gyakorlatba ültessék a későbbiekben.

A vállalkozóbarát Hargita megye elnevezésű program tehát egy olyan kedvező klíma megteremtésére irányul, ahol a köz- és magánszféra együttműködése, illetve egy mindkét irányban jól működő információáramlás megteremtése által a vállalkozók problémáit, nehézségeit gyorsabban és hatékonyabban lehet orvosolni, illetve a bürokrácia csökkentésével és a rendszer átláthatóságának növelésével hatékonyabbá válhat az ügyintézés.

Az Ügynökség közvetítő szerepe révén hozzájárul a hatékony együttműködés útjába álló akadályokat próbálja felszámolni, a találkozások során azonosított problémákat kiértékeli, javaslatokat tesz az érintett intézmények felé, és lehetőségeihez mérten segít a nehézségek felszámolásában.

Program felelos: 
Date of event: 
szerda, augusztus 12, 2020 - 15:02
Address: 
Promenád

Hargita Megye Tanácsa és annak alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége kiemelten foglalkozik a fiatalok itthonmaradásával és a pályaválasztási segítségnyújtással, ezért esszéíró pályázatot hirdetett ,,Itthon vagy külföldön" címmel.

Hargita Megye Tanácsának alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége kiemelten foglalkozik a szakoktatási lehetőségekkel a megyében és a fiatalok itthonmaradásának kérdéskörével. A következő időszak prioritásai lesznek ezek a fiatalokat érintő problémák, ezért két nagyon fontos katalógust készített el az alintézmény, melyet ünnepélyes keretek között egy kvízjátékkal megkoronázva mutattak be. A rendezvény szeptember 21-én este zajlott a 35 Social Pub-Bistro-ban, ahol az érdeklődő fiatalok megismerkedhettek Hargita Megye Tanácsa és a Fejlesztési Ügynökség tevékenységének és törekvéseinek a rövid bemutatójával, melyek a fiatalok szülőföldjükön való boldogulására irányultak. Ezt követte egy jó hangulatú, vidám Kahoot kvízjáték.

Image: 

A „Miért jöjjek haza?” katalógust, a fiatalok külföldre való elvándorlása tette szükségessé. Fő célunk, felhívni a szülőföldjük biztosította lehetőségekre a figyelmüket: támogatási és pályázati lehetőségek, továbbképzési lehetőségek, és további hasznos témák.

A magyarországi Controlsoft-Automatika Kft. képviselői Hargita Megye Tanácsa és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében szeptember 10-én Csíkszentkirályra látogattak. Csíkszentkirály Önkormányzata a Hargita Megye Tanácsának együttműködésével közös pályázatot nyújtott be a magyarországi Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz. A pályázat elnyerése esetén, a projekt keretén belül a helyi ivóvíz- és szennyvízhálózathoz tartozó egyes tárgyak automatizálása valósulna meg, a helyi vízmű épületében egy diszpécser központot is kialakítanának.

A megbeszélést követően terepszemlét tartottak a Csíkszentkirályon található víztisztító állomásnál, ahol a víztisztító működéséről, fejlesztéseiről tárgyaltak.

Image: 
Date of event: 
csütörtök, szeptember 10, 2020 - 11:00
Address: 
Csíkszentkirály

A magyarországi Controlsoft-Automatika Kft. képviselői Hargita Megye Tanácsa és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében, szeptember 10-én Csíkszentkirályra látogatnak, hogy Csíkszentkirály Önkormányzata a Hargita Megye Tanácsának együttműködésével közösen benyújtott pályázat kapcsán értekezzenek.

Date of event: 
hétfő, június 15, 2020 - 13:13
Address: 
Csíkszereda

A Hargita hazavár program által nem csak azoknak kívánunk egy biztos információs hátteret biztosítani akik külföldről szeretnének haza jönni, hanem azoknak is akik szülőföldjükön akarnak megélhetést teremteni maguknak.

 

Nézzék meg Online állásbörzénket és tekintsék meg a http://hargitahazavar.ro oldalunkat, hisz folyamatosan kerülnek feltöltésre a megüresedett állások.

Date of event: 
péntek, május 15, 2020 - 09:57
Address: 
Szabadság tér, 5 sz.

A jelenlegi időszakban sajnos a megszokott gazdasági fórumok megszervezése nem lehetséges, mint eddig, ahol szakemberek tudtak Önök számára hasznos információkat megosztani pályázati lehetőségekről, Hargita megye jelenlegi gazdasági helyzetéről, új kapcsolatokról. Viszont igyekeztünk megoldást találni arra, hogy most is segíteni tudjunk Önöknek, hogy ebben az időszakban is, minél több információ birtokába juthassanak.
A héten ismét két szakember ossza meg Önökkel a tapasztalatait. Fancsali Kálmán, pályázati szaktanácsadó két pályázati lehetőséget ismertet Önökkel, illetve Sándor Magdolna, jogász, 10 jó tippet oszt meg induló vállalkozások esetén, valamint az első héthez hasonlóan egy vállalkozó is bemutatja, hogy a mostani időszakban, hogyan tevékenykedik a vállalat.

2019. december 16-án, a gyergyószentmiklósi „Fogarasy Mihály” Műszaki Líceumban megrendezésre kerülő workshop házigazdája Részeg Ildikó igazgatónő volt, aki saját tanulmányútja által hangsúlyozta a szakoktatás fontosságát. Egy szakma elsajátítása biztonságot kölcsönöz egy fiatal számára – emelte ki az igazgatónő.

Cilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének igazgatója beszédében átfogó jelleggel tájékoztatta a jelenlévő diákokat, hogy forduljanak bátran az ügynökséghez, hisz nem csak pályázatokban, a gyakornokoskodásban, hanem munkahelykeresésben is tudnak információkat adni: a fiatalok támogatása érdekében jött létre az online állásközvetítő platform, a hargitahazara.ro is. Az igazgató azt is hozzátette, hogy ha mégis szerencsét próbálnak külföldön, tegyék azt a tanult szakmában és az ott szerzett tapasztalatokat itthon próbálják meg kamatoztatni. A jó szakemberek itthon is értékelve vannak!

Image: 

Oldalak