Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Sajtóközlemények

kedd, június 25, 2019 - 09:04
, , , ,

Ditró Önkormányzata, Ditró Kulturális Egyesület, Hargita Megye Tanácsa, Krigel Sportklub és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége közös szervezésében IX. alkalommal került megrendezésre a Ditrói Lovasnap 2019 június 23.-án a ditrói futballpályán. A versenyszámok között lószemle, díjugratás, fogathajtás, valamint a BB kupa - ditrói szekeresek ügyességi versenye szerepeltek. A versenyszámokra benevezettek között 21 díjugrató, 12 fogathajtó és a BB kupán 11 versenyző szerepelt.

kedd, június 11, 2019 - 14:49
, , ,

133 lovas vett részt a Pünkösd-i lovas zarándoklaton péneken, június 7-én. Érkezéskor Szőcs Elek, a Csíkszéki Mátyás Huszáregyesület kapitánya jelentést tett a résztvevőknek. Az eseményen Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba köszöntötte a lovasokat a Csíkszereda-i Szabadság-téren. Potápi Árpád János, a Magyar Nemzetpolitikáért felelős államtitkár Úr lóháton érkezett a térre és emlékérmeket adott át a zarándokoknak, amit a szakaszvezetők vettek át

Borboly Csaba elnök Úr köszöntötte Préda Barna zarándokot, aki Münchenből érkezett biciklivel, és 1350 kilométert tett meg.

kedd, május 28, 2019 - 09:28

Harmadjára vagyunk itt a kiváló minőségű székely termékekkel Nagy Britanniában. Három nap alatt 20.000 érdeklődőre számítunk, finom ételekkel és a székely kultúra legjavával várjuk az angol vendégeket. Az eseménnyel a Kárpát-medence gazdag kultúráját és gasztronómiáját szeretnénk megismertetni az Egyesült Királyság lakóival. Nemcsak beszélünk arról, hogy a székely termékeket el kell juttatni egész Európába, hanem teszünk is érte!

kedd, május 28, 2019 - 09:10
, , ,

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége kiemelt figyelmet fordít a fiatalok itthonmaradására, valamint a fiatal vállalkozók szülőföldjükön való boldogulására. A több évtizedes hagyománynak örvendő 29. Csík-Expó-nak, Csíkszeredában az Erőss Zsolt Aréna ad helyet 2019. május 23-26. között. Az idei Csík-Expón, az ügynökség támogatásában részt vesznek hagyományos, helyi és Székely termék védjegyes termékeket kínáló termelők is. Az érdeklődők válogathatnak a mézkülönlegességekből, valamint a természetes alapanyagokból készült lekvárok és szörpök bő választékából. Ugyancsak az ügynökség jóvoltából a Tünde Natura kézműves kozmetikumokat, a Moorsini Sewing textilből készült függő fotelt és más textiltermékeket kínál, és a Raster Line nyomdai/ design szolgáltatást ajánl az érdeklődőknek.

csütörtök, május 23, 2019 - 08:49
, ,

Nemrég munkába állt fiatal mesélt középiskolás diákoknak arról, hogy mit jelent, ha valakinek pályakezdőként van szakmája.

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében a csíkdánfalvi „Petőfi Sándor” Iskolaközpontban került sor 2019. május 22-én, szerdán 9 órától a rendhagyó osztályfőnöki óra látogatásra. Az eseményen Király Szabolcs, az ügynökség munkatársa három, a diákok körében végzett felmérés eredményét mutatta be és arra biztatta a fiatalokat, hogy tanuljanak szakmát és próbáljanak meg szakképzett munkaerőként elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Ismertette, a Hargita megyei, jelenleg külföldön dolgozó fiatalok körében végzett felmérés kapcsán, hogy a kint megszerzett tapasztalatokat itthon is kamatoztatni lehet.

hétfő, május 20, 2019 - 16:10

A megszokott módon, május 18-án, szombaton került megrendezésre a hagyományos, helyi és Székely termékek májusi havi vására Hargita Megye Tanácsának oszlopcsarnokában, Csíkszeredában. A kiállított élelmiszerek között péktermékek, természetes gyümölcslevek, különböző mézféleségek, zöldségek, gyümölcsök, mézeskalácsok és nyalókák voltak. Az érdeklődők bőrből készült és vesszőből font használati, illetve ajándéktárgyak közül is válogathattak.

péntek, május 17, 2019 - 11:54
, ,

Turisztikai és mezőgazdasági profilú osztályok tanulói vettek részt a Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége által május 16-án, csütörtökön a "Tivai Nagy Imre" Szakközépiskolában tartott osztályfőnöki órán.

csütörtök, május 16, 2019 - 16:11
, , , ,

Hargita Megye Tanácsának alitézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének hatásköre alá tartozó Székely termek védjeggyel rendelkező termelők nagy népszerűségnek örvendenek a magyar fővárosban!

csütörtök, május 16, 2019 - 16:29
, , , , ,

Hargita Megye Tanácsa évek óta kiemelt figyelmet fordít az ifjúságra és az ifjúsági szervezetek tevékenységének támogatására, ennek érdekében számos fiataloknak szóló rendezvényt szervezünk és pályázati programot működtetünk.

Idén intézményünk tizenötödik alkalommal ünnepli az Ifjúság napját, ezért május 9–10. között a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökséggel, a Hargita Megyei Ifjúsági és Sport Igazgatósággal és az ifjúsági szervezettekkel közösen a Hargita megyei diákoknak és fiataloknak színes programot szervezünk Ifjúsági napok címmel, amelyhez a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház is csatlakozik a fiatal rezidensorvosok bemutatkozásával.

szerda, május 15, 2019 - 11:22
, , , ,

Az esős idő ellenére sokan kilátogattak 2019. május 10-12. között Csíkszereda központi parkjába megrendezésre kerülő Csíki Majális – a családok hétvégéje című rendezvényre. A színes programok között, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében hatvan kézműves termelő állította ki – hagyományos módon előállított – termékeit: táskák, szebbnél szebb ékszerek, fából faragott használati tárgyak, vesszőből font kosarak, kézzel készített egyedi cipők stb. közül lehetett válogatni.

A szervezők gondoltak a gyerekekre is: a parkban lovaglási lehetőséget biztosítva számukra.

Oldalak