Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Sajtóközlemények

péntek, július 8, 2022 - 10:47
, , ,

Pályázatíró képzést szervezett Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége együttműködve a Hargita Business Center vállalkozói inkubátorházzal és az Edutech Consulting felnőttoktatási központtal Székelyudvarhelyen, Csíkszeredában és Gyergyószentmiklóson.

csütörtök, június 30, 2022 - 14:42
, , , ,

Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, Csíkszereda Önkormányzata közreműködésével június hónapban is megszervezte a Helyi és Hagyományos termékek havi vásárát.

csütörtök, június 30, 2022 - 14:36
, , , ,

Pünkösdi vásár!

Hargita Megye Tanácsának alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, Csíkszereda Önkormányzatával közösen szervezte meg a Helyi és Hagyományos termékek Pünkösdi Kiállítását és Vásárát.

csütörtök, május 26, 2022 - 14:55
, , ,

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, Hargita Megye Tanácsának alárendelt intézménye a 2021–2022 közötti időszakban kedvezményezettként egy európai uniós projektben vesz részt, „CAPfuture - Információs intézkedések az egészséges és minőségi élelmiszerekért”.

hétfő, május 23, 2022 - 14:04
, ,

Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, Csíkszereda Városháza közreműködésével május 21-én újra megszervezte a Helyi és Hagyományos termékek kiállítását és vásárát.

kedd, május 10, 2022 - 16:14
, ,

Az osztályfőnöki óralátogatás programsorozat keretén belül Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége 2022. május 6-án a csíkszeredai Székely Károly Szakközépiskolába látogatott, amelyen zömében média szakos diákok vettek részt.

 

„Nem volt olyan nap, amikor untam magam, vagy pedig úgy mentem munkába, hogy ezt nem akarom csinálni!”

csütörtök, április 28, 2022 - 10:47
, , ,

Székely termékekről, biológiai sokszínűségről Brüsszelben

A CAPfuture projekt keretében szerveztek európai szintű konferenciát a Hargita megyeiek

 

Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége egyedüli kedvezményezettként ülteti gyakorlatba a CAPfuture – Információs intézkedések az egészséges és minőségi élelmiszerekért elnevezésű európai finanszírozású projektet. Az ügynökség 2021-ben pályázott sikeresen a csaknem 200 ezer eurós keretösszegű programra, amelyet az Európai Bizottság társfinanszíroz.

A program célja többek között az ökológiai, precíziós gazdálkodás, valamint az új európai stratégia megismertetése ezen a területen, tájékoztatás a közös agrárpolitika irányvonalairól. A program révén az ügynökség nagy hangsúlyt fektet a fiatal gazdálkodókra is, megmutatva az itthoni lehetőségeket.

péntek, április 22, 2022 - 13:23
,

2022. április 18-22 között városunk adott otthont az idei Országos Építkezés Tantárgyversenynek. A megmérettetésen az ország 17 megyéjéből vettek részt diákok vezetőtanáraik kíséretében.

Az esemény Hargita Megye Főtanfelügyelősége és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége közös szervezése által valósult meg, mivel az Ügynökség a szakoktatás promoválása program keretében végzett tevékenysége, célkitűzései rendszeresen társulnak a Főtanfelügyelőség szakoktatás népszerűsítése irányában végzett tevékenységével.

csütörtök, április 14, 2022 - 11:58
, , ,

Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége Elekes Mózes erdőmérnők-erdő program felelős vezetésével és a Vidékfejlesztési Egyesület közösen együttműködve 2022-ben az életet jelentő fák program keretén belül 25 000 csemetet ültetnek el.

szerda, április 13, 2022 - 15:34
, , ,

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, a Szakoktatás támogatása és promoválása program kapcsán rendszeres pályaorientációs jellegű óralátogatásokat tart. Ezen programsorozat célja, hogy ösztönözzük a pályaválasztás előtt álló diákokat a tudatos szakmaválasztásra, hisz a képességfelmérő vizsga után fontos tudniuk miben is áll egy szakma, milyen lehetőségeket kínál, valamint szakemberektől halljanak egy adott szakma szépségeiről/buktatóiról.

 

Oldalak