Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Sajtóközlemények

szerda, január 19, 2022 - 15:29
, ,

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, a Szakoktatás támogatása és promoválása program kapcsán rendszeres pályaorientációs jellegű óralátogatásokat tart. Ezen programsorozat célja, hogy ösztönözzük a pályaválasztás előtt álló diákokat a tudatos szakmaválasztásra, hisz a képességfelmérő vizsga után fontos tudniuk miben is áll egy szakma, milyen lehetőségeket kínál, valamint szakemberektől hallhatnak egy adott szakma szépségeiről/buktatóiról.

A 2022. január 18-án megrendezésre kerülő online pályaorientációs óralátogatásnak a kápolnásfalusi Kriza János Általános Iskola adott otthont, ahol az iskola VII. és VIII. osztályos tanulói követhették nyomon az érdekes előadásokat.

hétfő, január 10, 2022 - 12:13

Lovasfórumot szervezett csütörtökön délután a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség. A fórumon a megye lovaséletét értékelték. A rendezvényen Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára bejelentette: Magyarország Kormánya százmillió forinttal támogatja a székelyföldi lovasegyesületeket.

hétfő, december 20, 2021 - 09:47
, ,

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége a CAPfuture projekt keretén belül széleskörű tájékoztatást tart a Közös Agrárpolitika jövőbeni változásairól. A projekt egyik fontos mozzanata a jó példák, helyi vállalkozások, valamint a mintagazdák meglátogatása.

péntek, december 17, 2021 - 11:29
, , , , , , , ,

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége heti óralátogatási programja keretében, 2021. december 16-án, csütörtökön, 12.00-14.00 óra között a csíkszentdomokosi „Márton Áron” Általános Iskola két nyolcadikos osztálya számára szervezett pályaorientációs előadássorozatot. Az óralátogatás zoom alkalmazáson valósult meg, ahol a diákok szakemberektől hallhattak gyakorlatias tanácsokat és figyelemmel követhették a látványos előadásokat is.

hétfő, december 13, 2021 - 14:40

Megjelent a 2022-2023-as tanév szakiskolai és a duális képzési beiskolázási naptárát szabályozó 5513/2023-as számú oktatási minisztérium rendelete. A csatolmányra kattintva olvasható.

péntek, november 26, 2021 - 10:45

A csíkdánfalvi Petőfi Sándor Iskola, VII-VIII osztályos diákjai vettek részt a 2021. november 24-én megrendezésre kerülő online pályaorientációs eseményen, ami Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében jött létre. Az esemény lehetőséget biztosított a fiatalok számára, hogy szakemberektől szerezzenek információt az adott szakma szépségeiről és a szaktudás által biztosított lehetőségekről.

csütörtök, október 7, 2021 - 14:41
,

A mára már rendhagyónak számító Itthon is van jövő fórum X-ik kiadása keretében motivációs előadásokat, támogatási és pályázati lehetőségek bemutatását követhették figyelemmel a fiatalok. A 2021. október 6-án, 11 órától megrendezésre kerülő fórum Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége és Hargita Megye Tanácsa szervezésében jött létre, melynek moderátora az ügynökség vezetője Cilip Árpád volt.

Minden fiatalnak szüksége van egy példaképre, ezért az esemény díszvendégeként Románia ezüstérmes, ifjúsági és sportminiszterét, Novák Károly Eduárdot kértük fel, hogy tartsa meg motivációs előadását, Miért ne add fel címmel. A miniszter kiemelten beszélt a sport fontosságáról, mint egy egészséges életvitel feltételéről és elmondta, hogy a fiataloknak jól meg kell határozzák céljaikat: azt kell eldönteniük, hogy mik is szeretnének lenni, sok kitörési lehetőség van, csak akarni kell. A kiváló sporteredményeket elérő politikus hangsúlyozta: inkább veszítsél bátran, mint ne csinálj semmit gyáván!

hétfő, szeptember 13, 2021 - 13:28
, ,

Szeptember 11-12. között, a Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, a Romániai Magyar Közgazdász Társaság és a Magyar Kulturális Intézet szervezésében valósult meg a 2021-as év első Ozosep kiállítása és vására Bukarestben. Az eseményen a hagyományos és helyi termékek bő kínálatából válogathattak az érdeklődők.

Megvásárolhatóak voltak a hagyományos eljárással előállított, adalékanyagoktól mentes élelmiszerek: hentesáru, sajtkülönlegességek, mézek, lekvárok és szörpök. A kézműves termék kategóriában, az érdeklődők fából készült ékszereket és kreatív, hagyományos jellegű dísztárgyak közül is válogathattak.

A jó időnek köszönhetően sok érdeklődő kilátogatott.

hétfő, szeptember 6, 2021 - 12:24
, , , , , ,

Nagy érdeklődés övezte a 2021. szeptember 3-5 között megrendezésre kerülő XIV. Székelyföldi Lovas Ünnepet, ami a Krigel Sportklub, Hargita Megye Tanácsa és alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége támogatásával került megrendezésre.

Az érdeklődők több mint hetven programból válogathattak, ki-ki szíve szerint tekintette meg a kutyakiállítást, a kutya showt, a lovas kaszkadőrök bemutatóját, a szürke marha bemutatót, a fogadható versenyt, a huszár karusszelt, valamint a rönkhúzó versenyt egyaránt.

csütörtök, szeptember 2, 2021 - 14:22
,

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében szeptember 1-én, délelőtt pályázati kerekasztal beszélgetésre került sor Csíszentdomokoson. Péter Sándor, az ügynökség aligazgatója és Fancsali Kálmán, pályázatíró szakember az ügynökség gazdaságfejlesztést támogató tevékenységeit mutatták be, majd sor került az aktuális pályázati lehetőségek ismertetésére is. Az a tapasztalat, hogy fontos megbízható forrásból informálódni a vissza nem térítendő támogatásokról, hisz egy pályázat lebonyolítása során számos kérdés és buktató is felmerülhet. Ezen kérdések részletes átbeszélésére van esély a pályázati kerekasztal-karaván helyszínein, melyek Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében valósulhatnak meg. A fiatalok itthon maradása érdekében ezek a lehetőségek kihasználása elengedhetetlen! Nagy lehetőséget látunk a 100%-os finanszírozásu pályázatokban. Forduljon bizalommal az ügynökséghez!

Oldalak