Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Sajtóközlemények

hétfő, november 23, 2020 - 14:24
, , , , , ,

Szombaton, 2020. november 21-én, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében ismét sor került a havi vásár megrendezésére. Az érdeklődők nagy örömére, bő kínálattal érkeztek a termelők Csíkszereda főterére. A mézek, hentesáruk, péktermékek, zöldségfélék mellett, a Promenádon kézműves termékek is megvásárolhatóak voltak.

csütörtök, október 29, 2020 - 15:42
, , , ,

A Hargita megyei szakoktatás támogatása hangsúlyosan fontos, hisz számos szakterületen munkaerőhiány mutatkozik. Ezért, Hargita Megye Tanácsa és annak alintézményeként működő Fejlesztési Ügynöksége kiemelten kezeli a szakoktatás helyzetét és partnerségben helyi és külföldi szervezetekkel azon dolgozunk, hogy a tanintézmények tanműhelyei minél jobban legyenek felszerelve annak érdekében, hogy a diákok a kor követelményeivel lépést tudjanak tartani.

csütörtök, szeptember 24, 2020 - 15:30
, , ,

Hargita Megye Tanácsa és annak alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége kiemelten foglalkozik a fiatalok itthonmaradásával és a pályaválasztási segítségnyújtással, ezért esszéíró pályázatot hirdetett ,,Itthon vagy külföldön" címmel.

szerda, szeptember 23, 2020 - 11:12
, , ,

Hargita Megye Tanácsának alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége kiemelten foglalkozik a szakoktatási lehetőségekkel a megyében és a fiatalok itthonmaradásának kérdéskörével. A következő időszak prioritásai lesznek ezek a fiatalokat érintő problémák, ezért két nagyon fontos katalógust készített el az alintézmény, melyet ünnepélyes keretek között egy kvízjátékkal megkoronázva mutattak be. A rendezvény szeptember 21-én este zajlott a 35 Social Pub-Bistro-ban, ahol az érdeklődő fiatalok megismerkedhettek Hargita Megye Tanácsa és a Fejlesztési Ügynökség tevékenységének és törekvéseinek a rövid bemutatójával, melyek a fiatalok szülőföldjükön való boldogulására irányultak. Ezt követte egy jó hangulatú, vidám Kahoot kvízjáték.

csütörtök, szeptember 17, 2020 - 15:56

A magyarországi Controlsoft-Automatika Kft. képviselői Hargita Megye Tanácsa és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében szeptember 10-én Csíkszentkirályra látogattak. Csíkszentkirály Önkormányzata a Hargita Megye Tanácsának együttműködésével közös pályázatot nyújtott be a magyarországi Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz. A pályázat elnyerése esetén, a projekt keretén belül a helyi ivóvíz- és szennyvízhálózathoz tartozó egyes tárgyak automatizálása valósulna meg, a helyi vízmű épületében egy diszpécser központot is kialakítanának.

A megbeszélést követően terepszemlét tartottak a Csíkszentkirályon található víztisztító állomásnál, ahol a víztisztító működéséről, fejlesztéseiről tárgyaltak.

csütörtök, szeptember 17, 2020 - 15:44
,

A méhészetre úgy gondolok, mint a megye értékforrására. Olyanra, amit pártolni kell a helyi termelők, a székely termék és a közegészség szempontjából is – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a szeptember 10-én, a csíkmadarasi Malom fogadóba megrendezett eseményen ahol a Székelyföldi méhész egyesületek tagjaival beszélgettek.

A megbeszélésen az egyesület képviselői személyesen mondták el problémáikat. Ugyanakkor javaslatokat is hoztak a nehézségeik megoldására. Pontosan így gondolok arra, amit partnerségnek nevezek!

Hargita Megye Tanácsával együtt teljesíteni szeretnénk kéréseiket azért, hogy:

- megvédjük a méheket és a méz minőségét,

- jövedelmező piacot tudjunk biztosítani,

- a kistermelők is érvényesülni tudjanak,

- legyenek pályázati lehetőségek,

- legyenek legelőink, legyenek gyógynövények,

- szorítsuk vissza az egészségtelen vegyszerezést, nemcsak a méhészet, de az egész élelmiszeripari ágazat javára.

kedd, szeptember 8, 2020 - 11:01
, , ,

Egész napos rendezvényt követhettek figyelemmel élőben az érdeklődők a Székelyföldi Lovas Ünnep Facebook oldalán. A szabályzatot szigorúan betartva sikeresen zajlott le a legnagyobb székelyföldi lovas rendezvény, Gyergyószentmiklóson.

péntek, szeptember 4, 2020 - 11:37
, , ,

Továbbra is kiemelten támogatja Hargita Megye Tanácsa a szakképzést megyénkben, tekintve, hogy egyre növekvőben az itthon képzett szakemberek iránti igény. Az elmúlt évek erőfeszítéseinek köszönhetően egyre többen választják ezt a képzési formát. A képzés minőségének növeléséért pedig szükséges a tanműhelyek további felszerelése.

A csíkszeredai Venczel József Szakközépiskola, Kájoni János Szakközépiskola és a Kós Károly Szakközépiskolák műhelyeit látogatták meg szeptember 3-án, csütörtökön Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Cilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének vezetője, Korodi Attila képviselő, iskolaigazgatók, partner cégek képviselői, mesterek és diákok.

péntek, augusztus 7, 2020 - 11:24
, , , ,

Székelyföld, ezen belül Hargita megye olyan értékekkel, olyan helyi termelőkkel és olyan tájakkal rendelkezik, amely egyedivé teszik a térséget az egész világon.

Ezért Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Közösségi Fejlesztési Társulása indította el a „Family Friendly” projektet, amivel segíteni szeretnék azokat a turisztikai vállalkozóknak, vendéglátósoknak, akiknek az elmúlt fél évben vagy teljesen be kellett szüntetniük a működésüket, vagy pedig részlegesen tudtak működni, továbbá Székelyföld turisztikai kínálatának bővítése és idegenforgalmi vonzerejének növelése.

hétfő, július 13, 2020 - 15:06
, , , ,

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége és a Sólyom Major Sportklub közös szervezésében július 11-én zajlott Kissolymoson a Sólyom Cup I. díjugrató verseny, melyen 84 versenyző vett részt, ügyességi és díjugratás kategóriákban, összesen hét lovasklubot képviselve. A szervezők sikeres szabadtéri rendezvényt tudhatnak maguk mögött.

Fontosnak tartjuk a gyermekek szabadtéri lovas tevékenységeit, a verseny ugyanakkor nagy motivációt jelent a fiatalok számára, így a fejlődésük folyamatos, az eredmények pedig mérhetőek évről-évre.

Ezeknek a versenyeknek fontos szerepük van a fiatal lovasok fejlődésében, hiszen a hétvégi rendezvényen számos gyermeknek volt lehetősége kipróbálni ügyességét és felkészültségét egy versenyhelyzetben. Ez nagy mértékben hozzájárult a gyermekek fejlődéséhez, nem csak a díjugratásban, hanem minden téren.

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége továbbra is támogatni szeretné a hasonló rendezvények létrejöttét.

Oldalak