Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Sajtóközlemények

kedd, október 15, 2019 - 16:01
, , , ,

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége és Hargita Megyei Nevelési Tanácsadó- és Erőforrás Központ társszervezésében 2019. október 15-én szakmabemutatóra került sor a csíkszeredai Venczel József Szakközépiskolában. A meghívottak más-más gazdasági ágazat képviselőiként osztották meg a jelenlévőkkel a szakmai életútjuk során szerzett tapasztalatokat.

Cilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége igazgatója elmondta, hogy a fiatalok külföldre való vándorlása nem csak a gazdasági helyzetnek tudható be, hanem egy divathullámról is beszélhetünk. A fiatalok, ha szeretnének, menjenek külföldre és az ott szerzett tapasztalatot itthon igyekezzenek kamatoztatni, viszont a külföldi lét alatt elfeledett kapcsolati hálót nehezen lehet pótolni. A vezető elmondta, fontos pályázatok vannak amiket ki kell használni, majd megosztotta a jelenlévőkkel saját tapasztalatait és elmondta: 22 évesen nyerte az első pályázatot.

hétfő, október 14, 2019 - 11:38
, , , ,

2019. október 11-12. között, a Székelyföld Napok keretében került megrendezésre a Hagyományos, helyi és Székely termékek őszi kiállítása és vására, valamint a Mézfesztivál is. A rendezvényen Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége által állított sátornál az érdeklődők információkat szerezhettek a kiállított Székely termék védjegyes termékekről, továbbá az ügynökség más programjairól, kiemelve a hargitahazavar.ro online állásközvetítő portált. A honlap működtetése által, fő célunk egyrészt a fiatalok segítése a szülőföldjükön, valamint képzett fiatalok külföldről való hazavonzása. A hargitahazavar.ro honlapon úgy a köz-, mint a magánszféra által kerülnek feltöltésre a megüresedett állások. Ezt kívánjuk minél szélesebb körben bemutatni a hazatérni vágyó fiataloknak, de nem csak.

hétfő, október 14, 2019 - 11:34
, , , , , , ,

A hét végén, pénteken és szombaton Csíkszeredában, a Szabadság téren tartották az Őszi Vásárt és Csíkszéki Mézfesztivált. A hagyományos termékeket és mézkészítményeket kínáló rendezvény szervezői Hargita Megye Tanácsa és az alárendeltségébe tartozó Hargita Megye Fejlesztési Ügynökség voltak. A rendezvény megnyitóján elhangzott: immár 122 termelő több mint ezer termékre kapta meg a Székely termék védjegyet.

hétfő, október 14, 2019 - 09:31
,

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége egész napos tájékoztatást tartott fiataloknak, vállalkozóknak, gazdáknak a gyergyócsomafalvi gazdanapok keretében. Az érdeklődők számára lehetőség nyílt, hogy tájékoztatást kapjanak a Fejlesztési Ügynökség tevékenységeiről, a pályázati lehetőségekről, a Székely védjegy igénylésről, illetve olyan további érdekességekről mint például az egyre sikeresebb hargitahazavar.ro online állásközvetítő portál által nyújtott lehetőségekről.

kedd, október 8, 2019 - 11:14
,

Hargita megyei befektetési lehetőségeket népszerűsíti Hargita Megye Tanácsa és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége a müncheni Expo Real nemzetközi Ingatlan- és Beruházási Szakvásáron október 7–9. között. Európa egyik legnagyobb szakmai vására a legjobb feltételeket kínálja a hatékony kapcsolatépítésre.

kedd, október 8, 2019 - 10:30
, , ,

A székelyudvarhelyi őszi vásár keretében, 2019. október 3-6. között Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében összesen huszonöt termelő állította ki Székely termék védjegyes termékeit. A vásárlók sajtkülönlegességek, zöldségfélék, lekvárok és szörpök, péktermékek, és kézműves termékek bő kínálatából válogathattak.

péntek, szeptember 27, 2019 - 11:27
, , , ,

2019. szeptember 25-26. között a Hargita megyei szakemberekből álló delegációnak lehetősége volt megismerni a Somogy megyei jó példákat, tapasztalatot cserélni szakoktatás témakörben és megosztani egymással az adott térség szakoktatási helyzetét. Ahogy Hargita megyében, Somogy megyében is egyre nagyobb problémát jelent a humánerőforrás hiánya, a humánerőforrás utánpótlás. Ennek tompítására keresték a szakemberek a megoldást a 2 napos tapasztalat csere keretében, valamint jó példákat is ismerhettek meg.

Szeptember 25-én a „Szakképzési lehetőségek feltárása Magyarországon és az erdélyi szórványokban” konferencia keretében, a szakoktatás téren, a szakemberek több olyan témakört is érintettek ami mindkét fél számára előnyös lehet.

péntek, szeptember 27, 2019 - 10:12
, , , ,

Magyarország Agrárminisztériuma által 79. alkalommal kerül megrendezésre a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban, 2019. szeptember 26-29. között az OMÉK 2019 – Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár. 15 Székely termék védjeggyel rendelkező, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökség hatáskörébe tartozó, termelő képviseli Hargita megyét a vásáron.

hétfő, szeptember 23, 2019 - 14:20
, , , ,

Kászon Egyesület és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége társszervezésében, szeptember 21-én Kászonaltízen került megrendezésre a II. Kászoni fogathajtó nap.

Cilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökség igazgatója kiemelte, az ügynökség 2018-ban 3 eseményt támogatott, míg idén szeptemberben az ügynökség által támogatott rendezvények száma: 13, ez azt bizonyítja, hogy Hargita Megye Tanácsa és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége egyre nagyobb összegekkel és egyre nagyobb lelkesedéssel támogatja a Hargita Megyei lovas életet.

hétfő, szeptember 23, 2019 - 13:38
, , , , ,

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége társszervezésében 2019. szeptember 21-22. között hetedik alkalommal került megrendezésre Csíkszeredában a „Falu a városban” elnevezésű rendezvény. Az ügynökség szervezésében sorra kerülő hagyományos és helyi termékek vásárán az érdeklődők a következő termékek közül válogathattak: tejtermékek, lekvárok, szörpök, friss zöldségek és gyümölcsök, valamint különféle kézműves termékek pl. vesszőből készült székek és faragott tárgyak.

Oldalak