Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Sajtóközlemények

péntek, szeptember 15, 2017 - 13:01
,

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége és a Remetei Lovasklub társszervezésében került megrendezésre szeptember 10.-én a Régió bajnokság döntőre, Gyergyóremetén, amely a regionális sport rendezvények döntőjét jelentette.

péntek, szeptember 15, 2017 - 12:38

Első alkalommal került megszervezésre Gyergyószentmiklóson azon nemzetiségi vásár, amelyen Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében tíz Székely terméket előállító termelő is portékáit kínálta.

kedd, szeptember 12, 2017 - 09:37
, , , ,

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá szeptember 10-én Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Artur Nalbandyan, Örményország Lorj tartományának kormányzója Gyergyószentmiklóson az örmény közösségi házban. Az örmény küldöttség testvérmegyei és gazdasági kapcsolatok kialakítása érdekében érkezett Hargita megyébe, több napos látogatásuk alatt gazdasági fórumokon vettek részt a megye térségeiben, illetve kulturális programokra látogattak el.

hétfő, szeptember 4, 2017 - 11:09
, ,

A hétvégén a lovasoké volt a főszerep Gyergyószentmiklóson a tizedik alkalommal megszervezett Székelyföldi Lovas Ünnepnek köszönhetően. A helyszínre látogatóknak idén is színvonalas programokban volt részük, a szervezők visszatérő versenyszámokkal és fellépőkkel, újdonságokkal, meglepetésekkel várták az érdeklődőket.

hétfő, szeptember 4, 2017 - 09:26
, , , ,

Hargita és Borsod-Abaúj-Zemplén megye testvérmegyei kapcsolatának eredményeként Csíkszeredába látogatott a magyarországi Union Coop üzletlánc vezetősége BAZ megye önkormányzata képviseletének kíséretében szeptember 2.-án, hogy a megyeházán a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség szervezésében tartott termékmustra során székely termékeket tekintsenek és kóstoljanak meg, ezáltal felmérve a jövőre vonatkozó üzleti lehetőségeket. A mustrán olyan Székely Termék védjeggyel rendelkező termelők vettek részt, akik külföldi értékesítésben érdekeltek.

hétfő, augusztus 28, 2017 - 13:37

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége a megye gazdaságfejlesztésének elősegítése érdekében figyelemmel kíséri az aktuális pályázati lehetőségeket, hogy a megyénkből minél többen igényelhessenek vissza nem térítendő támogatást.

Ezúttal a fejlesztési ügynökség munkatársai olyan, erdőgazdálkodással kapcsolatos támogatásokat kerestek, amelyekre még van lehetőség pályázatot leadni, ilyen a Nemzeti Vidékfejlesztési Program (PNDR) keretein belül a 8.1 - es alintézkedés „Erdősítés és erdősített területek létrehozása”.

csütörtök, augusztus 24, 2017 - 09:34
, ,

Nyolcvanöt százalékos a kihasználtsága egy hónapos működése óta a #székelyudvarhelyi #Harghita #Business #Center-nek. Szakács Paál István ügyvezető igazgató számolt be szerdán, augusztus 23-án a központ eddigi működéséről a csíkszeredai megyeházán, ahol hasonló csíkszeredai központ létrehozásának lehetőségeit is megvitatták.

szerda, augusztus 23, 2017 - 14:15

Az átláthatóságot és hatékonyságot elősegítő http://cumpararidirecte.investinhargita.ro rendszert tavaly májusban dolgozta ki Hargita Megye Tanácsa kezdeményezésére a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség, azzal a céllal, hogy a megyében működő közintézmények direkt vásárlásait lehessen nyomon követni, és azokra jelentkezni. A fejlesztési ügynökség által létrehozott oldal tavaly a legjobb gyakorlatnak minősült „A modern technológia alkalmazhatósága a közigazgatásban” kategóriában és díjazták Brassópojánán.

szerda, augusztus 23, 2017 - 13:59
,

A több száz kiállító és a számtalan kiállított termék mellett az idén Hargita megyei termelők is részt vettek hagyományos és székely termékekkel Magyarország egyik legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszer ipari szakkiállításán, a XXVI. Farmer-Expón Debrecenben.

kedd, augusztus 22, 2017 - 13:18

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége versenyvizsgát hirdet két munkaszerződéses állás betöltésére.

 

Oldalak