Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Sajtóközlemények

csütörtök, február 25, 2021 - 09:27
,

2021. február 24-én került sor egy élő bejelentkezésre, ahol a szakoktatás mentén beszélgettek a meghívottak. Az eseményen Borboly Csaba megyeelnök, Ferencz Salamon Alpár RMPSZ elnök, Mózes Csongor tanár és Puskás Kolozsvári Miklós diák szerepeltek.

szerda, február 24, 2021 - 16:43
, , , ,

2021. február 23-án, 11 órától kerül sor a famegmunkálás szakon tanuló diákok számára rendezett szakmai napra. A helyszínt a Korondi Árcsó biztosítja. Szakemberek fognak beszélni a famegmunkálás jelenéről és jövőjéről, majd a fiatalok megtekinthetik a gyakorlati lépéseket is a gyárlátogatás során.

szerda, február 24, 2021 - 16:19
, ,

Minden évben, az Európai szakmák hete keretében sor kerül a szakoktatást promováló és támogató események szervezésére. A járvány miatt ez tavaly online térben valósult meg: kahoot versenyen vehettek részt a diákok, valamint egy szakmájukat bemutató fotópályázatra is benevezhettek.

2021. február 22-én, hétfőn a Megyeháza galériájában sor kerülő eseményen Demeter Levente főtanfelügyelő, Borboly Csaba megyeelnök és Cilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének vezetője közösen nyújtották át a legjobb résztvevőknek az okleveleket, valamint a kupákat. A következő négy szakmából neveztek be diákok: asztalos, autószerelő, pincér és szakács. A fotópályázat különdíjasa Macskási Norbert volt.

 

péntek, január 29, 2021 - 11:13

Hargita megye gazdasági szereplői tartottak megbeszélést a zeneadó befizetése kapcsán, a Hargita Megye Fejlesztési Ügynökség koordinálásában. A megbeszélésen elhangzott, hogy tévesen él a köztudatban, hogy ez csak a turisztikai tevékenységű cégeket érinti, ez az adó minden cégre vonatkozik, például egy autószerelő műhelyben lévő rádió után is kell fizetni, még akkor is, ha nem működőképes a készülék.

csütörtök, január 21, 2021 - 08:46
, ,

A legnagyobb kihívás az uniós pénzek lehívása, hogy munkahelyeket lehessen létrehozni

­– Ez az év meghatározó lesz a megye gazdasága, illetve a gazdasági ágazatok járványhelyzet utáni felzárkóztatása szempontjából. Fontos, hogy a gazdasági szféra képviselői javaslatokkal, elképzelésekkel készüljenek a következő időszakra – mondta el Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Hargita megye gazdasági egyeztető fórumának január 18-i ülésén.

kedd, január 12, 2021 - 09:36
, ,

2020 december 18-19 között, Hargita Megye Fejlesztési Ügynüksége szervezésében került megszervezésre a Hagyományos és helyi termékek kiállítása és vására. Az érdeklődők a termékek bő kínálatából válogathattak Csíkszereda Főterén: mézek, hentesáruk, péktermékek, zöldségfélék stb., valamint a Promenádon a kézműves termékek közül.

szerda, december 16, 2020 - 11:05

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége közösen Hargita Megye Tanfelügyelőségével a szakoktatás támogatása és erősítése érdekében 14 tanintézmény számára közel 1700 szakmai segédanyagot biztosított. A villamossági-, pénztárosi és felszolgálási alapismeretek füzetek, tanulási segédletek a magyar nyelvű szakosztályokban tanuló diákoknak nyújtanak segítséget, hogy felzárkózhassanak a kor követelményeihez.

hétfő, november 23, 2020 - 14:24
, , , , , ,

Szombaton, 2020. november 21-én, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében ismét sor került a havi vásár megrendezésére. Az érdeklődők nagy örömére, bő kínálattal érkeztek a termelők Csíkszereda főterére. A mézek, hentesáruk, péktermékek, zöldségfélék mellett, a Promenádon kézműves termékek is megvásárolhatóak voltak.

csütörtök, október 29, 2020 - 15:42
, , , ,

A Hargita megyei szakoktatás támogatása hangsúlyosan fontos, hisz számos szakterületen munkaerőhiány mutatkozik. Ezért, Hargita Megye Tanácsa és annak alintézményeként működő Fejlesztési Ügynöksége kiemelten kezeli a szakoktatás helyzetét és partnerségben helyi és külföldi szervezetekkel azon dolgozunk, hogy a tanintézmények tanműhelyei minél jobban legyenek felszerelve annak érdekében, hogy a diákok a kor követelményeivel lépést tudjanak tartani.

csütörtök, szeptember 24, 2020 - 15:30
, , ,

Hargita Megye Tanácsa és annak alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége kiemelten foglalkozik a fiatalok itthonmaradásával és a pályaválasztási segítségnyújtással, ezért esszéíró pályázatot hirdetett ,,Itthon vagy külföldön" címmel.

Oldalak