Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Sajtóközlemények

hétfő, július 31, 2023 - 10:19
,

A lovas szezon első eseménye Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének társszervezésében 

Idén első alkalommal működött együtt a Septimia Sportklub és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége a Septimia Kupa- Lovas Ügyességi Verseny megszervezésében.

Az esemény 2023. július 2-án zajlott a Septimia Sportklub helyszínén 10 év alatti és 10 év feletti kategóriákban. 

A verseny zárásaként a székelyudvarhelyi Csicser Lovarda lovasai díjugrató bemutatóval szórakoztatták a nézőket. 

hétfő, július 31, 2023 - 10:07
,

A Csicser Lovarda és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében került megrendezésre a Csicser Farmon 2023. július 15-én a VIII. Székelyföldi Regionális Díjugrató Bajnokság székelyudvarhelyi fordulója. 
A színvonalas eseményen közel 140 versenyző állt rajtvonalhoz az ügyességi versenyen 10 év alatti és 10 év feletti versenyszámokban, ugyanakkor díjugratásban és a stafétaversenyen is megmérettették magukat. A díjugratás három fordulóban zajlott: 70-80 cm., 90-100 cm., 100-110 cm. közötti kategóriákban.

szerda, április 12, 2023 - 08:41

Végleges eredmények:

szerda, április 12, 2023 - 08:34

Végleges eredmények:

kedd, április 11, 2023 - 14:54
, , ,

A hétvégén véget ért Csíkszeredában a Helyi és hagyományos termékek tavaszi kiállítása és vására.

Termelőink nevében is köszönjük Önöknek, hogy a rossz idő ellenére is ilyen szép számban kilátogattak és ezen alkalommal is őket támogatták!

Köszönjük Csíkszereda Önkormányzatának és a Hargita Megyei Kulturális Központnak a szervezésben való részvételt.

kedd, április 11, 2023 - 14:44
, , , , ,

A CAPactivities- információs intézkedések a KAP népszerűbbé és közérthetőbbé tétele érdekében nevet viselő Európai Unió által finanszírozott projekt, amelynek koordinátora Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége partnerségben Hargita Megye Tanácsával, egyik fő célkitűzése a fenntartható mezőgazdaságra történő átállás biztosítása. Ezzel egyidőben a helyi kistermelők piacra jutásának elősegítése is prioritást élvez.

kedd, április 11, 2023 - 14:19
, ,

Ünnepélyes szabadidősarok-átadó a Joannes Kájoni Szakközépiskolában

kedd, április 11, 2023 - 14:10
, ,

Egyhelyen a Hargita megyei erdőgazdálkodók jövő generációja.

Az első erdész szakmai versenynek a Venczel József Szakközépiskola adott otthont, amely március 21-én volt megszervezzve az Erdők Világnapja alkalmából. A vetélkedőn középiskola diákjai mérték össze tudásukat.

Köszönjük a részvételt a Gyergyóhollói Szakközépiskolának, a Puskás Tivadar Szakközépiskolának, a Dr. P. Boros Fortunát Elméleti Középiskolának és a Venczel József Szakközépiskolának!

Gratulálunk a diákoknak és bízunk abban, hogy szakmájukban megtalálják az elhivatottságot!

kedd, április 11, 2023 - 13:14
,

Pincér szakma népszerűsítése a Batthyány Ignác Műszaki Líceumban

kedd, április 11, 2023 - 12:48
, ,

Rendszeres kapcsolattartás fiatalokkal

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szakoktatás népszerűsítő programja keretében az Iskola Másként hét első napján pályaorientációs foglalkozást tartott a csíkszeredai Johannes Kájoni Szakközépiskola kereskedelem- bolti eladó szakos, X. osztályos diákjainak.

A foglalkozás keretében Hargita Megye Tanácsának munkatársai bemutatták az intézmények fiatalokat érintő tevékenységeit, gyakornoki lehetőségeket és a végzős diákok körében végzett kutatások eredményeit, ugyanakkor az új Karrieriroda programjait.

Oldalak