Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Sajtóközlemények

kedd, június 5, 2018 - 12:12
, ,

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében került sort a két napig tartó Hagyományos- és helyi termékek kiállítására és vásárára. A programok összefonódtak, így csütörtökön a Csűrdöngölő táncelőadás-sorozat keretében gyerekcsoportok és felnőttcsoportok is szórakoztatták a közönséget. Pénteken Hargita Megye tanácsának oszlopcsarnokában, Szász Hunor dietetikus, az Egészséges Táplálkozás kampány keretében, helyi alapanyagokból készített húslevest és másodikot.

kedd, június 5, 2018 - 12:09

Elkezdődött a készülődés, már szerelik a sátrakat a szabadság téren a Hagyományos- és helyi termékek pünkösdi kiállítására és vásárára. Minden hónapban Hargita Megye Tanácsának oszlopcsarnoka ad helyet a hagyományos és helyi termékek havi kiállításának és vásárának. Ebben a hónapban, a havi vásár és a pünkösdi vásár egy időben kerül megrendezésre, tehát: 2018.

kedd, június 5, 2018 - 12:03
, , ,

Elkezdődött Budapesten, a Millenárison a nagy népszerűségnek örvendő Székely fesztivál.

hétfő, június 4, 2018 - 16:43
, ,

Hargita Megye Fejlesztési Ügynökség figyelmet szeretne fordítani a precíziós gazdálkodás fokozott ismertetésére, éppen ezért 2018. június 4.-én, hétfőn, a „Venczel József” Szakközépiskola erdészeti technikus X. osztályának diákjai laborlátogatáson vettek részt a Hargita Megye Talajtani és Agrokémiai hivatalánál.

csütörtök, május 31, 2018 - 15:16
, , , , , , , , , , , ,

2018. május 30.-án, szerdán az ügynökség szervezésében három tematikus osztályfőnöki óralátogatásra került sor.

csütörtök, május 31, 2018 - 15:30

Tíz termelő, mintegy hetven termékre adta le igénylését a Székely termék márkanév minősítésre Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségéhez, melyek odaítéléséről május 30-án döntött az elbíráló bizottság.

A testület ez alkalommal Székely Csaba fafaragó és Székely Ágnes szobrászművész dísztárgyait, a Jammy kft. pálinkáit, a Radipcom kft. és Nagy Ernő húskészítményeit, az ELK FARM vadhúskészítményeit, Mezei Attila méhészeti termékeit, Koszta Ignácz szörpjeit és lekvárjait, valamint a Gyopár kft. két új társasjátékát találta alkalmasnak a Székely termék védjegy használatára.

kedd, május 8, 2018 - 15:47
, , , , , , ,

Az ifjúság évének fő célja, hogy felhívjuk a figyelmet a fiatalok elvándorlásának problémájára, hisz megengedhetetlen, hogy akár egy politikus is a homokba dugja a fejét a téma kapcsán. Nem elég munkahelyeket teremteni, hanem biztosítani kell minden feltételt a fiataloknak, hogy vállalkozásba kezdhessenek és ők maguk munkahelyet teremtsenek – nyitotta meg a az interaktív gazdasági fórumot Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

hétfő, május 7, 2018 - 09:56
, , , , , , ,

Közel húszezer látogató volt a 2018. május 4-6. között Csíkszeredában megrendezett Csíki Majálison. A szervezők az előző évektől eltérően nem egynapos, hanem háromnapos eseményre várták az érdeklődőket.

hétfő, április 23, 2018 - 13:58
, , , , ,

2018. április 21.-én, szombaton megrendezésre került a Helyi- és hagyományos termékek áprilisi kiállítása és vására.

szerda, április 18, 2018 - 10:28
, , , ,

Hargita Megye Tanácsa, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, Hargita Megyei Erdészeti Igazgatóság, Csíkszentsimoni „Fenyves” Közbirtokosság, Csíkszentsimoni erdészet és Csíkszentsimon Polgármesteri Hivatala közös szervezésében 2018. április 17.-én facsemete ültetésre került sor Csíkszentsimonban. Az egész napos eseményen három iskolából (Endes József Általános Iskola, Csíkszentsimon; Tívai Nagy Imre Szakközépsikola, Csíkszentmárton; Venczel József Szakközépiskola, Csíkszereda) érkező, több mint száz diák 3000-nél több lucfenyő csemetét ültetett el.

Oldalak