Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Sajtóközlemények

hétfő, július 13, 2020 - 15:06
, , , ,

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége és a Sólyom Major Sportklub közös szervezésében július 11-én zajlott Kissolymoson a Sólyom Cup I. díjugrató verseny, melyen 84 versenyző vett részt, ügyességi és díjugratás kategóriákban, összesen hét lovasklubot képviselve. A szervezők sikeres szabadtéri rendezvényt tudhatnak maguk mögött.

Fontosnak tartjuk a gyermekek szabadtéri lovas tevékenységeit, a verseny ugyanakkor nagy motivációt jelent a fiatalok számára, így a fejlődésük folyamatos, az eredmények pedig mérhetőek évről-évre.

Ezeknek a versenyeknek fontos szerepük van a fiatal lovasok fejlődésében, hiszen a hétvégi rendezvényen számos gyermeknek volt lehetősége kipróbálni ügyességét és felkészültségét egy versenyhelyzetben. Ez nagy mértékben hozzájárult a gyermekek fejlődéséhez, nem csak a díjugratásban, hanem minden téren.

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége továbbra is támogatni szeretné a hasonló rendezvények létrejöttét.

hétfő, július 13, 2020 - 14:58
, , ,

Harmadik alkalommal szerveztek nemzetközi lovasíjász versenyt Csíkszeredában, melyre Székelyföld több részéről, és Magyarországról is érkeztek versenyzők, többek között Molnár Dávid lovasíjász világbajnok is.

Örömmel vesszük tudomásul ennek a lovas tevékenységnek a fejlődését, melyhez Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége is hozzájárul.

Ezek a versenyek összefogást eredményeztek a Székelyföld-i lovasíjászok körében, hiszen a versenyen részt vettek Kovászna, és Maros megyei versenyzők is. A lovasíjszok egy nagy csapatként, nem egymás ellen, hanem egymás eredményeinek örülve, és saját magukért versenyeztek.
A szervezés feladata nem egyszerű ebben az időszakban, de sikeres, biztonságos verseny lezajlását eredményezte az eseményt megelőző munka, és az együttműködés.

kedd, május 5, 2020 - 16:33

A hegyvidéki termék (produs montana) minősítés egy európai szinten elismert minőségbiztosítási rendszer, amely igazolja, hogy a feldolgozott vagy feldolgozatlan élelmiszertermékek a hegyvidéki térségből származnak, illetve csakis minőségi alapanyagok felhasználásával készülnek.

A végjegy minőséghasználati jogáról a Hegyvidéki Területek Nemzeti Ügynöksége dönt.

kedd, április 7, 2020 - 09:48

Ebben a nehéz időszakban arra kell törekednünk, hogy a gazdák tudják értékesíteni termékeiket.
Manapság az emberek nagy része megértette, hogy otthon kell maradnia. Éppen ezért nekünk, gazdáknak és gazdaszervezeteknek alkalmazkodnunk kell a helyzethez. Ezt úgy tudjuk megtenni, hogy eljuttatjuk az embereknek az élelmet, friss termékeinket, amelyekből otthon főzhetnek családjuknak

 

(Székely Gazdaszervezetek Egyesülete)

kedd, március 3, 2020 - 16:01
, , , , , ,

A 43. Utazás kiállítás székelyföldi standjánál Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége képviselete várta az érdeklődőket. A 2020. február 27. – március 1. között a HUNGEXPO budapesti Vásárközpontban a látogatók nem csak turisztikai desztinációkat ismerhettek meg, hanem megkóstolhatták a kiállított Székely termékeket is. A látogatók sajtkülönlegességeket, kolbászokat, hagyományos módon előállított házikenyereket, lekvárokat kóstolhattak meg, valamint bővebb információkat szerezhettek a Székely termék égisze alatt tevékenykedő Hargita megyei termelők tevékenységeiről. Ügynökségünk nem csak a hagyományos módon megszervezett havi vásárok szervezése által igyekszik támogatni a megyében tevékenykedő termelők tevékenységeit, hanem a külföldi népszerűsítési lehetőségeket is megragadva kívánjuk promoválni, és megismertetni az adalékanyagoktól mentes, hagyományos élelmiszereket. Egyénenként kell felismerni az egészséges táplálkozás fontosságát és tudatos fogyasztóvá válnunk!

Örömmel mondhatjuk el, hogy beérni látszik a 11 éves munka gyümölcse, hisz a Székely termékek iránt egyre nő az érdeklődés, ezáltal ez a védjegy Székelyföld egyik fő vonzerejét jelenti!

péntek, február 21, 2020 - 12:18
,

Ma, 2020. február 21-én lehetőség volt több Hargita megyei oktatási intézmény igazgatójának, szakembereinek megismerni a magyarországi Nemzeti Szakoktatási és Felnőttképzési Intézmény bemutatójában a „Szakmák éjszakája” eseményt. A „Szakmák éjszakája” tevékenység célja a szakoktatás megkedveltetése a fiatalokkal, illetve lehetőségét biztosít, hogy ennek keretében kipróbálhassák szakmai ismeretüket.

péntek, február 21, 2020 - 12:35
,

Elköteleződésre van szükség a román minisztérium részéről – hangzott el a Csíkszeredában megszervezett Európai Nagyragadozó Platform regionális műhelymegbeszélés végszavaként november 19-én.

péntek, február 21, 2020 - 09:18
, , , , , , ,

Csíkszeredában, 2020. február 20-án, Hargita Megye Tanácsának épületében került sor az „Itthon is van jövő! Start up Nation és támogatási formák”-at ismertető fórumra.

A rendezvény moderátora Cilip Árpád, Hargita Megye Fejelsztési Ügynöksége vezetője volt, aki miután köszöntötte a szép számban összegyűlteket, ismertette röviden az ügynökség tevékenységi körét és a fórum célját. Bár a fiatalok külföldre való vándorlása továbbra is egy divathullám, egyre többen vannak akik az ott szerzett tudást itthon szeretnék kamatoztatni. A fejlesztési ügynökség a fiatalok támogatása érdekében olyan feladatokat is ellát mint a pályázatírásban való tanácsadás, de már segítettünk üzleti terv írásában is. A vezető felhívta a jelenlévők figyelmét a hargitahazavar.ro online állásközvetítő oldalra, kiemelte az oldal nyujtotta információs háttér által eddig 44 fiatal talált állást.

kedd, február 18, 2020 - 15:12
, ,

2020. február 12-én, szerdán Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében a csíkszeredai „Venczel József” Szakközépiskolában tanuló laboráns szakos diákok részvételével került sor az óralátogatására.

Király Szabolcs, az ügynökség munkatára prezentációjában olyan vállalkozókat mutatott be, akik szülőföldjükön sikeresen tevékenykednek. Felhívta a diákok figyelmét: fontos egy szakképesítés megszerzése, így a munkaerőpiacon való elhelyezkedéskor sem lesz gond, hisz mindig-mindenhol értékelik és megfizetik a szaktudást.

A következő óralátogatásra február 24-én fog sor kerülni. Helyszín: „Székely Károly” Szakközépiskola, Csíkszereda. 

 

kedd, február 18, 2020 - 13:56
, , ,

Hargita Megyei Fejlesztési Ügynöksége 2020. február 15-én, szombaton 8 és 14 óra között szervezte meg a Hagyományos és helyi termékek februári kiállítását és vásárát Csíkszeredában, a megyeháza oszlopterénél. A kiállított termékek között sajtkülönlegességek, péktermékek, hentesáruk, lekvárok és szörpök bő kínálatából válogathattak a résztvevők.

A hagyományos termékekből szervezett kiállítás és vásár szervezésére legközelebb március 21-én kerül sor.

Oldalak