Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Ünnepélyes szabadidősarok-átadó a Joannes Kájoni Szakközépiskolában

A Johannes Kájoni Szakközépiskola egy, az intézményben kialakított szabadidősarok ötletével fordult Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége felé, amely főként intézményünknek az iskolával megvalósított közös eseményeik, tevékenységeik lebonyolításánál kiválóan hasznosítható. Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének számos olyan programja van, amely közvetlen módon kapcsolódik a Joannes Kájoni Szakközépiskola tevékenységéhez, ilyen például a Hargita Hazavár program, Karrieriroda, szakoktatás népszerűsítése és más olyan tevékenységek, amelyek által a ma iskolapadokban ülő fiatalokat rendszeresen próbáljuk bevonni, pályaorientációra ösztönözni.

Ezen projekt megkoronázása képpen, 2023. március 17-én Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége rendhagyó osztályfőnöki óralátogatást szervezett a Joannes Kájoni Szakközépiskolában, amelynek keretében sor került az intézményben szabadidő sarok eszközeinek ünnepélyes átadására is.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke méltatta a szabadidősarok kialakításának fontosságát, mivel ez egy olyan helyszín a diákok számára, amely kellemes környezetet biztosít tanulásra, fejlődésre.

Cilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének igazgatója köszöntötte a fiatalokat, ugyanakkor bíztatta a fiatalokat saját álmaik, céljaik megvalósítására, ahogyan a szabadidősarok példája is igazolja.

Sükösd Annamária, a Joannes Kájoni Szakközépiskola igazgatónője köszönetét fejezte Hargita Megye Tanácsának és Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének a folyamatos együttműködést az iskolával, ugyanakkor a szabadidősarok megvalósítását.

Kovács Márton, XII. osztályos diák, a szabadidősarok megálmodója elmesélte az ötlet megszületésének történetét és megköszönte az intézményeknek ötletének kivitelezését.

Az ünnepélyen résztvevő jó példák, Bene Zsófia, a TulipArt Design SRL. és Portéka kézműves bolt tulajdonosa, ugyanakkor Tímár Kinga, a Panaudit könyvelő cég munkatársa bemutatták életpályájukat, elért eredményeiket, ugyanakkor jó tanácsokkal látták el a fiatalokat életútjuk tekintetében.

Albert Emőke, Hargita Megye Tanácsának munkatársa bemutatta a fiataloknak a DiscoverEU projektet, amely az Erasmus+ program részeként ingyenes utazási lehetőséget kínál a fiataloknak. Az Európai Unió kezdeményezésének célja, hogy 33 ország meglátogatására alkalmas vonatjegyekkel ösztönözzön a kontinens felfedezésére és a különböző kultúrák megismerésére.

Köszönetünket szeretnénk kifejezni mindenkinek, aki hozzájárult a szabadidősarok kialakításához, ugyanakkor előadóinknak, vendégeinknek, tanároknak és diákoknak az ünnepélyen való részvételt!