Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Online befektető kalauz

Az Online befektető kalauz nevű program egyik fő célja egy olyan információforrás kidolgozása, amely tartalmazza Hargita megye általános leírását több szempontból megközelítve. Ilyen szempontok pl. a megye aktuális gazdasági helyzete, a helyi közigazgatási egységek tulajdonában lévő befektetési lehetőségek, iparágak, turizmus, humán erőforrás, közigazgatás, stb. A befektető kalauz olyan információkat tartalmaz majd, amelyek hasznosak lehetnek egy potenciális befektetők számára, illetve amelyek a megye erősségeinek bemutatásával növelik a vonzerejét pl. a turisták szemében. A program keretében zajlik a www.investinhargita.ro weboldal működtetése és aktualizálása a fent leírt tartalmakkal. Az összegyűjtött anyagok nyomtatott formában is elkészülnek, hogy a különböző belföldi és külföldi, testvérmegyei eseményeken, vásárokon, kiállításokon, konferenciákon, fórumokon szét lehessen osztani azokat, ezzel is népszerűsítve a megyét és az itt található lehetőségeket.

Program felelos: 

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége és Hargita Megye Tanácsának elemző csoportja felmérést készített a külföldi munkavállalók körében. A felmérésben közel 650 válaszadó vett részt. Ebből 480 válaszadó Hargita megyei származású. A kiértékelés során azon külföldön dolgozók válaszai kerültek feldolgozásra, akik Hargita megyét jelölték meg származási megyének.

 

magyar

Hargita megyei befektetési lehetőségeket népszerűsíti Hargita Megye Tanácsa és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége a müncheni Expo Real nemzetközi Ingatlan- és Beruházási Szakvásáron október 7–9. között. Európa egyik legnagyobb szakmai vására a legjobb feltételeket kínálja a hatékony kapcsolatépítésre.

Image: 
Date of event: 
szerda, október 9, 2019 - 10:58
Address: 
München

Hargita Megye Tanácsának, valamint Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének küldöttsége Hargita megyei befektetési lehetőségek népszerűsítése céljából fog részt venni október 7–9. között az Expo Real-on.

Hargita Megye Tanácsa és alintézménye Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége közösen 2019. január 30.-án “Polgármester találkozót” szervezett. Az esemény elsődleges célja az volt, hogy a helyi önkormányzatok polgármestereivel, illetve a megye elöljáróval közösen átbeszélésre kerüljenek az elmúlt évek tevékenységei, sikerei, és a 2019 év tervei.

Image: 

Nyolcvanöt százalékos a kihasználtsága egy hónapos működése óta a #székelyudvarhelyi #Harghita #Business #Center-nek. Szakács Paál István ügyvezető igazgató számolt be szerdán, augusztus 23-án a központ eddigi működéséről a csíkszeredai megyeházán, ahol hasonló csíkszeredai központ létrehozásának lehetőségeit is megvitatták.

Image: