Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Helyi, hagyományos és székely termékek népszerűsítése

A program célja a megye különböző térségeire jellemző hagyományos értékek, a helyi és hagyományos termékek, illetve szolgáltatások megismertetése és népszerűsítése a lakosság körében, a kulturális, gasztronómiai és kézműves hagyományok védelme és átörökítése.

Idén immár huszonötödik alkalommal szervezték meg Székelyudvarhelyen az Őszi Vásár rendezvénysorozatot, melynek keretében gazdasági konferenciát és szakmai kerekasztalt is tartottak. 2017. szeptember 28-án a polgármesteri hivatal Szent István termében, telt ház előtt tartott megnyitó beszédek után számos szakmai elöljáró, valamint fiatal vállalkozó tartotta meg előadását a gazdasági konferencián.

Image: 

Hagyományos és helyi termékeket tekinthettek meg és kóstolhattak szerdán, július 19-én a tusványosi fesztiválozók. Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében több termelő is bemutatta és ínycsiklandó falatokat kínált a résztvevőknek a Kríza János sátorban.

Image: 

Hargita Megye Tanácsának alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, Csíkszereda Önkormányzatával a járványügyi előírásokat figyelembe véve, közösen szervezte meg 2021 május 20-21-én a Hagyományos és helyi termékek Pünkösdi kiállítását és vásárát. A két napos vásáron sok látogató és vásárló volt. Az érdeklődők a hagyományokhoz híven Csíkszeredában, a Szabadság téren és a Promenádon szerezhettèk be az asztalra a finomságokat. A termelők által kiállított termékek között szép számban volt élelmiszer (házi kenyerek,hús és sajtkészítmények, péksütemények, lekvárok és szörpök, méz féleségek, zöldségek, mézeskalács, kürtöskalács továbbá kézműves tárgyak)

Továbbiakban is azon dolgozunk, hogy a vásárokat rendszeresen megtudjuk szervezni,amelyre mindenkit továbbra is szeretettel várunk!

Image: 

Hargita Megye Tanácsának alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, Csíkszereda Önkormányzata közreműködésével ebben a hónapban is megszervezi a Helyi és Hagyományos termékek havi vásárát, amely 2021 június 19-én, szombaton lesz megtartva 8 és 14 óra között.

Hargita Megye Tanácsa oszlopcsarnokánál több mint 50 élelmiszer termelő, valamint a Promenádon több mint 20 kézműves termelő várja a kedves vásárlókat.

Image: 
Date of event: 
szombat, június 19, 2021 - 08:00
Address: 
HMT, oszlopcsarnok

Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, Csíkszereda Önkormányzata közreműködésével szervezi meg 2021. június 19-én a Hagyományos és helyi termékek júniusi kiállítását és vásárát Csíkszeredában, Hargita Megye Tanácsának oszlopcsarnokában.

Date of event: 
csütörtök, május 20, 2021 - 08:00
Address: 
Szabadság tér, 5 sz.

Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, Csíkszereda Önkormányzata közreműködésével szervezi meg 2021. május 20-21. között a Hagyományos és helyi termékek Pünkösdi kiállítását és vásárát Csíkszeredában a Szabadság téren. Az érdeklődők válogathatnak az élelmiszertermékek bő kínálatából, valamint a Promenádon a kézműves termékekből egyaránt. Mindenkit szeretettel várunk!

Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, Csíkszereda Önkormányzata közremükődésével május hónapban is megszervezte a helyi és hagyományos termékek kiállítását és havi vásárát.

2021 május 15-én szombaton, a járványügyi előírásokat figyelembe véve, a megyei tanács oszlopcsarnokánál több mint 50 élelmiszer termelő , valamint a Promenádon több mint 20 kézműves termelő várta a kedves vásárlókat.

Továbbiakban is azon dolgozunk, hogy a havi vásárokat rendszeresen megtudjuk szervezni, amelyre mindenkit továbbra is szeretettel várunk!

Image: 

Oldalak