Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Helyi, hagyományos és székely termékek népszerűsítése

A program célja a megye különböző térségeire jellemző hagyományos értékek, a helyi és hagyományos termékek, illetve szolgáltatások megismertetése és népszerűsítése a lakosság körében, a kulturális, gasztronómiai és kézműves hagyományok védelme és átörökítése.

Idén immár huszonötödik alkalommal szervezték meg Székelyudvarhelyen az Őszi Vásár rendezvénysorozatot, melynek keretében gazdasági konferenciát és szakmai kerekasztalt is tartottak. 2017. szeptember 28-án a polgármesteri hivatal Szent István termében, telt ház előtt tartott megnyitó beszédek után számos szakmai elöljáró, valamint fiatal vállalkozó tartotta meg előadását a gazdasági konferencián.

Image: 

Hagyományos és helyi termékeket tekinthettek meg és kóstolhattak szerdán, július 19-én a tusványosi fesztiválozók. Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében több termelő is bemutatta és ínycsiklandó falatokat kínált a résztvevőknek a Kríza János sátorban.

Image: 

A Csicser Lovarda és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében került megrendezésre a Csicser Farmon 2023. július 15-én a VIII. Székelyföldi Regionális Díjugrató Bajnokság székelyudvarhelyi fordulója. 
A színvonalas eseményen közel 140 versenyző állt rajtvonalhoz az ügyességi versenyen 10 év alatti és 10 év feletti versenyszámokban, ugyanakkor díjugratásban és a stafétaversenyen is megmérettették magukat. A díjugratás három fordulóban zajlott: 70-80 cm., 90-100 cm., 100-110 cm. közötti kategóriákban.

Image: 

A hétvégén véget ért Csíkszeredában a Helyi és hagyományos termékek tavaszi kiállítása és vására.

Termelőink nevében is köszönjük Önöknek, hogy a rossz idő ellenére is ilyen szép számban kilátogattak és ezen alkalommal is őket támogatták!

Köszönjük Csíkszereda Önkormányzatának és a Hargita Megyei Kulturális Központnak a szervezésben való részvételt.

Image: 

A CAPactivities- információs intézkedések a KAP népszerűbbé és közérthetőbbé tétele érdekében nevet viselő Európai Unió által finanszírozott projekt, amelynek koordinátora Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége partnerségben Hargita Megye Tanácsával, egyik fő célkitűzése a fenntartható mezőgazdaságra történő átállás biztosítása. Ezzel egyidőben a helyi kistermelők piacra jutásának elősegítése is prioritást élvez.

Image: 

Oldalak