Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Helyi, hagyományos és székely termékek népszerűsítése

A program célja a megye különböző térségeire jellemző hagyományos értékek, a helyi és hagyományos termékek, illetve szolgáltatások megismertetése és népszerűsítése a lakosság körében, a kulturális, gasztronómiai és kézműves hagyományok védelme és átörökítése.

Idén immár huszonötödik alkalommal szervezték meg Székelyudvarhelyen az Őszi Vásár rendezvénysorozatot, melynek keretében gazdasági konferenciát és szakmai kerekasztalt is tartottak. 2017. szeptember 28-án a polgármesteri hivatal Szent István termében, telt ház előtt tartott megnyitó beszédek után számos szakmai elöljáró, valamint fiatal vállalkozó tartotta meg előadását a gazdasági konferencián.

Image: 

Hagyományos és helyi termékeket tekinthettek meg és kóstolhattak szerdán, július 19-én a tusványosi fesztiválozók. Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében több termelő is bemutatta és ínycsiklandó falatokat kínált a résztvevőknek a Kríza János sátorban.

Image: 

Szombaton, 2020. november 21-én, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében ismét sor került a havi vásár megrendezésére. Az érdeklődők nagy örömére, bő kínálattal érkeztek a termelők Csíkszereda főterére. A mézek, hentesáruk, péktermékek, zöldségfélék mellett, a Promenádon kézműves termékek is megvásárolhatóak voltak.

Image: 
Date of event: 
szombat, november 21, 2020 - 08:00
Address: 
Szabadság tér, 5 sz.

Szombaton, 2020. november 21-én, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében ismét sor kerül a havi vásár megrendezésére. Az érdeklődők nagy örömére az élelmiszerek és az kézműves termékek bő kínálata lesz  megvásárolható.

A méhészetre úgy gondolok, mint a megye értékforrására. Olyanra, amit pártolni kell a helyi termelők, a székely termék és a közegészség szempontjából is – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a szeptember 10-én, a csíkmadarasi Malom fogadóba megrendezett eseményen ahol a Székelyföldi méhész egyesületek tagjaival beszélgettek.

A megbeszélésen az egyesület képviselői személyesen mondták el problémáikat. Ugyanakkor javaslatokat is hoztak a nehézségeik megoldására. Pontosan így gondolok arra, amit partnerségnek nevezek!

Hargita Megye Tanácsával együtt teljesíteni szeretnénk kéréseiket azért, hogy:

- megvédjük a méheket és a méz minőségét,

- jövedelmező piacot tudjunk biztosítani,

- a kistermelők is érvényesülni tudjanak,

- legyenek pályázati lehetőségek,

- legyenek legelőink, legyenek gyógynövények,

- szorítsuk vissza az egészségtelen vegyszerezést, nemcsak a méhészet, de az egész élelmiszeripari ágazat javára.

Image: 
Date of event: 
csütörtök, szeptember 10, 2020 - 10:00
Address: 
Csíkmadaras, Malom fogadó

Hargita Megye Tanácsa és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében méhésztalálkozóra kerül sor Csíkmadarason a Malom fogadóban 2020. szeptember 10-én.

Székelyföld, ezen belül Hargita megye olyan értékekkel, olyan helyi termelőkkel és olyan tájakkal rendelkezik, amely egyedivé teszik a térséget az egész világon.

Ezért Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Közösségi Fejlesztési Társulása indította el a „Family Friendly” projektet, amivel segíteni szeretnék azokat a turisztikai vállalkozóknak, vendéglátósoknak, akiknek az elmúlt fél évben vagy teljesen be kellett szüntetniük a működésüket, vagy pedig részlegesen tudtak működni, továbbá Székelyföld turisztikai kínálatának bővítése és idegenforgalmi vonzerejének növelése.

Image: 

Oldalak