Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Helyi, hagyományos és székely termékek népszerűsítése

A program célja a megye különböző térségeire jellemző hagyományos értékek, a helyi és hagyományos termékek, illetve szolgáltatások megismertetése és népszerűsítése a lakosság körében, a kulturális, gasztronómiai és kézműves hagyományok védelme és átörökítése.

Idén immár huszonötödik alkalommal szervezték meg Székelyudvarhelyen az Őszi Vásár rendezvénysorozatot, melynek keretében gazdasági konferenciát és szakmai kerekasztalt is tartottak. 2017. szeptember 28-án a polgármesteri hivatal Szent István termében, telt ház előtt tartott megnyitó beszédek után számos szakmai elöljáró, valamint fiatal vállalkozó tartotta meg előadását a gazdasági konferencián.

Kép: 

Hagyományos és helyi termékeket tekinthettek meg és kóstolhattak szerdán, július 19-én a tusványosi fesztiválozók. Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében több termelő is bemutatta és ínycsiklandó falatokat kínált a résztvevőknek a Kríza János sátorban.

Kép: 

A hét végén, pénteken és szombaton Csíkszeredában, a Szabadság téren tartották az Őszi Vásárt és Csíkszéki Mézfesztivált. A hagyományos termékeket és mézkészítményeket kínáló rendezvény szervezői Hargita Megye Tanácsa és az alárendeltségébe tartozó Hargita Megye Fejlesztési Ügynökség voltak. A rendezvény megnyitóján elhangzott: immár 122 termelő több mint ezer termékre kapta meg a Székely termék védjegyet.

Kép: 
Az esemény dátuma : 
péntek, október 11, 2019 - 09:00
Cím: 
Szabadság tér

A Romániai Méhész Egyesület Hargita megyei Kirendeltsége és a Csíkszéki Mézlovagrend főszervezésében 2019. október 11-12., naponta 9-18 óra között kerül megrendezésre a Csíkszéki Mézfesztivál, valamint Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében a Hagyományos, helyi és Székely termékek kiállítása és vására.

A székelyudvarhelyi őszi vásár keretében, 2019. október 3-6. között Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében összesen huszonöt termelő állította ki Székely termék védjegyes termékeit. A vásárlók sajtkülönlegességek, zöldségfélék, lekvárok és szörpök, péktermékek, és kézműves termékek bő kínálatából válogathattak.

Kép: 
Az esemény dátuma : 
csütörtök, október 3, 2019 - 10:08
Cím: 
Városi Sportcsarnok

2019. október 3-6. között, Székelyudvarhelyen kerül megrendezésre az Őszi Vásár. Látogasson el Ön is az őszi vásárra és válogasson a hagyományos- és helyi termékekből.

Magyarország Agrárminisztériuma által 79. alkalommal kerül megrendezésre a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban, 2019. szeptember 26-29. között az OMÉK 2019 – Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár. 15 Székely termék védjeggyel rendelkező, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökség hatáskörébe tartozó, termelő képviseli Hargita megyét a vásáron.

Kép: 
Az esemény dátuma : 
péntek, szeptember 27, 2019 - 09:48
Cím: 
Budapest

2019. szeptember 26-29. között, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében 15 Székely terméket előállító termelő fog részt venni az OMÉK-on.

Az esemény dátuma : 
szombat, szeptember 21, 2019 - 09:00
Cím: 
Kászonaltíz

Kászon Egyesület és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége társszervezésében, szeptember 21-én Kászonaltízen kerül megrendezésre a II. Kászoni fogathajtó nap.

Oldalak