Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Helyi, hagyományos és székely termékek népszerűsítése

A program célja a megye különböző térségeire jellemző hagyományos értékek, a helyi és hagyományos termékek, illetve szolgáltatások megismertetése és népszerűsítése a lakosság körében, a kulturális, gasztronómiai és kézműves hagyományok védelme és átörökítése.

Idén immár huszonötödik alkalommal szervezték meg Székelyudvarhelyen az Őszi Vásár rendezvénysorozatot, melynek keretében gazdasági konferenciát és szakmai kerekasztalt is tartottak. 2017. szeptember 28-án a polgármesteri hivatal Szent István termében, telt ház előtt tartott megnyitó beszédek után számos szakmai elöljáró, valamint fiatal vállalkozó tartotta meg előadását a gazdasági konferencián.

Kép: 

Hagyományos és helyi termékeket tekinthettek meg és kóstolhattak szerdán, július 19-én a tusványosi fesztiválozók. Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében több termelő is bemutatta és ínycsiklandó falatokat kínált a résztvevőknek a Kríza János sátorban.

Kép: 

Hargita Megyei Fejlesztési Ügynöksége 2020. január 18-án, szombaton 8 és 14 óra között szervezte meg az idei első Hagyományos és helyi termékek havi kiállítását és vásárát Csíkszeredában, a megyeháza oszlopterénél. A kiállított termékek között sajtkülönlegességek, péktermékek, hentesáruk, lekvárok és szörpök bő kínálatából válogathattak a résztvevők.

 

A megszokott módon, a következő vásár február harmadik hétvégéjén kerül megrendezésre.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Kép: 
Az esemény dátuma : 
szombat, január 18, 2020 - 08:00
Cím: 
Szabadság tér, 5 szám

Hargita Megyei Fejlesztési Ügynöksége 2020. január 18-án, szombaton 8 és 14 óra között szervezi meg a hagyományos és helyi termékek kiállítását és vásárát a csíkszeredai megyeháza oszlopterénél. Mindenkit szeretettel várunk!

Hargita Megye Tanácsa és az alintézményeként működő Hargita Megyei Fejlesztési Ügynöksége hagyományos és helyi termékekből rendeznek karácsonyi kiállítást és vásárt a csíkszeredai Szabadság téren december 20–21-én, pénteken és szombaton.

Az érdeklődők, a hagyományokhoz híven Csíkszeredában, a Szabadság téren szerezhetik be az ünnepi asztalra a finomságokat, így a közel száz termelő által kiállított termékek közül válogathatnak. A kézműves tárgyak mellett (fából készült ékszerek, fajátékok, fonott kosarak és bőrdíszművek), a vásáron megtalálhatóak a zöldségfélék, lekvárok, szörpök, hentesáruk és péksütemények bő választéka is.

Kép: 

A román fővárosban került megszervezésére a hétvégén a decemberi Ozosep, így 2019. december 13-15. között az érdeklődők válogathattak a bukaresti Verona kertben kiállított kézműves termékek közül. A bőséges kínálatban megtalálhatóak voltak a mézek, sajtok, sütemények, lekvárok, szörpök, karácsonyi dekorációk és ékszerek is. Egyre több embernek fontos a tudatos táplálkozás, így sokan ellátogattak a Verona kertbe, hogy az ünnepekre bevásároljanak. Az egyre bővülő kereslet következtében, jövőre a szervezők új helyszínben gondolkodnak.

Kép: 
Az esemény dátuma : 
péntek, december 13, 2019 - 09:00
Cím: 
Verona kert

2019. december 13-15. között kerül megrendezésre a fővárosi Verona kertben a decemberi Ozosep kiállítás és vásár. Az eseményen Hargita megyei termelők fogják kiállítani a legjobb és legszebb termékeiket. Mindenkit szeretettel várunk!

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében vettek részt Székely termék védjegyes termelők a Budapest egyik legszebb rendezvényén, a Székely nagyvásáron. A Bálna épületében 2019. november 24-én megvásárolhatóak voltak a hagyományos úton előállított lekvárok és szörpök, hentesáruk, sajtkülönlegességek mellett a mézféleségek, valamint a népies jellegű ruhák is.

Kép: 

Oldalak