Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Helyi, hagyományos és székely termékek népszerűsítése

A program célja a megye különböző térségeire jellemző hagyományos értékek, a helyi és hagyományos termékek, illetve szolgáltatások megismertetése és népszerűsítése a lakosság körében, a kulturális, gasztronómiai és kézműves hagyományok védelme és átörökítése.

Idén immár huszonötödik alkalommal szervezték meg Székelyudvarhelyen az Őszi Vásár rendezvénysorozatot, melynek keretében gazdasági konferenciát és szakmai kerekasztalt is tartottak. 2017. szeptember 28-án a polgármesteri hivatal Szent István termében, telt ház előtt tartott megnyitó beszédek után számos szakmai elöljáró, valamint fiatal vállalkozó tartotta meg előadását a gazdasági konferencián.

Image: 

Hagyományos és helyi termékeket tekinthettek meg és kóstolhattak szerdán, július 19-én a tusványosi fesztiválozók. Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében több termelő is bemutatta és ínycsiklandó falatokat kínált a résztvevőknek a Kríza János sátorban.

Image: 
Date of event: 
szombat, február 20, 2021 - 08:00
Address: 
Szabadságtér 5. szám, Csíkszereda
Az idei évben immáron második alkalommal szervezzük meg a helyi és hagyományos termékek havi vásárát, amelyen közel 60 élelmiszer termelő vesz részt.
Mindenkit szeretettel várunk!
 

2020 december 18-19 között, Hargita Megye Fejlesztési Ügynüksége szervezésében került megszervezésre a Hagyományos és helyi termékek kiállítása és vására. Az érdeklődők a termékek bő kínálatából válogathattak Csíkszereda Főterén: mézek, hentesáruk, péktermékek, zöldségfélék stb., valamint a Promenádon a kézműves termékek közül.

Image: 
Date of event: 
péntek, december 18, 2020 - 08:00
Address: 
Piața Libertății nr. 5

Hargita megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében, december 18-19 között megszervezésre kerül a Hagyományos és helyi termékek kiállítása és vására, ahol 110 termelő termékei vásárolhatóak majd meg.

Szombaton, 2020. november 21-én, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében ismét sor került a havi vásár megrendezésére. Az érdeklődők nagy örömére, bő kínálattal érkeztek a termelők Csíkszereda főterére. A mézek, hentesáruk, péktermékek, zöldségfélék mellett, a Promenádon kézműves termékek is megvásárolhatóak voltak.

Image: 
Date of event: 
szombat, november 21, 2020 - 08:00
Address: 
Szabadság tér, 5 sz.

Szombaton, 2020. november 21-én, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében ismét sor kerül a havi vásár megrendezésére. Az érdeklődők nagy örömére az élelmiszerek és az kézműves termékek bő kínálata lesz  megvásárolható.

Oldalak