Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

2017. november 20.-án Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége három gazdasági témakörben szervezett kötetlen kerekasztal-beszélgetést a csíkszeredai "Tanulj mások hibáiból" fórum keretében. Nagy érdeklődés övezte a pályázati kerekasztalt, melyen Lőrinczi Margit, a Központi Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség Hargita Megyei Irodájának vezetője és Csák László pályázati szakértő válaszoltak az érdeklődők kérdéseire. Fontosnak vélik, hogy a pályázó tudja mit akar megvalósítani és amit szeretne fenntartható is legyen; tehát ha a pályázatban követelményként szerepel legfeljebb 5 munkahely létrehozása, bár ez plusz pontszámot eredményez a pályázat elbírálásakor, a pályázónak tudnia kell, hogy megbírja-e a cége, ki tudja-e termelni a bérekre a pénzt.

A TVA split, személyi jövedelemadó 2018-ban várható változásokról és egyéb pénzügyi újdonságokról érdeklődhettek a résztvevők Dimén Hunor pénzügyigazgató és László Botond pénzügyi szakértőtől.

Munkaügyi témakörben Fekete Árpád szakértő válaszolt a kérdésekre. Meghívott szakértőnk felhívta a figyelmet arra, hogy fiataljaink sajnos nem eléggé tájékozottak az iskola elvégzése utáni munkalehetőségekről és úgy a munkavállalót mint a munkaadót érintő, munkaszerződésekbe foglalt vállalásokról és kötelezettségekről.

 

Csíkszereda, 2017. november 20.