Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Date of event: 
kedd, június 6, 2023 - 10:00
Place of event: 
Csíkszereda
Address: 
Szabadság tér 5 szám

Folytatjuk Hargita megyei lovasélet fellendítése érdekében elkezdett munkánkat!
 Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége és a Hargita megyei lovas munkacsoport hatásköre és egyik fő közös célkitűzése a fiatalok és környezet, testmozgás kapcsolatának megerősítésére irányul. Emellett prioritásaink mentén fontosnak tartjuk a megyében tevékenykedő lovas egyesületek előrehaladásának támogatását, fejlődését, legyen szó akár fogathajtásról, díjugratásról, lovasíjászatról, lovasterápiáról vagy hagyományőrzésről. A megyében létező, megvalósított lovas programok hozzájárulnak az egészséges életmód, környezettudatosság megőrzéséhez, ugyanakkor kulturális- hagyományőrző jellegük által identitásnevelő hatásuk is van. Ezáltal mondhatjuk, hogy a lovas tevékenységeket Hargita Megye 2030- 13 prioritása mentén több kategória közé sorolódhat be.  ilyen például a 3. Egészséges megyét: kórházaink fejlesztése és aktív életmód, 4. Zöld megye és környezettudatosság, 6. Turistákat vonzó Székelyföldet, 7. Családbarát megyét, 8. Fiataloké a jövő, és a jelen is az övék kell legyen, 11. Közösségépítés, kultúránk, egyházaink támogatása.
Ezen célkitűzések mentén 2023-as évben Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége megújult erővel folytatja a lovas értékek megőrzésének előmozdítását, aktualizált lovas munkacsoport tagok közreműködésével a Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége vezetőtanácsa által jóváhagyott feltételek mellett.
A pünkösdi lovas zarándoklattal kezdetét vette a 2023-as Hargita megyei lovas idény, és az előző évekhez hasonlóan igyekszünk az Önök, lovas egyesület vezetők partnerei lenni a különböző események szervezésében. Ennek érdekében az idei évben is lehetőség nyílik a közös eseményszervezésre Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségével az öt szakág bármelyikében.
Várjuk minden olyan lovas egyesület jelentkezését, aki a 2023-as idény során társszervezői minőségben fordul Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége felé.
Együttműködési szándékukat kérem jelezzék az office@adehar.ro címre, a csatolt társszervezői kérelem visszaküldésével 2023. június 13., déli 12 óráig.
Szíves együttműködésükre számítunk!