Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Az átláthatóságot biztosítja a Hargita megyei közbeszerzések új platformja

A bürokrácia csökkentése, az átláthatóság, a közbeszerzéseken részt vevők segítése a célja a http://kozbeszerzesek.hargitamegye.rohonlapnak, amelyet a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége Barabás Csaba kabinetigazgatóval közösen dolgozott ki. Az új ingyenes fejlesztés és keretrendszer bárki számára hozzáférhető, a honlapon további új szolgáltatások lesznek idén, mutatta be a május 15-i sajtótájékoztatón Lukács Zoltán Levente, a fejlesztési ügynökség igazgatója és Barabás Csaba, az elnöki kabinet vezetője.

A honlap egy korábbi, szintén az ügynökség által fejlesztett cumpararidirecte.investinharghita.ro honlap továbbfejlesztése, amely 2016 őszén a legjobb gyakorlatnak minősült „A modern technológia alkalmazhatósága a közigazgatásban” kategóriában az administratie.ro portál által szervezett Díjazottak gáláján Brassóban, számolt be Lukács Zoltán Levente. Eddig 72 ezer hírlevelet küldtek ki, a korábbi oldalt 27 ezren látogatták meg, legtöbben Csíkszeredából (34%).

Több új szolgáltatása is lesz a platformnak idén, jelenleg tesztelik a telefonos alkalmazást, amely a napokban elérhetővé válik. Ez a felület összesíti a Hargita megyei közbeszerzéseket, szintén újdonság, hogy ezután rajta lesz a 30 ezer euró fölötti szolgáltatások és a100 ezer euró fölötti beruházások közbeszerzése is, illetve közzéteszik a kényszervégrehajtásokat. Technikai segítséget is nyújtanak a felhasználóknak, bárki felteheti kérdéseit a honlapon feltüntetett elérhetőségek bármelyikén, ismertette a fejlesztési ügynökség igazgatója.

Lukács Zoltán Levente hozzátette: reméli, a megyei tanács alintézményein kívül a helyi önkormányzatok is csatlakoznak a platform használatához.

A honlap fejlesztői igyekeznek a felhasználók igényeire válaszolni, ezért újabb fejlesztést eszközöltek, és a hírlevelek 16 különböző kategóriáját juttatják el az érdeklődőknek, ismertette Barabás Csaba. A kabinetvezető hangsúlyozta: az internetes felület kidolgozásának célja a bürokrácia csökkentése, az átláthatóság biztosítása és a közbeszerzéseken részt vevők segítése.

 

Csíkszereda, 2017. május 15.