Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Egy jó szakma biztos megélhetést jelent, hisz a jó szakemberre itthon is szükség van. A gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Szakközépiskolában faipari mérnököktől, jó szakemberektől nyílik lehetőség az ács mesterség elsajátítására. Itthon is van út és lehetőség! Az ács szakmát bemutató kisfilm letölthető a következő linkre kattintva: ács.

 

Az állattokkal foglalkozni, gazdálkodni, őseink munkáját továbbvinni kihívás, de jó megélhetés a családok számára is. A csíkdánfalvi Petőfi Sándor Iskolaközpontban elsajátíthatóak a mezőgazdasági gépek használata és az állattenyésztéssel kapcsolatos tudnivalók. A mezőgazdasági/agrár szakmát bemutató kisfilm letölthető a következő linkre kattintva: mezőgazdaság.

 

Villanyszerelőkre és jó szakemberekre mindig szükség lesz, hiszen minden háztartásban akadnak olyan problémák, amelyeket szaktudás nélkül nem lehetne megoldani. A gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Szakközépiskolában lehetőség van ennek elsajátítására. Napjainkban egyre több olyan eszköz vesz körül minket, amely bizonyosságot ad, hogy a jövőben is lesz kereslet erre a szakmára. A villanyszerelő szakmát bemutató kisfilm letölthető a következő linkre kattintva: villanyszerelés.

 

Térségünk fejlődésében kulcsfontosságú szerepet játszik a vendéglátóipar minőségi, professzionális szintre való emelése, hiszen enélkül nem működhet a turizmus sem. A Joannes Kájoni Szakközépiskolában a felszolgálás és a szakács szakma minden csínját-bínját elsajátíthatják a diákok és az itt megszerzett tudással nem csak sikeres karriert építhetnek, hanem a megye fejlődéséhez is aktívan hozzájárulhatnak. Jó szakemberekre itthon is szükség van! A vendéglátás szakmát bemutató kisfilm letölthető a következő linkre kattintva: vendéglátás.

 

A szakma iránti elhivatottság nagyon fontos. Víz-gáz szerelőre mindig szükség van, keresett szakmák közé tartozik. Oda kell tenni a csontot, szeretni kell, de megéri – vallják a csíkszeredai Székely Károly Szakközépiskola oktatói és tanulói. A víz-gáz szerelő szakmát bemutató kisfilm letölthető a következő linkre kattintva: víz-gáz szerelés.

 

A szakiskolás végzősöknek is lehetőségük van a továbbtanulásra, mind a líceumi, mind a szakiskolai oktatás egy szakmai pálya alapjait biztosítja. Jó szakember abból lesz, aki szereti a szakmáját, aki megtanulja, gyakorolja és fejleszti magát. A csíkszeredai Székely Károly Szakközépiskola számos szakma elsajátításához jó választás! A fémmegmunkáló szakmát bemutató kisfilm letölthető a következő linkre kattintva: fémmegmunkálás.

 

A székelyudvarhelyi Bányai János Műszaki Szakközépiskola Erdély legkorszerűbben felszerelt CNC szaktermével versenyképes fizetést ígérő szakma elsajátítását teszi lehetővé fiataljaink számára. A Jó szakemberekre itthon is szükség van és munkájukat megfizetik! A CNC vezérlésű géppel végzett fémmegmunkáló szakmát bemutató kisfilm letölthető a következő linkre kattintva: CNC gépkezelő.

 

Csíkszereda, 2017. juniús 7.