Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

A Hargita Megye Tanácsának alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége folyó év májusában hozta létre azt az információs portált, ahol összesítve megtalálhatóak a Hargita megyei közintézmények által közzétett direkt vásárlások. Az oldal azzal a céllal jött létre, hogy csökkentse a bürokráciát, és egyben biztosítsa az átláthatóságot is azáltal, hogy gyorsan és könnyen megtekinthetővé válnak a direkt vásárlások és az ajánlattevések, illetve ez utóbbiak elfogadása is rövid időn belül megtörténhet.  
 
A jó gyakorlatként - „A modern technológia alkalmazhatósága a közigazgatásban” kategóriában - díjazott oldal hatékonyságát vizsgálva az Ügynökség primer kutatást végzett. A kutatás online kérdőívezés által zajlott le: a kérdőív hat zárt és egy nyílt kérdést foglalt magába.  
A felmérés kiértékelése után elmondhatjuk, hogy a megkérdezettek 97%-a hasznosnak tartja a honlapot, és csupán 3% a nemleges válasz. 91% szerzett tudomást új direkt vásárlásokról az oldalt használva, és 94% szeretné, ha minél több megyei közintézmény publikálna a platformon. A válaszadók 29,4% tett már le árajánlatot az itt megjelent közbeszerzések valamelyikére. A megkérdezttek 82,4%-a válaszolta azt, hogy a honlap könnyen kezelhető. A felmérés során arra is kerestük a választ, hogy a végrehajtások is jelenjenek-e meg a platformon: erre a válaszadók 82,4% tartana igényt. A válaszadók javaslatokat is megfogalmaztak, amelyek túlnyomórészt az oldal gyakorlati használatával kapcsolatosak, de akad újító jellegű hozzászólás is.

Az Ügynökség csapata ezúton is köszöni a résztvevőknek, hogy kitöltötték a kérdőívet!

 

Csíkszereda,
2016. október 21.

grafikonok_0.jpg