Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Forum economic pentru antreprenori și elevi


Antreprenorii și elevii au avut ocazia de a urmări în data de 20 noiembrie la Consiliul Județean Harghita, Miercurea Ciuc prezentări despre proiecte, despre procedura de faliment, începerea unei afaceri, eșecuri și succese.

În acest sens, a avut loc și la Odorheiu Secuiesc în data de 24 octombrie evenimentul intitulat „Învață din greșelile altora!”, organizat de către instituția subordonată al Consiliului Județean Harghita, Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita.

Scopul forumului economic și meselor rotunde pe proiecte este, ca cei prezenți să cunoască etapele unei afaceri presărată cu eșecurile și succesele ei, respectiv să obțină sfaturi practice de la antreprenorii cu experiență. Acest fapt a fost prezentat la deschiderea forumului de domnul Lukács Zoltán Levente, directorul instituției și moderatorul evenimentului.

Ca să obțineți succese trebuie să trăiți și eșecuri, iar din acestea trebuie să învățați nu să vă dați bătuți, i-a sfătuit pe cei prezenți domnul Barabás Csaba, directorul de cabinet al Consiliului Județean Harghita, fiind și el antreprenor. Bazându-se pe experiențele proprii, a pus accentul pe importanța promovării firmelor noi, și pe faptul că antreprenorul trebuie să țină cont mai întâi de nevoile clienților, respectiv să servească cât mai bine grupul de țintă. În cazul alegerii profilului întreprinderii, nu trebuie neapărat să căutăm ramurile ce lipsesc de pe piață, ci totodată trebuie să verificăm și cauza: de ce nu există acestea? Nu trebuie să cerem sfaturi de la părinți și prieteni, fiindcă ei doar ne ocrotesc și nu sunt specialiști în domeniu, i-a sfătuit pe cei care sunt la început de drum, domnul Barabás Csaba.

În continuare au ținut prezentări: domnul Becze László care a vorbit despre procedura de faliment, titlul prezentării domnului Szakács Botond era „De la nuntă la Finanțe”, domnul Novák Károly Eduárd ciclist paralimpic a vorbit despre forța viselor, domnul Márk Dezső Sorin a ținut prezentare cu titlul „Lipsă de informații sau lenevitate?”, domnul Pál Gábor a vorbit despre revenirea după faliment, domnul Csák László expert a vorbit despre proiecte și domnul Lázár István a ținut discurs cu titlul „Învață din greșelile altora!”. Mesele rotunde au avut drept subiecte: cereri de finanțare, întrebări financiare și teme referitoare de angajare.


 

Miercurea Ciuc, 20 noiembrie 2017