Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

În weekend a avut loc cel mai mare Târg Secuiesc la Budapesta, la centrul comercial, cultural, de divertisment și de catering ”Bálna”. Evenimentul de trei zile a fost deschis vineri, 10 noiembrie. În weekend târgul a fost deschis Sâmbătă și Duminică între orele 10:00 și 21:00. Sute de producători secui și un total de mai mult de o sută de producători au participat din Ardeal. Agenția de Dezvoltare a Județului Harghita a fost, de asemenea, implicată în recrutarea producătorilor.

Producătorii secui au fost prezenți în capitala Ungariei cu brânzeturi, produse de miere, gem, siropuri, plante medicinale și obiecte de artizanat.

De această dată, aproximativ 1500 de produse de calitate superioară de la sute de meșteșugari așteptau clienții la primul etaj al sălii Bálna. Județul Harghita a fost reprezentat de treizeci de produse secuiești cu marcă comercială și alte douăzeci de producători, promovând astfel valorile regiunii.

Evenimentul și de această dată a avut succes, mulți au căutat produsele secuiești de calitate. Producătorii printre altele au oferit produse lactate, produse de patiserie, produse din carne, miere, siropuri, pălincă și bere locală artizanală, dar și țesături, costume populare și alte produse artizanale.

În timpul zilei, programele culturale au oferit o bună dispoziție. A vizitat târgul și Borboly Csaba, Președintele Consiliul Județean Harghita,

- Acest eveniment a fost o oportunitate bună pentru a se prezenta pentru producători, iar clienții nici de data asta nu au rămas dezamăgiți de produsele de calitate. Cu marca comercială Secuiești a devenit posibilă și livrarea produselor pe piețele externe a produselor de bună calitate și sănătoase de la fermierii secui la masa consumatorilor europeni. Scopul nostru este și în continuare de a face din Produsul Secuiesc un brand bine cunoscut în Europa ", a spus președintele Borboly și a exprimat mulțumirile lui pentru Varga Mihály, Ministrului Ungar al Economiei.

 

Miercurea Ciuc, 2017. november 13.