Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

În data de 3 decembrie a avut loc forumul economic „Viitorul e acasă – tot ceea ce înseamnă Start-up Nation”. La evenimentul organizat de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, directorul agenției Cilip Árpád, a subliniat că este foarte important informarea tinerilor despre acest program, fiind unic la nivel European. Scopul nostru este promovarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor, a mai adăugat conducătorul agenției.

Puneți-ne la încercare! - a început discursul Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita și a adăugat: la orice idee/ propunere primită de la tineret am găsit o soluție. Putem vorbi de Harghita Business Center, despre programele de ucenicie și de voluntariat, despre proiecte de finanțare toate au un singur scop: stimularea tinerilor la revenirea pe meleagurile natale – a subliniat președintele județean.

Plecarea tinerilor în străinătate este un lucru pozitiv, fiindcă prin muncă grea ei capătă experiență. Sarcina noastră este să le ajutăm în găsirea unui loc de muncă după revenirea lor în țară – a zis Bíró Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean Hargita. Vicepreședintele a mai încurajat tinerii să aibă curajul să-și încerce norocul și în afara județului.

Olteán Csongor, președintele Conferinței Tineretului Maghiar din România (MIÉRT) a făcut cunoscut că este important ca tinerii înainte să aleagă să se angajeze în străinătate să cunoască și posibilitățile din țară.

Conducătorul Eurotop Consulting Srl, Fancsali Kálmán a prezentat programul Start-Up Nation 2018 și le-a asigurat pe cei prezenți că dacă au o idee bună, și doresc să devină antreprenori pot conta pe ajutorul lor. Succesul programului este confirmat de către numărul locurilor de muncă create prin program în anul trecut: 562.

Au mai susținut prezentare: Jánó Edit din partea AJOFM Harghita, Vasile Vîlcan director ul ONRC, Gencsi Mihály președintele CECCAR, și Tánczos Levente József profesor la Universitatea Sapientia.

Cu ocazia forumului au fost prezentate câteva exemple bune: Szakács Tibor (TIF FASHION), Fekete Alpár (REAL 3D PRINTSHOP Kft) și Kosz Szilárd (TRIDIMTOP SOLID Kft)

După forum au avut loc mese rotunde pe următaorele subiecte: Start-up Nation 2018, Înregistrarea unie firme, Exemple bune, Oportunități de investiții în județul Harghita și prezentarea platformei de achiziții publice.

 

 

3 decembrie 2018, Miercurea Ciuc