Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

 

Camera deputaților, ca cameră hotărâtoare a votat modificarea legii uceniciei și a stagiaturii, în sensul căruia angajatorii primesc subvențvii în valoare de 250-300 euro, în cazul în care angajează ucenici tineri, stagiatori proaspăt absolvenți.

Proiectul de lege ar izola sursele financiare din finanțări UE și din fondul e șomaj. Angajatorii care pe baza legii uceniciei ar angajaza pe o perioadă de un an până la 3 trei ani tineri proaspăt absolvenți în școli profesionale, ar primi 1125 de lei sau 250 de euro. Angajatorii care corespunzător legii stagiaturii angajează pe o perioadă de șase luni stagiatori cu studii superioare absolvate, primesc 1350 de lei sau 300 de euro.

După cum este cunoscut, în ciclul parlamentar anterior la inițiativa UDMR, s-a făcut legea, care prescrie că tinerii cu studii superioare absolvite pot face o stagiatură de șase luni la primul loc de muncă, timp în care angajatorul primește sprijin financiar din partea statului. Proiectul de lege acceptat azi prescrie o sumă semnificativ mai mare pentru acest scop. Totodată, UDMR a susținut și legea voluntariatului, care declară ca voluntariatul în profesie este recunoscut ca experiență profesională, astfel creând mai multă șansă pentru tineri la interviuri de muncă și la aprobarea proiectelor.

În cazul proiectului de lege decizia finală a fost luată de camera deputaților, astfel după promulgarea de către președintele țării, legea intră în vigoare.

 

Sursă: http://www.udmr.ro/