Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

În data de 8 septembrie 2018 la Maiorul Șoimului din Șoimușu Mic a avut loc al V-lea Festival Secuiesc de Echitație și Cultură. Vizitatorii au avut ocazia de a urmări concursul de sărituri peste obstacole, spectacolul de voltijă, spectacolul de foc și acrobații, Pászka Lehel Show – maestru de tir cu arcul călare, respectiv și alte programe culturale.

În partea vestică a județului Harghita, care nu demult era o zonă izolată, a fost realizată o investiție ecvestră exemplară – a precizat domnul Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

De când s-au construit drumuri, s-au realizat mai multe investiții locale, zona s-a dezvoltat și oferă programe de calitate locuitorilor, astfel cei de aici și-au recâștigat speranța, și după părerea mea din ce în ce mai mulți tineri vor să rămână pe meleagurile natale – a subliniat președintele Consiliului Județean Harghita.

Maiorul Șoimului de la Șoimușu Mic poate deveni locația unei baze sportive ecvestre, și totodată un loc turistic ecvestru de calitate – a mai adăugat domnul Borboly Csaba, respectiv și-a exprimat aprecierea proprietarilor pentru acest rezultat.

Scopul nostru este promovarea sporturilor ecvestre, păstrarea tradițiilor și culturii noastre, implicarea localnicilor și promovarea produselor locale - a subliniat Szabó Klára, proprietara Maiorului Șoimul. Totodată a făcut cunoscut faptul că în viitorul apropiat vor să înființeze o pensiune și un restaurant, având speranța ca Șoimușu Mic să devină o principală țintă turistică.

Domnul Borboly Csaba a subliniat că programul intitulat „Promovarea valorilor ecvestre” a fost creat cu scopul de a sprijini evenimentele de acest gen.

Al V-lea Festival Secuiesc de Echitație și Cultură - cu un sprijin de 11 mii de lei - a avut loc în co-organizarea Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita.

 

 

Miercurea Ciuc, 8 septembrie 2018