Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Platforma http://cumpararidirecte.investinhargita.ro a fost creată în luna mai 2016 de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita la inițiativa Consiliului Județean Harghita, în vederea asigurării transparenței și eficienței cu scopul de a putea fi urmărite achizițiile publice publicate de către instituțiile publice județene astfel încât sfera antreprenorială să aibă posibilitatea de a depune oferte în legătură cu acestea. Pagina web creată de Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, a fost premiată la Poiana Brașov de către unul dintre cele mai populare site-uri din țară specializate în domeniul administrativ: Administratie.ro, pagina web a fost considerată cea mai bună practică în categoria: ”Aplicabilitatea tehnologiei moderne în administrația publică”.

Sistemul a fost completat și cu achizițiile publice cu valori mari, în momentul de față acestea se pot urmări online la: http://achizitiipublice.judetulharghita.ro. Pe platformă se pot înscrie cei care publică achiziții publice sau achiziții publice prin cumpărări directe. Ca noutate se pot enumera: se poate alege tipul achiziției publice, se poate selecta valoarea acesteia, achizițiile publice se pot include mai departe în șaisprezece categorii, iar pe platformă se găsește Programul anual de achiziție publică, respectiv și Strategia anuală de achiziție publică.

Pe platforma la care înscrierea este simplă și rapidă, așteptăm în continuare înscrierea instituțiilor publice locale din județul Harghita, astfel ajutând și sfera antreprenorială. Înscrierea pe platformă este deschisă și serviciile acesteia sunt în totalitate gratuite.

Succesul platformei este confirmat și de date: începând din mai 2016 s-au publicat în valoare de peste 4 milioane de lei aproximativ cinci sute de achiziții publice prin cumpărare directă. Totodată pe platformă s-au publicat aproape treizeci de achiziții publice mari și până în momentul de față pagina a fost accesată de cinci mii de utilizatori.

 

Miercurea Ciuc, 23 august 2017