Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Datorită strânsei cooperări dintre părți și în Gheorgheni este întărită formarea profesională.

Miercuri, 4 octombrie, a fost semnat un nou contract între Consiliul Județean Harghita și Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita în parteneriat cu Primăria Gheorgheni, Liceul Tehnologic Fogarasy Mihály, Asociația Antreprenorilor ARBOR, Inspectoratul Județean Harghita în liceul tehnologic de la Gheorgheni. Conform convenției, va fi instalat un atelier mecanic de mașini.

Borboly Csaba, Președintele Consiliului Județean Harghita, a publicat despre semnarea convenției de azităzi și pe site-ul lui de rețeta socială

(https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1394408793939833/). După cum sa spus în cadrul parteneriatelor dintre școli, antreprenori și guvernele locale, tinerii trebuie să poată dezvolta abilități profesionale și apoi să colaboreze cu profesioniștii, deoarece există un deficit de experți de specialitate în județ. În acelaș timp, președintele județului a invitat partidele ca anul viitor să ia în considerare lista instrumentelor necesare departamentului de reparații auto, care, pe cât posibil, este susținut de consiliul județean.

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita va continua să asiste în organizarea de cursuri, evenimente, ateliere și va suplimenta lectorii pentru a întări formarea profesională.

- Tinerii care își aleg o profesie, datorită cooperării, după terminarea școlii primesc ajutor cu care vor fi capabili de a rămâne acasă și de a înființa propria familie. În plus față de absolvenții de facultate, sunt necesare și persoane calificate în județ, pentru că există o lipsă a acestora - a subliniat președintele județului.

Școala a semnat un contract pentru instalarea unui atelier de prelucrare a lemnului în luna mai a anului trecut, iar anunțul făcut de noi se poate găsi mai jos.

Sondajul Agenției de Dezvoltare pentru februarie 2016 este disponibil pentru anul 2016:
http://www.hargitamegye.ro/hirek/a-jo-szakembereket-itthon-is-megbecsuli...

 

Sursa: Consiliul Județean Harghita