Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

O discuție pe tema plății ''taxelor muzicale'' a avut loc astăzi, 27 ianuarie 2021, la sediul Consiliului Județean Harghita.
În colaborare cu Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, actorii economici din județul Harghita au organizat o întâlnire privind plata impozitului pe muzică.
În cadrul ședinței s-a făcut cunoscut faptul că, deși opinia publică crede că doar sectorul turistic este afectat de această taxă, în realitate fiecare firmă este atinsă într-o oarecare măsură de aceasta, spre exemplu, trebuie să plătiți și un radio dintr-un atelier de reparații auto, chiar dacă dispozitivul nu funcționează.
Cea mai mare problemă a ''taxelor muzicale'' este că, companiile nu sunt informate corespunzător și mai multe tipuri de asociații colectează diferite taxe.
Cei prezenți la întâlnire au menționat faptul că este foarte important ca antreprenorii să fie  bine informați, în acest scop au propus lansarea unui blog public în care un avocat ar putea răspunde la întrebările reprezentanților din turism și au atras atenția asupra importanței clarificării unei legi naționale privind acestă temă.