Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Forum interactiv în cadrul șirului de evenimente Săptămâna Tineretului

Anul tineretului are drept scop, ca să atragă atenția asupra problematicii migrării tinerilor în alte țări, și este inadmisibil, ca un politician să ignore acest subiect. Nu este de ajuns doar crearea locurilor de muncă, ci trebuie să asigurăm toate condițiile tinerilor în vederea înființării unei firme și astfel să-și creeze locuri de muncă pentru ei înșiși - a menționat președintele Borboly Csaba în deschiderea forumului interactiv. Totodată, a mai adăugat că Consiliul Județean Harghita dorește prin proiecte și prin numeroase programe ale sale să sprijine tinerii în acest scop. Trebuie să asigurăm tinerilor o viziune prin care să-i încurajăm să rămână, respectiv să revină pe plaiul natal – a mai adăugat Borboly Csaba.

- E important, ca tinerii să conștientizeze, că succesul nu constă într-o mașină scumpă și o casă mare, ci se găsește în știință, în experiență și în dezvoltare – a subliniat Bíró Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita. „Săptămâna asta este o posibilitate bună, ca tinerii să obțină informații de care se pot folosi în viitor pentru începerea unei afaceri” - a zis vicepreședintele.

Cilip Árpád, directorul interimar al Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita a susținut o prezentare - liceenilor și studenților prezenți - cu titlul „Îndrăznește să construiești o gospodărie!”, iar în continuare Király Szabolcs a susținut o prezentare interactivă intitulată „Vino acasă să devii un antreprenor!”. Borsa Orsolya , expert proiecte a vorbit despre Start up-uri, apoi Bereczki Attila și-a prezentat firma sa, subliniind experiențele și provocările trăite. După spusele lui „trebuie să gândim optimist, dar să calculăm pesimist”, deci trebuie să ținem cont de cheltuieli și piedici imprevizibile. Există nenumărate nișe de piață, dar pe lângă recunoașterea posibilităților, este foarte importantă și dobândirea cunoștințelor! Jánó Edit de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Harghita a prezentat posibilitățile de angajare ale tinerilor.


 

Miercurea Ciuc, 8 mai 2018