Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

După protocolul semnat anul trecut pentru pornirea unei clase de electricieni, în sensul protocolului prezent vor dota atelierul mecanic, contribuind astfel la formarea de calitate și modernă. Mulțumită colaborării părților, în primăvara acestui an în organizarea Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita elevii Liceului au avut ocazia să viziteze la Sazy Impex Srl și la Registrul Auto Român (RAR).

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita le-a înșirat exemplele bune ca rezultatele formării profesionale: după absolvire tinerii se pot angaja pe plaiurile natale, dar sunt dintre ei, care chiar au înființat o firmă.

- Formarea profesională combinat cu cunoștințe de practică are viitor, lucrul acesta trebuie să continuăm. În profesiile bine plătite muți aleg să rămână pe locul natal, decât să muncească în străinătate ca muncitor necalificat. Dorim să le acordăm o șansă – a zis Borboly Csaba, adăugând că nu este voie să forțăm copii să facă ceva ce nu vor, în loc de 4-5 ani de studii mulți ar dori să muncească într-o profesie bună, sau chiar să înființeze o firmă, iar prin asta ar crea noi locuri de muncă.


 

Miercurea Ciuc, 3 octombrie 2017