Instituţie subordonată Consiliului Judeţean Harghita

 

Marți, 24 octombrie, după-amiază, a fost organizat un forum economic "Învață din greșelile altora"de către Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, în Centrul de Afaceri Harghita la Odorheiu Secuiesc.
În eveniment invitații au furnizat informații despre capcanele care ar putea afecta un antreprenor. Pe lângă președinții județeni, exemplele financiare, psihologice și personale au ajutat întreprinderile locale în cadrul unei serii de prelegeri.
În primul rând, organizatorii, Zoltán-Levente Lukács, directorul Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita, au întâmpinat numărul mare de persoane interesate.

Rostul eșecurilor este de a le depăși și să ducă la o nouă incursiune – a spus în discursul lui de întâmpinare Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Centrul de afaceri este un bun exemplu, deoarece, de-a lungul anilor, a trebuit să treacă printr-o serie de capcane de-a lungul proiectului administrativ. Prin urmare, învățând din eșecuri, este mult mai ușor de a face o nouă centru de afaceri în Miercurea Ciuc sau Gheorgheni.
- Cred că cel mai important lucru este de a avea credință și se poate și chiar trebuie să trecem peste eșecuri. Încurajez pe tineri și mai puțini tineri antreprenori să facă acest lucru, așa cum apar puncte scăzute cu care se confruntă proiectele administrative, problemele trebuies discutate, întotdeauna asta a fost cea mai puternică armă cu care am putut trece peste probleme. Îndemn pe toată lumea că discuțiile nu pot fi ratate. Fără opoziție, imaginile inamice vor evolua, fără reconciliere vor evolua gelozia și oamenii sunt în stare de a face lucruri care altfel în zilele obișnuite nu ar face – a spus Borboly Csaba, cine a subliniat găsirea punctului comun.

- Aceasta este o instituție comunitară, în care fiecare în parte are loc, fiecare trebuie să fie acceptat ca prieten și dacă în acest fel căutăm posibilitățile de dezvoltare, împreună, așa putem instala multe lucruri aici. Din acest punct de vedere, ne așteptăm la propunerile consiliului județean, inițiative, pentru că orice poate fi dezvoltat, și noi suntem parteneri în acesta - a spus președintele județului. Despre planurile de viitor a spus, 2018 este dedicat anului tineretului de către consiliul județean.

- 2018 trebuie, de asemenea, să fie un an a tineretului în județul Harghita, astfel încât anul tinerilor, chiar și completat de familii tinere, care trebuie să aibă acel mesaj important că este nevoie de tineri, este nevoie de tineri care doresc să aibă copii. Din acest punct de vedere, căutăm sugestii, idei, concepte care ne pot întări. Căutăm exempele bune! - a rezumat Csaba Borboly.

În continuare, Bíró Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita a susținut un discurs "Beneficii de parteneriate cinstite".

- Eșecul este în mod necesar o parte a vieții, care ne pregătește pentru drumul către succes. De aceea este important să fim persistenți și să încercăm să învățăm din toate eșecurile.Pentru că merită - scrie vicepreședintele pe rețeaua sa socială.

Barabás Csaba, Directorul Cabinetului Președintelui, a prezentat cinci exemple personale de greșeli comise ca începător.

După discursurile lui Tamás László, specialist în falimente, și Asztalos Lehel, psiholog, exemple bune au fost prezentate de Albert Csaba, Ünver Levente Muharrem, Geréb Róbert și Miklós Csaba.