Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Hargita és Bács-Kiskun megyék testvérkapcsolata révén, valamint  Hargita Megye Tanácsának alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében, az idén Hargita megyei termelők is részt vettek a kecskeméti Hírös7 elnevezésű fesztiválon, amelyet augusztus 19-27. között tartottak.

Kecskemét központi terén megyénkből három termelő személyesen állíthatta ki portékáját, de további három termelő termékeit is magukkal vitték kínálva a vásárlóközönségnek. A fesztivál jó alkalom volt az anyaországi megmutatkozásra, és a Székely termék mozgalom népszerűsítésére. A székelyudvarhelyi Szőcs Levente méz- és méhészeti termékeit kínálta, a csíkdánfalvi Vizi Jenő kerámiatárgyait értékesítette.

Bálint István firtosváraljai termelő jóvoltából ugyanakkor bő volt a felhozatal, a fesztiválozók megkóstolhatták a házi készítésű zakuszkát, különféle szörpöket, rókagombából készült savanyúságot, de volt lehetőség mézeskalácsot is vásárolni.

A Hírös7 fesztiválra ellátogatott Hargita Megye Tanácsa képviseletében Becze István megyei tanácsos is, aki a megyei tanács vidékfejlesztési bizottságának elnöke. Ott tartózkodása során a Bács-Kiskun megyei önkormányzat elnökével és alelnökével egyeztetett további együttműködési lehetőségekről.

 

Csíkszereda, 2017. augusztus 28.