Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Date of event: 
vasárnap, június 25, 2017 - 10:00
Place of event: 
Temesvár
Address: 
„LA CĂPIȚE” nyárikert

Hargita Megye Tanácsa Összetartozunk közösségépítő programja jóvoltából, együttműködve a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökséggel ha­gyományos székely termékek bemuta­tására és vásárára is lehetőség nyílik a helyszínen.

Három Székely termék védjeggyel rendelkező termelő kínálja portékáját: Bálint András Firtosváraljáról lekvárokkal és szörpökkel lesz jelen, míg Székelyudvarhelyről Szőcs Levente és Kovács Attila méz és méhészeti termékekkel képviseli megyénket. A helyszínen lehetőség lesz megkóstolni a különböző szörpöket, lekvárokat és mézeket.

A program részeként fellépnek a temesvári Bokréta és Eszterlánc hagyományörző csoportok, valamint a dettai Reviczky Gyula Egyesület dalosköre.

– Öröm és megtiszteltetés számukra, hogy olyan termelőket mutathatunk be, amelyek térségünket, Hargita megyét képviselik, hisz napjainkban az egészséges, bió termékek egyre inkább felértékelődnek és családoknak biztos megélhetést jelent a gazdálkodás – fogalmazott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

 

Csíkszereda, 2017. június 22.