Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Székelyföld, ezen belül Hargita megye olyan értékekkel, olyan helyi termelőkkel és olyan tájakkal rendelkezik, amely egyedivé teszik a térséget az egész világon.

Ezért Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Közösségi Fejlesztési Társulása indította el a „Family Friendly” projektet, amivel segíteni szeretnék azokat a turisztikai vállalkozóknak, vendéglátósoknak, akiknek az elmúlt fél évben vagy teljesen be kellett szüntetniük a működésüket, vagy pedig részlegesen tudtak működni, továbbá Székelyföld turisztikai kínálatának bővítése és idegenforgalmi vonzerejének növelése.

A projekt részeként Răzvan Pașcu turisztikai marketing-szakember, számos bukaresti újságíróval, bloggerrel többnapos Hargita megyei körúton vett részt, melynek célja, hogy a központi médiába Hargita megyét, mint turisztikai desztinációt emeljék be.

A körút utolsó állomása a Felsősófalvi Sóvidék Panzió & Vendégházhoz vezetett, ahol az újságíróknak, bloggereknek lehetőségük nyílt belekóstolni Székelyföld hagyományos ízeibe.

A látogatók sajtkülönlegességeket, kolbászokat, hagyományos módon előállított kenyeret, lekvárokat, szörpöket és havasi mézet kóstolhattak meg, valamint bővebb információk szerezhettek a Székely Termék égisze alatt tevékenykedő Hargita megyei termelők tevékenységeiről.