Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Nemrég munkába állt fiatal mesélt középiskolás diákoknak arról, hogy mit jelent, ha valakinek pályakezdőként van szakmája.

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezésében a csíkdánfalvi „Petőfi Sándor” Iskolaközpontban került sor 2019. május 22-én, szerdán 9 órától a rendhagyó osztályfőnöki óra látogatásra. Az eseményen Király Szabolcs, az ügynökség munkatársa három, a diákok körében végzett felmérés eredményét mutatta be és arra biztatta a fiatalokat, hogy tanuljanak szakmát és próbáljanak meg szakképzett munkaerőként elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Ismertette, a Hargita megyei, jelenleg külföldön dolgozó fiatalok körében végzett felmérés kapcsán, hogy a kint megszerzett tapasztalatokat itthon is kamatoztatni lehet.

Az osztályfőnöki óralátogatáson részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is. A megyeelnök felhívta a diákok figyelmét a Gyakornoki programra, és kiemelte, hogy ha külföldre mennek is tapasztalatszerzés céljából: próbáljanak meg a tanult szakmában elhelyezkedni. Kihangsúlyozta, hogy itthon is élni kell a lehetőségekkel, és fontos, hogy szakmailag folyamatosan fejlesszék magukat a fiatalok. A megyeelnök arra bátorította a fiatalokat, hogy keressék őt kérdéseikkel, mindenben próbál segíteni. Arról is beszámolt, hogy az elmúlt években jó együttműködés alakult ki már több csíkszeredai tanintézettel, akiknek a diákjai a megyei tanácsnál gyakorlatoznak, és a tanulmányok befejezése után már több fiatal kolléga az egykori gyakornokok közül került ki.

 

Csíkszereda, 2019. május 22.