Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége “Vállalkozóbarát Hargita Megye” elnevezésű programja keretében, nyolcadikos diákoknak biztosítottak lehetőséget iskola- és gyárlátogatásra. A program célja, hogy segítse a diákokat a pályaválasztásban.

2018. február 26.-án a József Attila általános iskola nyolcadik osztályos tanulói ellátogathattak a Székely Károly Szakközépiskolába és a Metagalax Kft.-hez.

Az összevont gyakorlat alatt a diákok kimennek ahhoz a nyolc céghez, amelyekkel szerződést kötöttünk. Ezek a vállalkozások három év után munkalehetőséget is tudnak biztosítani.” - részletezte Györffy Ildikó, a Székely Károly Szakközépiskola igazgatónője.

A rendezvényen jelen volt Bakcsy Tünde, a Csíki Vállalkozók Szervezetének ügyvezetője, és Hargita Megye Tanfelügyelősége részéről Ilyés Emese, aki személyes példákat ismertetve szakmatanulásra és itthon maradásra ösztönözte a diákokat. A tanulóknak lehetőségük volt megtekinteni az autószerelő műhelyt, a CNC bemutató műhelyt, de tájékozódhattak az esztergagépek működésének folyamatairól is.

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége a jövőben további iskola- és gyárlátogatásokat szeretne szervezni, tehát az ügynökség szívesen fogad bármilyen megkeresést iskolák, szakiskolák és cégek részéről, hogy a diákok minél tágabb körben tájékozódhassanak és reményeink szerint megtalálják azt a szakmát ami nekik a legmegfelelőbb.