Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Esemény: 

Az összefogás Farkaslaka község és Hargita Megye Tanácsa között hozzájárul a kiváló eredményhez. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke júliusban köszöntötte Farkaslakán, Kovács Lehel polgármesterrel együtt a Székely Vágta győztesét, Tamás Csabát és kívánt sikereket a Nemzeti Vágtán, amely meghozta az eredményt. Hargita Megye Tanácsának lovas programja, amelyet a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség bonyolít le és a megyei lovas munkacsoport tevékenysége, újabb pozitív visszaigazolást nyert.
Harmadik helyen ért célba a Nemzeti Vágta hetedik előfutamán Tamás Csaba Fiber nevű lovával. Hargita Megye Tanácsa alintézményén keresztül, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége által közel ötven ezer lejjel támogatta a farkaslaki Lófő Egyesületet, amelynek lovasa szombaton, szeptember 15-én állhatott rajthoz a vágtán.

Az eseményen jelenlévő fejlesztési ügynökség tagjai a Székely termékeket is népszerűsítették. Cilip Árpád, az ügynökség vezetőjének beszámolója szerint a standon kipakolt lekvárok, mézek, mézeskalácsok, valamint a hentesáruk és sajttermékek is elfogytak. Az igazgató szerint a Székely termék Budapesten egyre népszerűbb, amit az is jelez, hogy minden alkalommal gyorsan elfogynak a termékek.

Borboly Csaba szerint ezért kell tovább tudatosan feldolgozni, hogy a ma már több mint ezer székelyföldi család - aki jó minőségű, helyi alapanyagból, a megöröklött és esetenként továbbfejlesztett itthoni tudással - minél előbb tudjon megjelenni a piacokon és ezáltal újabb helybeli munkahelyeket létrehozva, perspektívát teremtve ösztönözzék a többi fiatalt az itthonmaradásra vagy a hazajövetelre.