Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Díjugrató versennyel, lovastorna bemutatóval, lovas-tüzes kaszkadőr előadással, Pászka Lehet lovasíjász bemutatójával és számos kulturális programmal várják az érdeklődőket szeptember 8-án Kissolymoson az V. Székely Lovas és Kultúr Fesztiválra a Sólyom Major lovardába.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, példaértékű lovas beruházás valósult meg a megye nyugati csücskében, ahol korábban az elöregedés és elszakítottság veszélye állt fenn.

Mióta utakat építünk, a polgármester is számos beruházást megvalósított, az egyházközség fejlődik és jó programokat garantálnak a közösségnek, a község visszakapta a reményt és úgy látom egyre több fiatal képzeli már el itthon a jövőjét – emelte ki a megyeelnök.

Minőségi lovas sportbázis és minőségi lovas turisztikai vendéglátás kiemelt helyszíne lehet a kissolymosi Sólyom Major lovarda – tette hozzá Borboly Csaba és elismerését fejezte ki a lovarda tulajdonosainak a megvalósításért.

Nem csupán a lovas sportok népszerűsítse a célunk, hanem a hagyományaink és kultúránk megőrzése, illetve a helyiek bevonása és a helyi termékek promoválása – hangsúlyozta Szabó Klára, a Sólyom Major lovarda tulajdonosa, aki azt is elmondta, mivel a közeljövőben panzió és étterem létesítését is tervezik, bízik abban, hogy Kissolymos hamarosan a megye kiemelt turisztikai célpontjává is fog válni.

Borboly Csaba kiemelte, Hargita Megye Tanácsának lovas programját éppen abból a célból hozták létre, hogy – ahogy ez esetben is 11 ezer lejjel –, támogatni és társszervezni tudják az ilyen és ehhez hasonló eseményeket, jó kezdeményezéseket Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségén keresztül.

Csíkszereda, 2018. szeptember 8.