Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Esemény: 

Nem alakult szerencsésen a Székely vágtát megnyerő farkaslaki Tamás Csaba sorsolása: a szombati budapesti Nemzeti vágtán a címvédővel és a tavalyi második helyezettel egyazon előfutamban versenyzik, és csupán az első kettő jut tovább. Ennek ellenére felkészülten és elszántan vág neki a távnak.

Dunakeszin készül a hétvégi budapesti megmérettetésre – immár két hónapja – a 24 esztendős Tamás Csaba, a Lófő Lovas Egyesület tagja Fiber nevű lovával. A lovas egyesület elnöke Demény István elmondta: intenzív felkészülés zajlik, vasárnap kivételével minden nap hajnali 5 órától edz a ló és a lovas is. E két hónap alatt Tamás Csaba 20 kg-t veszített a testsúlyából a jó szereplés érdekében.

- A sorsolás sajnos nem kedvez a legjobb lovasunknak: az előfutamban szereplő hat lovas közül csak az első kettő jut tovább, és Csaba előfutamában ott találjuk a tavalyi győztest és a tavalyi második helyezettet is. Ennek ellenére a sportolónk felkészülten és elszántan vág neki a versenynek, a legjobbat hozza ki magából – fejtette ki Demény István.

A felkészülést 48 ezer lejjel támogatja Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége. A megyei tanács alárendeltségébe tartozó intézmény vezetője, Csilip Árpád elmondta: szombaton 16 óra körül várható Tamás Csaba futama. A farkaslaki lovast a hetedik előfutamba sorolták. A versenyt a Duna Televízió élőben közvetíti.

 

(Forrás: Hargita Népe, 2018. szeptember 14.)