Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

A felek szoros együttműködésének köszönhetően Gyergyó térségében is erősítik a szakképzést. Október 4-én, szerdán újabb együttműködési szerződést írtak alá Hargita Megye Tanácsa és alintézménye Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, Gyergyószentmiklós Polgármesteri Hivatala, a Fogarasy Mihály Műszaki Líceum, az ARBOR Vállalkozók Szövetsége és a Hargita Megyei Tanfelügyelőség partnerségében a gyergyószentmiklósi szakközépiskolában. Az egyezmény értelmében egy autószerelő tanműhelyt szerelnének fel.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a közösségi oldalon is beszámolt a mai egyezmény aláírásáról (https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1394408793939833/). Mint mondta az iskolák, vállalkozók és az önkormányzatok partnerségében a fiataloknak lehetőséget kell biztosítani a szakmai készségek kifejlesztésére ezt követően pedig a szakemberek elhelyezkedésében is együtt kell működniük, hiszen a megyében szakember hiány van. A megyeelnök ugyanakkor felkérte a feleket, hogy jövőre mérjék fel az autószerelő osztályhoz szükséges eszközök listáját is, amelyet a lehetőségek szerint a megyei tanács is támogat.
Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége továbbra is segít a kiegészítő képzések, események, munka megbeszélések szervezésében, előadók ide csalogatásában a szakmai képzés erősítése érdekében.
– Azon fiatalok, akik szakmát választanak, az együttműködésnek köszönhetően olyan segítséget kapnak, amellyel az iskola után képesek itthon elhelyezkedni, családot alapítani. Az egyetemet végzettek mellett szakképzett emberekre is szükség van a megyében, hiszen hiány van belőlük – hangsúlyozta a megyeelnök.
Az iskolában tavaly májusban már sor került egy faipari tanműhely felszerelésére vonatkozó egyezmény aláírására, közleményünk itt olvasható.
A Fejlesztési Ügynökség idén februárban elkészített felmérése a 2016-os évre vonatkozóan alábbi linken érhető el:
http://www.hargitamegye.ro/hirek/a-jo-szakembereket-itthon-is-megbecsuli...
 
Forrás: Hargita Megye Tanácsa