Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Hargita Megye Tanácsa évek óta kiemelt figyelmet fordít az ifjúságra és az ifjúsági szervezetek tevékenységének támogatására, ennek érdekében számos fiataloknak szóló rendezvényt szervezünk és pályázati programot működtetünk.

Idén intézményünk tizenötödik alkalommal ünnepli az Ifjúság napját, ezért május 9–10. között a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökséggel, a Hargita Megyei Ifjúsági és Sport Igazgatósággal és az ifjúsági szervezettekkel közösen a Hargita megyei diákoknak és fiataloknak színes programot szervezünk Ifjúsági napok címmel, amelyhez a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház is csatlakozik a fiatal rezidensorvosok bemutatkozásával.

Az Itthon is van jövő, ha szakmát tanulsz konferencia után flash mobra kerül sort sor a Szabadság téren. Hargita Megye Tanácsa rendes havi ülésén Csík, Udvarhely és Gyergyó térségi fiatalokat díjazott Oltean Csongor, a MIÉRT elnöke, EP-képviselőjelölt, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Bíró Barna Botond és Barti Tihamér térségi alelnök.