Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Date of event: 
szerda, február 16, 2022 - 10:00
Place of event: 
Csíkszereda
Address: 
Szabadság tér, 5 szám

A képzésen a Hegyvidéki termék (Produs Montan) + Gasztró pontok létrehozása és a Székely Termék védjegy megszerzéséről, valamint a 2021-ben megmaradt és átcsoportosításra váró pályázati keretösszegekről kaphatnak információkat az érdeklődők.

 

Előadók:
• Gheorghe Hîrlav, vezető tanácsos – Hegyvidéki Területek Országos Ügynöksége (hegyvidéki védjegy + Gasztro pontok ügye)
• Cilip Árpád – Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének igazgatója
• A Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökség (AFIR) Hargita megyei munkatársa -Pályázati lehetőségek, (hegyvidéki keret összegek, védjegyek előnyei)
• Jó példák bemutatása (akik hegyvidéki és/vagy gasztro pontokat képviselnek)

 

A „Hegyvidéki termék” védjegy egy európai szinten elismert minőségbiztosítási rendszer, amely igazolja, hogy a feldolgozott vagy feldolgozatlan élelmiszertermékek a hegyvidéki térségből származnak, illetve csakis minőségi alapanyagok felhasználásával készülnek.
A védjegy előnyei többek közt, hogy:
• a védjegy alatt levő termékeik kisebb áruforgalmi adóval rendelkeznek (5% TVA)
• pályázati lehetőségeket írnak ki a védjegyes termelők számára
• bizonyos pályázati lehetőségeknél plusz pontnak számít

 

Székelytermék védjegy(+Restart). A védjegy célja, hogy a minőségi, egészséges székely termékek ne csak Székelyföldön, Romániában, hanem Magyarországon és bárhol a nagyvilágban elérhetővé váljanak. A védjegy Hargita Megye Tanácsa tulajdonában van, és folyamatosan érkeznek a kérelmek a védjegyhasználatra, amit az erre a célra létrehozott bizottság díjmentesen ítél oda az arra érdemes termékeknek. A Székely termék védjegy egyik kiemelkedő előnye az értékesítési lehetőségek biztosítása.

 

További kérdések esetén nyugodtan forduljanak a Hargita Megye Fejlesztési Ügynökséghez az office@adehar.ro e-mail címen vagy a 0266-207784-as telefonszámon.