Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő fejlesztési ügynökség

 

Hargita Megye Tanácsa, az alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, valamint a Hargita Megyei Erdészeti Igazgatóság közös szervezésében április 12-én, pénteken facsemete ültetésre került sor #Zsögöd-ben.
Az egész napos eseményen a csíkszeredai Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai vettek részt. Az ötven negyedik osztályos diák két tanár és a fejlesztési ügynökség munkatársával, kiegészülve a csíkszeredai Erdészeti Hivatal négy erdőmérnökével száz lucfenyő csemetét ültettek el.

A csemeték a gyergyói központi csemetekertből származnak, ami közel hat hektáros területen fekszik. Eddig öt hektár van itt újra ültetve általuk.
– Ez az első osztály gyerek, aki idén csatlakozott a csemeteültetési akciónkhoz – mondta el Gál Emil erdőmérnök, az erdőfelújítás felelőse. A Petőfi-iskola tanulóinak Gál Emil erdőmérnök, János Levente, a csíkszeredai erdészeti hivatal vezetője, Szakáli Csaba erdész és Ladó István főerdész látta el hasznos tanácsokkal a csemeteültetéssel kapcsolatosan.

A jövő héten Maroshévízen, helyi diákokkal folytatódik a csemeteültetési program.

Nagyon fontos, hogy fiataljaink már iskolás korban – a Kiskertész programhoz hasonlóan – megtapasztalják a csemeteültetés fontosságát, szépségét, az általuk befektetett munkát, ami növeli a környezettel szembeni pozitív hozzáállásukat. Bízom benne, hogy megyénk számos területén sor kerül az elkövetkező időszakban hasonló akciókra! Gratulálok Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének és a Hargita Megyei Erdészeti Igazgatóságnak – nyilatkozta Borboly Csaba megyeitanács-elnök.